تنش‌های محیطی در علوم زراعی، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۷۳-۸۲

عنوان فارسی اثر پوترسین بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی و مرفولوژیکی گیاه همیشه‌بهار (.Calendula officinalis L) تحت تنش شوری
چکیده فارسی مقاله آزمایشی به منظور بررسی اثر تنش شوری و پوترسین بر گیاه همیشه‌بهار در چهار سطح شوری حاصل از نمک کلرید سدیم با هدایت الکتریکی عصاره اشباع خاک در سطوح 1، 3، 6 و 9 دسی زیمنس بر متر و پوترسین در سه سطح (صفر، 1 و 2 میلی مولار) به صورت آزمایش فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار در گلخانه انجام گرفت. صفات موردبررسی شامل میانگین طول روزنه‌ها در سطح فوقانی و زیرین برگ، محتوی نسبی آب، شاخص کلروفیل، فلورسانس کمینه (F0)، فلورسانس بیشینه (Fm) و عملکرد کوانتومی فتوسیستم II (Fv/Fm) بودند. نتایج به دست آمده از تجزیه واریانس داده‌ها نشان داد که تنش شوری اثر معنی‌داری بر صفات مذکور دارد، به‌طوری‌که با افزایش سطوح شوری همه پارامترها به جز فلورسانس کمینه و بیشینه کاهش پیدا کرد. شوری مقدار محتوای آب نسبی، شاخص کلروفیل، عملکرد کوانتومی، میانگین طول روزنه در سطح فوقانی و زیرین برگ را به ترتیب به میزان 30%، 27/3%، 5%، 23% و 22/5% کاهش داد. کاربرد پوترسین تا حدودی این اثرات منفی ناشی از تنش شوری را در برخی پارامترها ازجمله شاخص کلروفیل و عملکرد کوانتومی کاهش داد. پوترسین نیز باعث کاهش طول روزنه‌ها شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پلی آمین، عملکرد کوانتومی، روزنه، کلروفیل، محتوای نسبی آب،

عنوان انگلیسی Effect of putrescine on some physiological and morphological characteristics of pot marigold (Calendula officinalis L.) under salinity stress
چکیده انگلیسی مقاله This study was carried out to investigate the effects of salinity and putrescine on pot­ marigold at four salinity levels applied by sodium chloride with electrical conductivities (EC) adjusted at 1, 3, 6 and 9 dS/m and putrescine sprayed at 0, 1 and 2 mmol in a factorial experiment based on completely randomized design (CRD) with three replications in greenhouse conditions. Traits studied were average stomatal length on abaxial and adaxial sides of leaf, relative water content, chlorophyll index, minimum and maximum florescence (F0 and Fm respectively) and photosystem II quantum yield (Fv /Fm). ANOVA results showed that salinity stress had significant effects on all mentioned characteristics, so that all characteristics were reduced by increasing salinity levels except F0 and Fm. Salinity reduced chlorophyll index, quantum yield and average stomatal length on both leaf sides up to 30%, 27.3%, 5%, 23%, 22.5%, respectively. Moreover, putrescine reduced these negative effects of salinity on some parameters such as chlorophyll index and quantum yield. Putrescine also reduced the length of stomata.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Polyamine, Quantum yield, Stomata, Chlorophyll, RWC

نویسندگان مقاله فاطمه بنی اسدی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)

وحیدرضا صفاری |
دانشیار پژوهشکده باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)

علی اکبر مقصودی مود | ali akbar maghsoudi moud
دانشیار پژوهشکده باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)


نشانی اینترنتی http://escs.birjand.ac.ir/article_202_248dd1c618d6faf213f97cca520a60a8.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2420/article-2420-308236.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات