این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 14 آذر 1404
تحقیقات نظام سلامت
، جلد ۲۰، شماره ۱، صفحات ۸۷-۹۵
عنوان فارسی
بررسی ارتباط بین کربوهیدرات، فیبر و قند ساده دریافتی با ابتلا به بیماریهای زودرس قلبی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه:
بیماریهای قلبی- عروقی
(
Cardiovascular disease
یا
CVDs
)
به عنوان اصلیترین علت مرگ و میر در جهان شناخته میشوند و نرخ مرگ و میر ناشی از آن در حال افزایش میباشد و به عوامل متعددی بستگی دارد. پژوهش حاضر با هدف کلی تعیین ارتباط کمیت کربوهیدارت دریافتی با ابتلا به بیماریهای زودرس قلبی
(
Premature CVDs
یا
PCVDs
)
انجام شد
.
روشها
: این مطالعه از نوع مورد- شاهدی بود که بر روی 972 نفر (450 زن و 522 مرد) از بیمارانی که به منظور انجام آنژیوگرافی به بیمارستانهای شهید چمران و عسگریه اصفهان مراجعه کرده بودند، انجام شد. بیماران بر اساس نتیجه آنژیوگرافی، در دو گروه مورد و شاهد قرار گرفتند. به منظور ارزیابی رژیم غذایی بیماران، از پرسشنامه بسامد خوراک استفاده گردید. رابطه کربوهیدرات، فیبر و قند ساده دریافتی
با ابتلا به
PCVDs
با استفاده از رگرسیون لجستیک ساده و چندگانه با تعدیل متغیرهای مخدوشگر انجام شد.
یافتهها:
میانگین سنی شرکتکنندگان، 90/6
±
13/51 سال بود. ارتباط معنیداری بین کربوهیدرات [07/2-72/0 =
Confidence interval
(
CI
) 95 درصد، 22/1 =
Odds
ratio
(
OR
)
]، فیبر (41/1-63/0 =
CI
95 درصد، 94/0 =
OR
) و قندهای ساده (90/1-96/0 =
CI
95 درصد، 35/1 =
OR
)
پس از تعدیل متغیرهای سن، جنسیت، تحصیلات، شغل، فعالیت بدنی، سیگار، نمایه توده بدنی (
Body mass index
یا
BMI
)، سابقه خانوادگی ابتلا به سکته قلبی و انرژی دریافتی با ابتلا
PCVDs
مشاهده نشد.
نتیجهگیری:
با
بر اساس نتایج به دست آمده، کربوهیدرات، فیبر و قند ساده دریافتی در رژیم غذایی با شانس
PCVDs
ارتباطی ندارد
.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کربوهیدراتها، فیبرها، قندها، بیماریهای قلبی
عنوان انگلیسی
The Relationship between Carbohydrate, Fiber, and Sugar Intake with Premature Heart Disease
چکیده انگلیسی مقاله
Background:
Cardiovascular disease (CVD) is an important public health issue in the world as its morbidity and mortality rate is increasing which depends on several factors. The purpose of this study is to investigate the relationship between carbohydrate intake and premature heart diseases.
Methods:
This case-control study was conducted on 972 people (450 women and 522 men) who referred to Chamran and Asgariye hospitals in Isfahan, Iran, for angiography. Based on the results of angiography, patients were divided into two groups: case and control. In order to evaluate dietary intake over the past year, the food frequency questionnaire (FFQ) was used. The relationship between carbohydrate, fiber, and simple sugar intake with premature heart disease was investigated using simple and multiple logistic regression with adjustment of confounding variables.
Findings:
The mean age of the subjects was 51.13 ± 6.90 years. There was no significant association between dietary carbohydrate [odds ratio (OR): 1.22, 95% confidence interval (CI): 0.72-2.07], fiber (OR: 0.94, 95% CI: 0.63-1.41), and sugar (OR: 1.35, 95% CI: 0.96-1.90) with incidence of premature heart disease after adjusting for the variables of age, sex, smoking, physical activity, education, job, family history of heart attack, daily energy intake, and body mass index (BMI).
Conclusion:
Our results suggested that dietary carbohydrate, fiber, and sugar were not associated with the risk of premature heart disease.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Carbohydrates, Fiber, Sugars, Heart diseases
نویسندگان مقاله
مرضیه کافشانی | Marzieh Kafeshani
Associate Professor, Department of Clinical Nutrition, School of Nutrition and Food Sciences, Nutrition and Food Security Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
دانشیار، گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی و مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
نوشین محمدیفرد | Noushin Mohamadifard
Assistant Professor, Hypertension Research Center, Cardiovascular Research Institute, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
استادیار، مرکز تحقیقات قلب و عروق، پژوهشکده قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
نضال صراف زادگان | Nizal Sarrafzadegan
Professor, Hypertension Research Center, Cardiovascular Research Institute, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
استاد، مرکز تحقیقات قلب و عروق، پژوهشکده قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
فرناز نوریزاده | Farnaz Nurizadeh
Department of Clinical Nutrition, School of Nutrition and Food Sciences, Nutrition and Food Security Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
کارشناس ارشد، گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی و مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
نشانی اینترنتی
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-591-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
علوم تغذیه و صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات