این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات نظام سلامت، جلد ۲۰، شماره ۲، صفحات ۱۸۴-۱۹۱

عنوان فارسی ارتباط میان شاخص کیفیت رژیم غذایی با اجزای سندرم متابولیک
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: شیوع سندرم متابولیک در سراسر جهان در حال افزایش است. رژیم غذایی به عنوان یک عامل قابل تغییر برای پیشگیری و درمان این بیماری، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی ارتباط کیفیت رژیم غذایی و اجزای سندرم متابولیک در بزرگسالان بود.
روش‌ها: این مطالعه مقطعی بر روی 4227 بزرگسال زن و مرد (35 تا 70 سال) شرکت‌کننده در تحقیق هم‌گروهی شاهدیه یزد انجام شد. تشخیص سندرم متابولیک بر اساس معیارهای سومین پنل درمان افراد بالغ (Adult Treatment Panel III یا ATP III) صورت گرفت. شاخص کیفیت رژیم غذایی (Diet quality index یا DQI) با استفاده از پرسش‌نامه بسامد خوراک 168 آیتمی محاسبه گردید. شاخص‌های آنتروپومتریک، فشار خون و نشانگرهای بیوشیمیایی در تمامی افراد مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته‌ها: ارتباط معنی‌داری بین DQI با اجزای سندرم متابولیک شامل تری‌گلیسرید بالا، دور کمر بالا، پایین بودن High-density lipoprotein (HDL)، قند خون ناشتای (Fasting blood sugar یا FBS) بالا و پرفشاری خون وجود نداشت.
نتیجه‌گیری: DQI ارتباط معنی‌داری با اجزای سندرم متابولیک نداشت. پیشنهاد می‌شود در مطالعات آینده از بررسی‌های دقیق‌تر مانند کارآزمایی بالینی یا هم‌گروهی استفاده شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سندرم متابولیک، رژیم غذایی، شاخص کیفیت رژیم غذایی

عنوان انگلیسی The Relationship between Diet Quality Index and Components of Metabolic Syndrome
چکیده انگلیسی مقاله
Background: The prevalence of metabolic syndrome is increasing worldwide. Diet as a modifiable factor for the prevention and treatment of this disease has received much attention. The aim of this study was to investigate the relationship between diet quality index (DQI) and components of metabolic syndrome in adults.
Methods: This nested cross-sectional study was conducted on 4227 male and female adults aged 35-70 years participating in the control cohort study in Yazd, Iran. Metabolic syndrome was diagnosed based on the Adult Treatment Panel III (ATP III) criteria. The DQI was calculated using a 168-item food frequency questionnaire (FFQ). Anthropometric indices [height, weight, waist circumference (WC), hip circumference (HC), and body mass index (BMI)], blood pressure (BP), and biochemical markers were measured and evaluated in all subjects.
Findings: DQI had no significant relationship with the components of metabolic syndrome, including high triglycerides (TGs), high WC, low high-density lipoprotein (HDL), high fasting blood sugar (FBS), and high BP.
Conclusion: DQI does not have a significant relationship with the components of metabolic syndrome. It is suggested that other study designs, such as clinical trials or cohort studies, be used for future research.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Metabolic syndrome, Diet, Diet quality index

نویسندگان مقاله زینب قاسمی | Zeynab Ghassemi
MSc Student, Department of Clinical Nutrition, School of Nutrition and Food Science AND Food Security Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی و مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

سعید فلاح علی‌آبادی | Saeed Fallah-Aliabadi
Assistant Professor, Department of Health in Disaster and Emergencies, School of Public Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
استادیار، گروه بهداشت در حوادث و فوریت‌ها، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران

آوات فیضی | Awat Feizi
Professor, Department of Biostatistics and Epidemiology, School of Health, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
استاد، گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

مرضیه کافشانی | Marzieh Kafeshani
Associate Professor, Department of Clinical Nutrition, School of Nutrition and Food Science AND Food Security Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
دانشیار، گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی و مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-629-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم تغذیه و صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات