این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیق در علوم دندانپزشکی، جلد ۲۱، شماره ۱، صفحات ۳۵-۴۵

عنوان فارسی بررسی اثر انتی باکتریال عصاره هیدروالکلی پوست انار بر روی باکتری استافیلوکوکوس ارئوس
چکیده فارسی مقاله  سابقه و هدف: باکتری استافیلوکوکوس اورئوس جز باکتری های تشکیل دهنده فلور نرمال دهان است و ارتباط آن با مواردی همچون عفونت های غدد بزاقی مشخص شده است. قسمت‏هایی از انار به عنوان موادی با اثر آنتی‏باکتریال شناخته شدند. با توجه به خواص انار و اهمیت استافیلوکوک ارئوس درحفره دهان، بروز پوسیدگی و بیماری های پریودنتال، همچنین به منظور یافتن و معرفی ماده ای طبیعی برای جایگزینی دهانشویه های شیمیایی،در این تحقیق تأثیر عصاره هیدروالکلی پوست انار را بر میزان رشد میکروارگانیسم استافیلوکوک اورئوس بررسی کردیم.
مواد  و روشها: جهت انجام این تحقیق تجربی-آزمایشگاهی، باکتری‌ها به ۶ گروه شامل :چهار گروه عصاره انار با غلظت‌های ۱۰، ۲۵، ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرم بر میلی‌لیتر، یک گروه گروه کنترل مثبت و یک گروه کنترل منفی تقسیم شدند.هم چنین به منظور تعیین MIC از ۳ نمونه باکتری استفاده شد.تکنیک دیسک گذاری (Disk diffusion test)  برای اندازه‌گیری قطر هاله عدم رشد بکار رفت.  جهت ارزیابی حداقل غلظت مهار رشد باکتری (MIC) از تکنیک Microdilution broth استفاده شد. داده های بدست امده در محیط کشت ، با نرم افزار SPSS Ver:26 انالیز شد.جهت مقایسه هاله عدم رشد در چهار غلظت مختلف عصاره انار از ازمون    one way ANOVAاستفاده شد.
 یافته‌ها: نتایج کلی ارزیابی قطر هاله عدم رشد نشان داد که عصاره انار فعالیت مهاری در برابر باکتری استافیلوکوک اورئوس دارد . اولین غلظتی که باکتری به ان حساسیت نشان داد 25mg/ml  بود و با افزایش غلظت عصاره میزان اثر ضدمیکروبی روی باکتری افزایش یافت و اختلاف معناداری بین قطر هاله عدم رشد در چهار غلظت، نشان داده (P < 0.001)و بیشترین تاثیر در غلظت 100mg/ml دیده شد.در بررسیMIC  نتایج نشان داد که مقدار موثر عصاره هیدروالکلی پوست انار برای جلوگیری از رشد باکتری ، 50 میلی گرم بر میلی لیترمی‌باشد.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج بدست امده عصاره هیدروالکلی پوست انار خاصیت ضد میکروبی دارد و به نظر میرسد میتوان از عصاره اناربرای استفاده ضد میکروبی بهره جست.
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله   عصاره هیدروالکلی پوست انار، آنتی باکتریال، استافیلوکوک اورئوس

عنوان انگلیسی Evaluation of Antibacterial Effect of Hydroalcoholic Pomegranate Peel Extract on Staphylococcus aureus
چکیده انگلیسی مقاله
  Background & Aim: Staphylococcus aureus is one of the bacteria that make up the normal flora of the mouth and has been linked to conditions such as parotid infections. Parts of pomegranate were known to have antibacterial properties. Due to the properties for pomegranate and the importance of Staphylococcus aureus in the oral cavity, the incidence of dental caries and periodontal disease, finding and introducing a natural substance to replace chemical mouthwashes is crucial. in this study we investigated the antibacterial effect of pomegranate hydroalcoholic peel extract on staphylococous aureu.  
  Material and Methods: For this experimental-laboratory study, Bacteria divided into 6 groups including: four groups of pomegranate peel extract with concentrations of 10, 25, 50 and 100 mg / ml, a positive control and a negative control group. Also, 3 bacterial samples were used to determine the MIC. disk diffusion test was used to measure the diameter of the growth inhibition zone. microdilution broth technique was used to evaluate the minimum concentration of bacterial growth inhibition (MIC). the obtained data were statistically analyzed by SPSS ver: 26 software. One way ANOVA test was used to examine the growth inhibition halo.
Results: The overall results of inhibitory halo diameter evaluation showed that pomegranate extract had a inhibitory activity against Staphylococcus aureus. Bacteria were sensitive to a concentration of 25 mg / ml. That with increasing the concentration of the extract, the amount of antimicrobial effect on bacteria increases and a significant difference was shown between the diameter of the inhibition halo in four concentrations (P value <0.001) and the greatest effect was seen in 100 mg / ml concentration. In MIC study, the results showed that the effective amount of hydroalcoholic extract of pomegranate peel to prevent bacterial growth is in the range between 50 mg / ml.
  Conclusion: According to the obtained results, the hydroalcoholic peel extract of pomegranate has antimicrobial effect and it seems that pomegranate extract can be consumed for antimicrobial use.
    
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله pomegranate hydroalcoholic peel extract,antibacterial,staphylococcus aureus

نویسندگان مقاله نیکا معصومی | nika masoumi


ماندانا خطیبی | Mandana khatibi
گروه بیماریهای دهان و فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران

سیدرضا حسینی دوست | seyedreza hosseinidoust
islamic azad university
گروه میکروب شناسی، قارچ شناسی، علوم پایه، دانشکده دارو سازی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران

شادی سرهرودی | Shadi Sarahroudi
گروه فارماکولوژی و سم شناسی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران


نشانی اینترنتی http://jrds.ir/browse.php?a_code=A-10-1824-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیماری دهان
نوع مقاله منتشر شده مطالعه اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات