این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 18 شهریور 1404
کارآفرینی در کشاورزی
، جلد ۱۱، شماره ۲، صفحات ۹۴-۱۱۵
عنوان فارسی
تحلیل مؤلفههای تأثیرگذار بر توسعه کارآفرینی فناورانه و نوآورانه در صید و صیادی استانهای شمالی کشور
چکیده فارسی مقاله
تحقیق حاضر با هدف تحلیل مؤلفههای تأثیرگذار بر توسعه کارآفرینی فناورانه و نوآورانه در حوزه صید و صیادی استانهای شمالی کشور انجام شد. جامعه مورد مطالعه در بخش تحلیل محتوا صاحبنظران و خبرگان و در بخش مدلسازی ساختاری تفسیری کارشناسان حوزه صید و صیادی بود که از بین آنها، 30 نفر با ترکیبی از روشهای نمونهگیری هدفمند و گلولهبرفی انتخاب شدند. بهمنظور شناسایی مؤلفههای مؤثر بر توسعه کارآفرینی فناورانه و نوآورانه در صید و صیادی از تکنیک تحلیل محتوا استفاده و 55 کد اولیه در قالب 10 مؤلفه استخراج شد. نتایج بخش مدلسازی ساختاری-تفسیری نشان داد که مؤلفههای تأثیرگذار بر توسعه کارآفرینی فناورانه و نوآورانه صید و صیادی در چهار سطح تقسیمبندی شدند. در سطح زیرین (سطح 4) مؤلفه حمایت و پشتیبانی بهعنوان مهمترین مؤلفه و سنگ زیربنایی مدل قرار گرفت. در سطح سوم مؤلفههای زیستمحیطی و مدیریتی، در سطح دوم مؤلفههای توان بیولوژیک، اقتصادی، بازاری و تأمین منابع مالی و انسانی و در سطح بالایی (سطح 1) که کمترین نفوذ بر سایر مؤلفهها را داشت، عوامل آموزشی و تحقیقاتی، فنی و حرفهای و بینالمللی قرار گرفت. نتایج تحلیل MICMAC نیز حاکی از این بود که عوامل مدیریتی و حمایتی پشتیبانی با بیشترین میزان نفوذ و وابستگی کم در ناحیه مستقل، عوامل فنی و حرفهای و بینالمللی با میزان وابستگی بالا در ناحیه وابسته و سایر عوامل در ناحیه پیوندی قرار گرفتند. الگوی ارائه شده تحقیق، میتواند راهنما و نقشۀ راهی برای سیاستگذاران و تصمیمگیرندگان کلیدی نظام صید و صیادی برای رسیدن به توسعۀ پایدار اکوسیستم کارآفرینی قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کارآفرینی، الگو، مدلسازی ساختاری-تفسیری، تحلیل محتوا، MicMac،
عنوان انگلیسی
Analyzing components affecting the development of technological and innovative entrepreneurship in fishing of Northern provinces of Iran
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of the research was to analysis the influential factors in technological and innovative entrepreneurship in the fishing industry. The studied population in the content analysis section was consist of proficient panel and for ISM section consisted of experts in which a sample of 30 individuals was selected by a combination of purposive and snowball sampling methods. By content analysis technique, the effective components were identified and categorized which 55 codes were extracted and categorized into 10 components. The results of ISM indicated that the influential factors were classified into 4 levels. At the bottom level (level 4) the support component was placed, which was the most basic and acts as the basis of the model. In the third level, environmental and management components, in the second level, the components of biological, economic, market and the supply of financial and human resources, and in the upper level (level 1), which had the least influence the factors educational and research, technical and professional and international were placed. The results of the MICMAC analysis also indicated that the managerial and support factors with the highest level of influence and low dependence were placed in the driver area. Technical, professional and international factors with a high degree of dependence were placed in the dependent area and other factors were placed in the linkage area. The model presented in this study can serve as a guide and roadmap for policymakers and key decision-makers in the fishing system to achieve sustainable ecosystem entrepreneurship development.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
کارآفرینی, الگو, مدلسازی ساختاری-تفسیری, تحلیل محتوا, MicMac
نویسندگان مقاله
امید جمشیدی |
گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
فاطمه شفیعی |
گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
محمود حافظیه |
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://jead.gau.ac.ir/article_6850_7b07554546b10db2f5833ca8b500730e.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات