این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 24 مهر 1404
مجله دانشکده پزشکی اصفهان
، جلد ۳۳، شماره ۳۶۳، صفحات ۲۱۶۷-۲۱۷۱
عنوان فارسی
بررسی آلودگی گزهای تولید شده در شهر اصفهان به باقیمانده آفلاتوکسین
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: آفلاتوکسینها گروهی از متابولیتهای ثانویهی سمی و سرطانزا هستند که توسط قارچهایی از قبیل Aspergillus flavus و Aspergillus parasiticus و به ندرت توسط Aspergillus nomius تولید میشوند. این قارچها تحت شرایط رطوبت و دمای مناسب، قادر خواهند بود که در محصولات کشاورزی رشد و تکثیر نمایند و در ادامه، آفلاتوکسین تولید کنند. هدف از انجام این مطالعه، تعیین میزان آفلاتوکسین کل در گزهای تولید شده در شهر اصفهان بود. روشها: 40 نمونه گز حاوی 28 و 40 درصد مغز پسته از کارگاههای سطح شهر اصفهان خریداری شد و میزان آفلاتوکسین کل در آنها با استفاده از روش ELISA (Enzyme-linked immunosorbent assay) ارزیابی گردید. یافتهها: غلظت کلی آفلاتوکسین در 40 نمونه گز آزمایش شده، بین 97/13 نانوگرم/گرم تا غیر قابل تشخیص بود. 39 نمونه (5/97 درصد) دارای آلودگی بود و میانگین آفلاتوکسین کلی در نمونهها 55/3 ± 11/4 نانوگرم/گرم تعیین گردید. میانگین آلودگی در نمونههای گز 28 و 40 درصد مغز پسته، به ترتیب 49/2 ± 53/3 و 40/4 ± 70/4 نانوگرم/گرم به دست آمد و اختلاف آماری معنیداری بین دو گروه مشاهده نشد (82/0 = P). میزان آفلاتوکسین کل در تمامی نمونهها کمتر از حداکثر تعیین شده توسط سازمان ملی استاندارد ایران (15 نانوگرم/گرم) بود، اما در 4 نمونه (10 درصد) میزان آفلاتوکسین کل بیشتر از استاندارد کشورهای اروپایی (10 نانوگرم/گرم) بود. نتیجهگیری: با توجه به اهمیت اقتصادی گز به خصوص صادرات آن به بازارهای جهانی، همچنین خطرات آفلاتوکسین برای سلامتی انسان، به طور قطع تلاش مضاعف جهت تأمین بهداشت و ایمنی این مادهی غذایی ضروری است و این امر، مستلزم ارتقای سطح استانداردهای ملی به استاندارد کشورهای توسعه یافته میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آفلاتوکسین، Enzyme-linked immunosorbent assay، گز
عنوان انگلیسی
The Contamination of “Gaz” to Aflatoxin Residue in Isfahan City, Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Aflatoxins are toxic and carcinogenic secondary metabolites usually produced by certain strains of the fungi such as Aspergillus flavus, Aspergillus parasiticus and rarely Aspergillus nomius. In appropriate temperature and humidity, these fungi are able to contaminate agricultural commodities and then produce aflatoxins. This study aimed to determine the total aflatoxin level in “Gaz” produced in Isfahan city, Iran. Methods: 40 Gaz samples containing 28% and 40% pistachio nuts were prepared from production units in Isfahan city and the total aflatoxin level was evaluated via enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA). Findings: 39 samples (97.5%) were contaminated with the mean aflatoxin level of 4.11 ± 3.55 ng/g. The total aflatoxin level in 40 samples was between non-detected and 13.97 ng/g. The mean aflatoxin level was 3.53 ± 2.49 and 4.70 ± 4.40 ng/g in samples containing 28% and 40% pistachio, respectively, with no significant difference between the two groups (P = 0.82). The mean aflatoxin level was found to be lower than the maximum tolerance limit (15 ng/g) determined by the Iranian National Standards Organization but in 4 samples (10% of samples) higher than the maximum tolerance limit (10 ng/g) accepted by the European countries. Conclusion: According to the Gaz economic importance, especially exporting to the world markets, as well as dangers of aflatoxin for human health and considering it as one of the most important health indicators, definitely an extra effort is needed to warranty the hygiene and safety of this product. In addition, national standard should be promoted to the level of developed countries.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Gaz, Aflatoxin, Enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA)
نویسندگان مقاله
سمیرا دهقانی | samira dehghani
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی و کمیته ی تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
مسعود سامی | masoud sami
دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
مریم میرلوحی | maryam mirlohi
استادیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/5624
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-317580.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات