این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 6 آذر 1404
پیاورد سلامت
، جلد ۱۷، شماره ۵، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی میزان آلودگی به توکسوپلاسما گوندی در جوجههای گوشتی کشتار شده در کشتارگاه صنعتی کاشان، ۱۴۰۱
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف:
توکسوپلاسما گوندی به عنوان یکی از مهمترین انگلهای بیماریزای منتقل شده از گوشت و مواد غذایی است که انسان و طیف وسیعی از حیوانات خونگرم را مبتلا میکند. گوشت پرندگان از جمله مرغ و خروس میتواند منبعی برای آلودگی انسان محسوب شود. مطالعهی حاضر به منظور تعیین میزان شیوع آلودگی به توکسوپلاسما گوندی درجوجههای گوشتی ارجاعی به کشتارگاه کاشان در سال ۱۴۰۱ صورت گرفت.
روش بررسی:
در این مطالعهی توصیفی مقطعی، ۱۱۴ عدد نمونه بافت مغز و عضلهی قلب از جوجههای گوشتی مرغداریهای صنعتی شهرستان کاشان، ارسال شده به کشتارگاه به صورت تصادفی جمعآوری شد. از بافت مغز و عضلهی قلب هر جوجه دو گسترش مستقیم بر روی لام تهیه و به روش گیمسا رنگآمیزی گردید و از نظر وجود کیستهای نسجی توکسوپلاسما مورد بررسی میکروسکوپی قرار گرفت. استخراج DNA ژنومی برای هر نمونه با استفاده از کیت انجام شد. واکنش PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی بر روی ژنB۱ که دارای تکرار پذیری زیاد است انجام گردید، سپس محصول PCR با استفاده از ژل آگاروز ۵/۱ درصد بررسی گردید. نتایج با استفاده از آمار توصیفی و به کارگیری نرمافزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها:
از مجموع ۱۱۴ جوجه گوشتی بررسی شده، تعداد ۶۵ نمونه(۵۷%) ازجنس نر و ۴۹ نمونه(۴۳%) ماده بودند. در بررسی نمونهها با دو روش مولکولی و میکروسکوپی، در مجموع ۱۲ مورد(۵/۱۰%) آلودگی به توکسوپلاسما مشاهده گردید. با استفاده از روش PCR در ۸ نمونه(۶/۷%) و در بررسی میکروسکوپی در ۶ نمونه(۲۶/۵%) آلودگی شناسایی شد. کلیه موارد مثبت مربوط به نمونههای بافت مغز بود و در بافت عضلهی قلب هیچگونه آلودگی مشاهده نگردید.
نتیجهگیری:
آلودگی به توکسوپلاسما در جوجههای گوشتی کاشان کم اما قابل توجه است. افزایش آگاهی مردم نسبت به پخت کامل مواد گوشتی، اجتناب از مصرف خام یا نیمه پز گوشت و فرآوردههای گوشتی ضروری به نظر میرسد. همچنین عدم استفاده از گوشت خام پرندگان برای تغذیه حیوانات خانگی نظیر گربه به منظور قطع چرخهی زندگی انگل توصیه میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
توکسوپلاسموز، مرغ، ایران، شیوع
عنوان انگلیسی
Prevalence of Toxoplasma Gondii in Broiler Referred to Kashan Industrial Abattoir, Central Iran, 2023
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim:
Toxoplasma gondii is one of the important food-borne parasitic pathogens that infect humans and a wide range of warm-blooded animals. Consumption of poultry meat, especially chicken, is a potential risk of transmission of toxoplasmosis to humans. This study aimed to determine the prevalence of T. gondii infection in industrial broilers referred to the Kashan poultry abattoir, Iran, in 2023.
Materials and Methods:
This cross-sectional study was performed on 114 brain and heart samples of industrial broilers were randomly collected from Kashan poultry abattoir. Two prepared direct smears from each sample were stained with Giemsa stain and examined microscopically for the presence of tissue cysts of T. gondii. The genomic DNA was extracted using a commercial kit. PCR method was used for detection of the B1 genome of T. gondii using specific primers. The PCR product was evaluated by electrophoresis on a 1.5% agarose gel. The results were analyzed with descriptive statistics using SPSS software.
Results:
Of 114 chicken samples, 65 (57%) and 49 (43%), were male and female respectively. Totally, 12 samples (10.5%) were positive for T. gondii infection. T. gondii DNA fragments were detected in 8 (7.06%) of the samples. Microscopy examination revealed T.gondii in 6 (5.26%) samples. All infections were related to brain samples, and no infection was detected in heart muscle samples.
Conclusion:
Infection with T. gondii is considerable in broilers in the Kashan region. Therefore, preventive measures such as training people to properly cook meat before consumption and avoiding eating raw or under‑cooked poultry meat products are recommended to prevent human infection to T. gondii. In order to stop life cycle of this parasite, avoiding using raw bird meat for feeding pets such as cats is recommended.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Toxoplasmosis, Chicken, Iran, Prevalence
نویسندگان مقاله
عرفان امیری | Erfan Amiri
Master of Science in Parasitology, School of Medicine, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran
کارشناس ارشد انگل شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
حسین هوشیار | Hossein Hooshyar
Professor, Department of Parasitology, School of Medicine, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran
استاد گروه انگل شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
حسین ناظم الرعایا | Hossein Nazemorraaya
Doctor in Veterinary Medicine, Veterinary Office, Kashan, Iran
دامپزشک، اداره دامپزشکی شهرستان کاشان، کاشان، ایران
محمدرضا شیعه | Mohammadreza Shiee
Assistant Professor, Department of Parasitology, School of Medicine, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran
استادیار گروه انگل شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
سیما راستی | Sima Rasti
Professor, Department of Parasitology, School of Medicine, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran
استاد گروه انگل شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
غلام عباس موسوی | Gholam Abbass Moosavi
Master of Science in Biostatistics, School of Health, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran
مربی گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
نشانی اینترنتی
http://payavard.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2854-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
علوم آزمایشگاهی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات