علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۱، شماره ۴، صفحات ۹-۱۶

عنوان فارسی اثر آب لیمو تازه بر استرس اکسیداتیو و سمیت کبدی در موش‌های صحرایی مسموم شده با آکریلامید
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: آکریلامید ترکیبی فعال است که متابولیسم کبدی آن در بدن از طریق ایجاد استرس اکسیداتیو موجب اثرات مخرب در بدن می‌شود. تاکنون هیچ مطالعه‌ای اثر لیمو را به عنوان میوه‌ای با ترکیبات آنتی‌اکسیدانی فراوان بر اثرات آکریلامید بررسی نکرده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر آب لیمو تازه بر وضعیت استرس اکسیداتیو و آنزیم‌های کبدی در موش‌های صحرایی مسموم شده با آکریلامید انجام گرفته است. مواد و روش‌ها: مطالعه تجربی- مداخله‌ای حاضر بر روی40 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار انجام گرفته است. آکریلامید به میزان mg/kg35 به مدت دو هفته به حیوانات گروه‌های کنترل بیمار و مداخله گاواژ شد. سپس به حیوانات گروه مداخله آب لیمو در سه دوزml/kg/day 5/2، 0/5 ،5/7 به مدت 28 روز خورانده شد. در پایان پس از بیهوشی عمیق و تهیه نمونه سرمی و کبدی از حیوانات، میزان فاکتورهای سرمی و کبدی TAC (Total antioxidant capacity) و MDA (malondialdehyde) و سطوح سرمی ALT (alanine transaminase)، AST (aspartate transaminase)، ALP (Alkaline phosphate) مورد سنجش قرار گرفت. به منظور تحلیل داده‌ها از آزمون One-Way ANOVA و تست‌های Tukey استفاده شد. یافته‌ها‌: در این مطالعه، آکریلامید موجب افزایش معنی‌دار سطوح سرمی و کبدی MDA و همچنین کاهش معنی‌دار سطوح سرمی و کبدی TAC شد (05/0 (P
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Fresh Lemon Juice on Oxidative Stress and Hepatotoxicity Acrylamide-induced Toxicity in Rats
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Acrylamide is a reactive compound that its hepatic metabolism causes toxic affects through oxidative stress in the body. No study has so far evaluated the effect of lemon as a fruit with antioxidant compounds on the toxic effects of AA. The present study surveyed the effect of fresh lemon juice and acrylamide on oxidative stress and liver enzymes in rats. Materials and Methods: The current intervention-experimental study was done on 40 adult Wistar rats. Acrylamide (35mg/kg) was gavaged to both the control and intervention groups for two weeks. Fresh lemon juice (2.5, 5.0, and 7.5 ml/kg/day) was gavaged to the intervention group for 28 days. At the end of the study, after deep anesthesia and collecting the serum and liver samples, the levels of serum and liver TAC and MDA and serum ALT, AST and ALP were determined. Data were analyzed statistically by Independent samples t-test and One-way Analysis of Variance (ANOVA) followed by Tukey's test using SPSS18. Results: In this study, AA led to increased levels of serum and liver MDA and decreased levels of serum and liver TAC significantly (p< 0.05). Fresh lemon juice improved the levels of serum and liver MDA and TAC in comparison to the control group (p< 0.05). AA only effected on the serum ALT levels (P=0.041), and medium and high doses of fresh lemon juice decreased serum ALT levels (P=0.017)(P=0.003). Discussion: If confirmed in future studies, this study suggests consumption of fresh lemon juice as a suitable option to suppress oxidative stress caused by AA in serum and liver and reduce aminotraspherase levels. Keywords: Lemon, Acrylamide, Hepatotoxicity, Oxidative stress, Liver enzymes, Rat
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فاطمه حیدری | fatemeh haidari
nutrition and metabolic diseases research center, ahvaz jundishapur university of medical sciences, ahvaz, iran.
دانشیار گروه تغذیه، مرکز تحقیقات تغذیه و بیماری های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)

مجید محمدشاهی | majid mohammadshahi
hyperlipidemia research center, ahvaz jundishapur university of medical sciences, ahvaz, iran.
دانشیار گروه تغذیه، مرکز تحقیقات هایپر لیپیدمی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)

مهدی زارعی | mehdi zarei
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, shahid chamran university of ahvaz, ahvaz, iran
دانشیار بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)

مژده فتحی | mojdeh fathi
دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2476-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-313917.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات