این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 27 آبان 1404
علمی شیلات ایران
، جلد ۲۵، شماره ۴، صفحات ۱-۱۶
عنوان فارسی
اثرات اسانس رازیانه(Foeniculum vulgare) بر برخی فراسنجههای بیوشیمیایی سرم و مقاومت به استرس شوری در بچهماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum)
چکیده فارسی مقاله
این تحقیق جهت بررسی سطوح مختلف اسانس رازیانه (Foeniculum vulgare) جیره بر برخی فراسنجههای بیوشیمیایی و مقاومت به استرس شوری در بچهماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum) انجام گرفت. برای این منظور بچهماهیان سفید با میانگین وزن ابتدایی 002/0±6/0 گرم بصورت تصادفی در 5 تیمار شامل 0 (شاهد)، 100، 200، 400 و 600 میلیگرم اسانس رازیانه بر کیلوگرم جیره ذخیرهسازی شدند و به مدت 60 روز با جیرههای آزمایشی به میزان 12-7 درصد وزن بدن و 3 بار در روز مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان دوره شاخصهای مربوط به فراسنجههای بیوشیمیایی سرم و مقاومت به استرس شوری ارزیابی شد. نتایج حاصل از آنالیز فراسنجههای بیوشیمیایی سرم نشان داد که بیشترین میزان پروتئین تام و گلبولین در تیمار 600 میلیگرم اسانس مشاهده شد. بیشترین میزان آلبومین و کلسترول بهترتیب در تیمارهای 100 و 400 میلیگرم اسانس بر کیلوگرم جیره و بیشترین مقدار تریگلیسیرید، گلوکز و کورتیزول در تیمار شاهد مشاهده شد (05/0p<). نتایج حاصل از استرس شوری (شوریهای 6، 13 و 20 گرم/لیتر) نشان داد که تیمارهای 100 و 400 میلیگرم اسانس بر کیلوگرم جیره کمترین پاسخ به استرس را نشان دادند و پس از استرس میزان تغییرات کورتیزول و گلوکز نسبت به زمان پیش از استرس، در تیمارهای حاوی اسانس مقدار کمتری را نشان داد. بالاترین میزان بازماندگی نیز در تیمارهای حاوی اسانس بدست آمد. در مجموع نتایج نشان داد که اسانس رازیانه با بهبود فراسنجههای بیوشیمیایی (پروتئین تام، آلبومین، گلبولین، گلوکز و کورتیزول) میتواند موجب ارتقاء سیستم ایمنی بچهماهیان سفید گردد. همچنین نقش مهمی در افزایش مقاومت بچهماهیان سفید در برابر استرس شوری ایفا کند و بهترین عملکرد مربوط به سطح 100 میلیگرم اسانس رازیانه بر کیلوگرم جیره بدست آمد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of fennel (Foeniculum vulgare) essential oil of diet on some biochemical parameters and salinity stress resistance of kutum (Rutilus kutum) fry
چکیده انگلیسی مقاله
This study was carried out to investigate the effects of different levels of fennel essential oil (Foeniculum vulgare) on some biochemical parameters and salinity stress resistance of Caspian Kutum (Rutilus kutum) fry. For this purpose, Kutum fry with an average initial weight 0.6±0.002 gr were divided randomly in 5 treatments including 0 (control), 100, 200, 400 and 600 mg fennel essential oil/kg diet and fed 3 times a day at a ratio of 7-12% body weight for 60 days. At the end of the experiment, biochemical parameters and salinity stress resistance were assessed. Results of serum biochemical analyze showed that the highest level of total protein and globulin was observed in 600 mg fennel essential oil/kg diet. The highest level of albumin and cholesterol was observed in 100 and 400 mg fennel essential oil/kg diet and the highest level of triglyceride, glucose and cortisol was observed in control (p< 0.05). Results of salinity stress (6, 13 and 20 g/l) showed that 100 and 400 mg fennel essential oil/kg diet treatments showed the lowest response to stress and there were the lowest changes in cortisol and glucose levels before and after stress compare to control. Highest survival was observed in 100 and 400 mg fennel essential oil/kg diet. In conclusion results suggested that Fennel essential oil can improve immune system of fries by promoting biochemical parameters (total protein, albumin, globulin, triglyceride, glucose and cortisol). Also plays important role in increasing stress resistance of Kutum fry and the best operation is related to 100 mg fennel essential oil/kg diet.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سالمه مهدوی | s mahdavi
1- گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سکینه یگانه | s yeganeh
1- گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
فرید فیروزبخش | f firouzbakhsh
1- گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
خسرو جانی خلیلی | kh janikhalili
1- گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
نشانی اینترنتی
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-1597-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/943/article-943-315047.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تکثیر و پرورش
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات