این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیق در علوم دندانپزشکی، جلد ۲۱، شماره ۲، صفحات ۱۱۶-۱۲۴

عنوان فارسی بررسی تأثیر دو نوع آنتی اکسیدان پوست انار و چای سبز بر استحکام باندبرشی کامپازیت میکروهیبرید بر مینای بلیچ شده با استفاده از باندینگ های نسل ششم ( مطالعه آزمایشگاهی )
چکیده فارسی مقاله
 سابقه و هدف: این پژوهش به بررسی اثر دو آنتی‌اکسیدان عصاره پوست انار و چای سبز بر استحکام باند برشی کامپوزیت میکروهیبرید روی مینای بلیچ شده با استفاده از باندینگ نسل ششم می‌پردازد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی از 44 دندان پرمولر استفاده شد. نمونه‌ها به 4 گروه تقسیم شدند، گروه :A  ترمیم کامپوزیت دندان‌ها بدون درمان بلیچینگ قبلی. گروه: B ترمیم دندان‌ها بلافاصله بعد از درمان بلیچینگ. گروه :C درمان بلیچینگ، سپس استفاده از عصاره 5 درصد چای سبز به‌عنوان آنتی اکسیدان بر روی سطح دندان و به‌دنبال آن ترمیم دندان. گروه: D درمان بلیچینگ، سپس استفاده از عصاره 5 درصد پوست انار به‌عنوان آنتی اکسیدان بر روی سطح دندان و به‌دنبال آن ترمیم دندان. برای ترمیم، از سیستم باند نسل ششم Bond SE (Kuraray Dental,Japan) و کامپوزیت میکروهیبرید (3M ESPE, USA) Filtek Z250استفاده شد. جهت اندازه‌گیری استحکام باند برشی، از دستگاه یونیورسال تستینگ ماشین Zwick (Berlin,Germany)  استفاده شد و در انتها انواع شکست با استفاده از استریومیکروسکوپ بررسی گردید. محاسبات با استفاده از نرم افزار PASS II و SPSS 25 ،آزمون OneWay ANOVA ، Tukey و هموژنیسیته واریانس انجام گرفت.
یافته‌ها: بین گروه‌های A ، Cوتفاوت معناداری مشاهده نشد. (0/99<P)  .ولی بین این گروه‌ها با گروه B، میزان استحکام باند برشی به‌طور معناداری متفاوت بود.( 0/001> (P
نتیجه گیری: استفاده از عصاره 5 درصد پوست انار و چای سبز سبب افزایش استحکام باند برشی کامپوزیت به دندان بلیچ شده می شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله استحکام برشی، آنتی‌اکسیدان، بلیچینگ، مینا

عنوان انگلیسی Investigating the effect of two types of antioxidants, pomegranate peel and green tea, on the shear bond strength of microhybrid composites on bleached enamel using sixth generation bondings (lnvitro study)
چکیده انگلیسی مقاله Abstract
Background and Aim: This research examines the effect of two antioxidants, pomegranate peel extract, and green tea, on the shear bond strength of microhybrid composite on bleached enamel using sixth-generation bonding.
Materials and Methods: 44 premolar teeth were used in this study. The samples were divided into 4 groups, Group A: composite restoration without previous bleaching treatment. Group B: Restoration of teeth immediately after bleaching treatment. Group C: Bleaching treatment, then using 5% green tea extract as an antioxidant on the tooth surface, followed by tooth restoration. Group D: Bleaching treatment, then using 5% pomegranate peel extract as an antioxidant on the tooth surface, followed by tooth restoration. For the restoration, the 6th generation Bond SE (Kuraray Dental, Japan) and micro-hybrid composite (3M ESPE, USA) Filtek Z250 were used. To measure the strength of the shear band, the Zwick universal testing machine (Berlin, Germany) was used, and at the end, the types of failure were examined using a stereomicroscope. Calculations were done using PASS II and SPSS 25 software, OneWay ANOVA, Tukey, and homogeneity of variance tests.
Results:No significant difference was observed between groups A, C, and D (P>0.99), but between these groups and group B, the amount of shear band strength was significantly different (P<0.001).
Conclusion:  The use of 5% pomegranate peel extract and green tea increases the shear bond strength of composite to bleached teeth.


کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Shear strength, antioxidant, bleaching, enamel

نویسندگان مقاله پریسا حکمت نژاد | Parisa Hekmatnejad
Islamic Azad University
دندانپزشک عمومی

منصوره امامی ارجمند | Mansoureh Emami Arjomand2
گروه ترمیمی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران

مریم رحیمی خوب | Maryam Rahimikhoob
گروه ترمیمی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران

بهاره فرار | Bahareh Farar
گروه ترمیمی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران

شهریار جلالیان | Shahriar Jalalian
گروه ترمیمی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران


نشانی اینترنتی http://jrds.ir/browse.php?a_code=A-10-1264-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده ترمیمی
نوع مقاله منتشر شده مطالعه اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات