این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 29 مهر 1404
مجله دانشکده پزشکی اصفهان
، جلد ۳۴، شماره ۳۸۷، صفحات ۷۱۲-۷۱۷
عنوان فارسی
بررسی آلودگی باکتریایی و کپکی شیر و فراوردههای لبنی تولید شده به روش صنعتی و سنتی عرضه شده در سطح شهر اصفهان در سال ۱۳۹۴
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: بیماریهای قابل انتقال از غذا همواره مشکلات و خسارات زیادی را برای مصرف کنندگان به همراه دارند. شیر جزء مهمی از هرم غذایی میباشد و میتواند بسیاری از نیازهای تغذیهای روزانهی انسان را تأمین کند. محصولات لبنی، میتوانند به باکتریها و کپکها آلوده شوند و باعث بروز عفونتهای گوارشی و مسمومیت غذایی شوند. این مطالعه، به منظور بررسی میزان آلودگی شیر و محصولات لبنی و تعیین جنس کپکهای آلوده کنندهی این محصولات با روشهای مورفولوژیک صورت پذیرفت. روشها: تعداد 155 نمونه شامل 30 نمونهی شیر، 26 نمونهی ماست، 50 نمونهی دوغ و 49 نمونهی پنیر در فصلهای بهار و تابستان سال 1394 از سطح شهر اصفهان بر اساس الگوی نمونهبرداری تصادفی ساده جمعآوری شد. نمونهها با روشهای فنوتایپیک و انواع Candida با روش Polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP) شناسایی شدند. نرمافزار SPSS در تحلیل دادهها مورد استفاده قرار گرفت. یافتهها: ارتباط معنیداری بین آلودگی محصولات لبنی سنتی و صنعتی با انواع کلیفرم و Escherichia coli (E.coli) مشاهده نشد (790/0 = P). بیشترین و کمترین درصد فراوانی قارچی، مربوط به جنس Penicillium با 5/33 درصد و Candida orthopsilosis با فراوانی 2/1 بود. همچنین، بیشترین تنوع کپکی در دوغ و پنیر مشاهده شد. میانگین آلودگی کپک در محصولات سنتی به طور معنیداری بیشتر از محصولات صنعتی بود (001/0 > P). نتیجهگیری: کیفیت میکروبی بسیاری از محصولات عرضه شده در سطح شهر اصفهان، مناسب و قابل قبول است، اما مشاهدهی آلودگی به E.coli و آلودگی بالای محصولات مورد مطالعه به مجموعهی کپک و مخمر، اقدامات لازم و مؤثرتری برای رعایت نکات بهداشتی در طول فرایند تولید و عرضه را میطلبد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آلودگی باکتریایی و قارچی، محصولات لبنی، صنعتی، سنتی،
عنوان انگلیسی
Bacterial and Mold Contamination of Milk and Dairy Products distributed By Traditional or Commercial Producers in Isfahan, Iran, In 2014
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Milk is an important component of the food pyramid and can provide a lot of human daily nutritional needs. Dairy products can be contaminated to various bacteria and fungi. This study aimed to investigate the contamination of traditional and industrial milk and dairy products in Isfahan, Iran, and also identification of molds by using phenotypic methods. Methods: 155 samples were randomly collected in Isfahan. Specimens were identified by phenotypic tests and data was analyzed using the SPSS software. Findings: There was no relationship between traditional and commercial contamination of dairy products with coliform and Escherichia coli (P = 0.79). Penicillium spp. and Candida orthopsilosis had the most (33.5%) and the least (1.2%) prevalence among isolates, respectively. Majority of molds were isolated from cheese and yogurt. The average contamination of mold in traditional products is significantly higher than commercial products (P> 0.001). Conclusion: Sanitation and apply appropriate standards for dairy products in order to prevent secondary contamination and health standards in traditional units need to be ensuring the safety of dairy products.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ضیایالدین کشاورزپور | ziaeddin keshavarzpour
دانشجوی کارشناسی ارشد، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی و کمیته ی تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
مسعود سامی | masoud sami
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی و مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
حمیدرضا فلاحتی | hamidreza falahati
معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
رسول محمدی | mohammadi r
استادیار، گروه انگل و قارچ شناسی پزشکی، دانشکده ی پزشکی و مرکز تحقیقات عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/6136
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-317453.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات