|
تحقیقات مهندسی سازه های آبیاری و زهکشی (تحقیقات مهندسی کشاورزی سابق)، جلد ۱۴، شماره ۱، صفحات ۴۵-۵۸
|
|
|
عنوان فارسی |
اثر شرایط خیساندن و جوانهزنی بر خصوصیات کمی و کیفی عصاره مالت جو |
|
چکیده فارسی مقاله |
مالتسازی فرآیند پیچیده زیستفناوری و شامل مراحل خیساندن، جوانهزنی و خشک کردن و پروردن دانههای غلات در شرایط کنترل شده دما و رطوبت نسبی است. در این پژوهش، تأثیر مدت زمان خیساندن (24، 36، و 48 ساعت) و جوانهزنی (3، 5، و 7 روز) روی خصوصیات کمی و کیفی عصاره مالت (راندمان عصارهگیری گرم، رنگ عصاره، نیتروژن انحلالپذیر، شاخص کلباچ، مواد جامد انحلالپذیر کل، و راندمان عصارهگیری سرد) تهیه شده از لاین EBYT88-17جو بررسی شد. تجزیه و تحلیل آماری نتایج و بهینهسازی فرایند به روش سطح پاسخ اجرا شد. نتایج نشان میدهد که با افزایش مدت زمان خیساندن در مدت زمانهای طولانی جوانهزنی، راندمان عصارهگیری گرم روند افزایشی قابل توجهی دارد. میزان رنگ عصاره نیز با افزایش مدت زمان خیساندن و جوانهزنی افزایش مییابد و مقدار نیتروژن انحلالپذیر عصاره از 081/0 تا 46/0 درصد تغییر میکند. نتایج بهینهسازی فرایند نیز حاکی از این بود که اعمال شرایط 99/47 ساعت خیساندن و 89/6 روز جوانهزنی، به استحصال عصارهای میانجامد با حداکثر راندمان سرد و گرم و مواد جامد انحلالپذیر کل. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
روش سطح پاسخ، خصوصیات کمی و کیفی، عصاره مالت، |
|
عنوان انگلیسی |
Effects of Steeping and Germination on Quantitative and Qualitative Characteristics of Barley Malt Extract |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Malting is a complex biotechnological process that includes steeping, germination and kilning of cereal grains under controlled temperature and humidity. This research investigated the effects of steeping (24, 36, 48 h) and germination time (3, 5, 7 days) on the quantitative and qualitative characteristics (hot water extract, malt extract color, soluble nitrogen, Kolbach index, total soluble solids, cold water extract) of malt extract obtained from barley (line EBYT88-17). Statistical analysis and process optimization were carried out using response surface methodology. Results showed that increasing steeping over a long germination period increased the the yield of hot water extract. Malt extract color increased as steeping and germination time increased and malt extract soluble nitrogen content varied from 0.081% to 0.46%. The results of process optimization showed that 47.99 h steeping and 6.89 day germination produced malt extract with the highest hot and cold water extracts and total soluble solids. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
علیر ضا قدس ولی | عضو هیات علمی استاد یار پژوهش بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان
حمید بخش آبادی | دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مرتضی محمدی | دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار (Islamic azad university of sabzevar)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://aridse.areo.ir/article_102067_4005b854d2ef50fd5d5533a82c3be8b4.pdf |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2289/article-2289-304652.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|