این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات تولیدات دامی، جلد ۵، شماره ۳، صفحات ۵۹-۶۹

عنوان فارسی اثر قارچ های صدفی و رنگین کمان بر پروتئین خام و دیواره سلولی و تجزیه پذیری شکمبه ای ماده خشک و دیواره سلولی محصولات فرعی زراعی
چکیده فارسی مقاله در این مطالعه اثر کشت قارچ پوسیدگی سفید رنگین­کمان (Trametes versicolor) و قارچ صدفی (Pleurotus ostreatus) بر پروتئین­خام و تجزیه­پذیری کاه ذرت، کاه سویا، بقایای پنبه­دانه، کاه برنج و کلزا بررسی شد. میوه قارچ رنگین­کمان و قارچ صدفی از جنگل شصت کلاته جمع­آوری شد. انواع کاه با میسلیوم قارچ رنگین­کمان و صدفی تلقیح و به­مدت 21 روز در کیسه­های پلاستیکی در 3 تکرار نگهداری شد. برای اندازه­گیری تجزیه­پذیری شکمبه­ای از سه راس قوچ بالغ نژاد دالاق و برای هر نمونه آزمایشی سه تکرار در نظر گرفته شد. کیسه­ها حاوی 4 گرم از ضایعات کشاورزی فرآوری شده با قارچ، در زمان­های صفر، 4، 8، 16، 24، 48 و 72 در فاز مایع شکمبه قرار داده شد. نتایج نشان داد که مقدار پروتئین­خام در تیمارهای کاه سویا و بقایای پنبه­دانه فرآوری شده افزایش و در کاه ذرت، کاه برنج و کاه کلزا اختلاف معنی­دار نشان نداد. پس از فرآوری با قارچ، دیواره­سلولی در کاه ذرت کاهش و در سایر تیمارها افزایش یافت. بر اساس یافته­های به­دست آمده از پژوهش حاضر، بیشترین تجزیه­پذیری و تجزیه­پذیری موثر ماده خشک و دیواره­سلولی در سرعت­های عبور (درصد در ساعت) 2، 5 و 8 و مواد سریع­التجزیه، تجزیه­پذیری کاه ذرت فرآوری شده با قارچ رنگین کمان و فلوریدا داشت. بر اساس یافته­های به­دست آمده می­توان چنین نتیجه گرفت که اثرات رشد قارچ رنگین­کمان و فلوریدا روی انواع کاه متفاوت بوده و موجب تغییرات متفاوتی در ترکیب شیمیایی، دیواره سلولی و تجزیه­پذیری ماده خشک آن­ها شده ­است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Trametes versicolor and Pleurotus ostreatus fungi on crude protein, NDF and ruminal degradability of dry matter and NDF of crops by-products
چکیده انگلیسی مقاله Chemical composition and in situ (dry matter and NDF) degradability were measured to assess the nutritive value of rice, canola, cotton seed, soybean and corn straw treated with Trametes versicolor and Pleurotus ostreatus fungi. Various straw samples were inoculated with fungi mycelium that collected from Forest (Shastkola) in Gorgan-Iran and were kept in plastic bags with three replicates for 21 days. Then chemical composition and rumen degradability of dry matter were measured. Degradability of dry matter and NDF were obtained from three fistulasted Dalagh rams at 0, 4,8,16,24,48 and 72 hours using in situ technique. The results showed that the CP content in treated corn and cotton seed straws were significantly increased. The NDF content of straws expect corn straw were increased after proceesing with fungi. Data showed that the degradability (72 hours), effective degradability at different k (0.02, 0.05 and 0.08/h) and water soluble fraction(a) of dry matter and NDF content of corn straw treated with Trametes versicolor and Pleurotus ostreatus fungi was higher than other straws. According to findings, it was concluded that Trametes versicolor and Pleurotus ostreatus had different effects on degradability of NDF, CP and dry matter in varieties of straw.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله تقی قورچی |
استاد گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سیداسماعیل رضوی | seyed esmaeil
استادیار دانشکده تولید گیاهی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

هادی بهزاد |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

عطیه مهرابی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

روح الله مستانی |
دانشجوی دکتری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی http://ar.guilan.ac.ir/article_2022_f9d22358765ab6a047d12ffed2ef0c7c.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/693/article-693-315008.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات