مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۳۱، شماره ۱۰، صفحات ۷۱۲۹-۷۱۴۳

عنوان فارسی مقایسه اثرات ضد میکروبی وآنتی‌اکسیدانی اولئوروپین استخراج شده از برگ زیتون واریته آربیکن با عصاره برگ ومیوه آن
چکیده فارسی مقاله
مقدمه:. برگ زیتون به عنوان برگی همیشه سبز، غنی از ترکیبات فنولی و آنتی‌اکسیدانی می‌باشد. اولئوروپین فراوان‌ترین نوع از ترکیبات فنولی در برگ آن است. هدف از مطالعه حاضر مقایسه اثرات ضد میکروبی و آنتی‌اکسیدانی اولئوروپین استخراج شده از برگ زیتون با عصاره برگ ومیوه آن می‌باشد.
روش بررسی: نوع مطالعه از نوع تجربی بوده و پس از عصاره‌گیری اتانولی از برگ و میوه  زیتون، اولئوروپین از عصاره برگ جداسازی شد. اثرات اولئوروپین استخراج شده از برگ و عصاره‌های میوه و برگ زیتون علیه باکتری‌های استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس و سودوموناس آئروژینوزا با روش تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC)، میزان ترکیبات فنولی به روش فولین سیکالتو و اثرات آنتی‌اکسیدانی به روش مهار رادیکال آزاد (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl.)  تعیین شد. برای محاسـبات آمـاری از نـرم‌افـزار SPSS version16 و بـرای رسـم گراف‌ها از برنامه Excel و جهت بررسی تاثیر مداخله ازanova one way استفاده شد.
نتایج: اولئوروپین از برگ زیتون به میزان 14 درصد با خلوص 70 درصد استخراج شد. اولئوروپین حاصل از برگ زیتون بیشترین میزان ترکیبات فنولی، اثرات ضد میکروبی و آنتی‌اکسیدانی را دارا بوده است و عصاره میوه زیتون کمترین اثر را داشته است. میزان ترکیبات فنولی اولئوروپین استخراج شده برابر (µg GAE/g) 879/16، MIC آن علیه باکتری‌های استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس و سودوموناس آئروژینوزا به ترتیب برابربا  mg/ml3/25، 12/5 و فعالیت آنتی اکسیدانی آن برابر با µg/ml 8/59 بوده است.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که میزان اولئوروپین دربرگ زیتون رقم آربیکن اسپانیایی با بالاترین مقدار 14% بوده و با توجه به نتایج فعالیت ضد میکروبی و آنتی‌اکسیدانی عصاره برگ زیتون و اولئوروپین استخراج شده پتانسیل افزایش بهبود عملکرد نگهدارنده‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها را دارند.
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله برگ زیتون، ترکیبات فنولی، حداقل غلظت مهارکنندگی، اولئوروپین، اثرات ضد میکروبی

عنوان انگلیسی Comparison of the Antimicrobial and Antioxidant Effects of Oleuropein Extracted from Arbequina Olive Leaves with the Extracts of its Leaf and Fruit
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Olive leaf is an evergreen plant and enriched in phenolic compounds and antioxidants. Oleuropein is the most common type of phenolic compounds can found in Olive leaves. The aim of this study was to compare the antimicrobial and antioxidant effects of Oleuropein extracted from olive leaf with the extracts from its leaf and fruit.
Methods: The type of study was experimental and after ethanol extraction from olive leaf and fruit, oleuropein was isolated from the leaf extract. Antimicrobial effects of Oleuropein obtained from olive fruit and leaf extracts against Staphylococcus saprophyticus and Pseudomonas aeruginosa bacteria were determined using minimum inhibitory concentration (MIC) method. Amounts of phenolic compounds were derived by the Folin-Ciocalteu assay and the antioxidant effects were determined by the 2, 2-Diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) free radical inhibition method. SPSS version 16 software was used for statistical calculations, Excel program used to draw graphs and one-way ANOVA was used to evaluate the effect of the intervention.
Results: Oleuropein was extracted from olive leaf in the amount of 14% with a purity of 70%. The highest and lowest amount of phenolic compounds and the antimicrobial and antioxidant effects were observed for Oleuropein obtained from olive leaf and olive fruit extracts, respectively. The amount of oleuropein phenolic compounds was equal to 879.16 (µg GAE/g), its MIC against S. saprophyticus and P.aeruginosa bacteria was equal to 3.25 and 12.5 mg/ml, respectively. Its antioxidant activity was equal to 8.59 µg/ml.
Conclusion: In the present study, oleuropein was extracted from olive leaves and the study showed that the amount of oleuropein in the Spanish Arbican variety was obtained with the highest value of 14%. According to the results of antimicrobial activity and antioxidant, it can be concluded that olive leaf extract and extracted oleuropein have the potential to increase and improve the performance of preservatives and antioxidants.
 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Olive leaf, Phenolic compounds, Minimum inhibitory concentration, Oleuropein, Antimicrobial effects.

نویسندگان مقاله معصومه بابائی | Masomeh Babaei
Division of Toxicology, Department of Comparative Bioscience, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran.
بخش سم شناسی، گروه علوم زیستی مقایسه‌ای، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

جلال حسن | Jalal Hassan
Division of Toxicology, Department of Comparative Bioscience, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran.
بخش سم شناسی، گروه علوم زیستی مقایسه‌ای، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

محمدکاظم کوهی | Mohammad Kazem Koohi
Division of Toxicology, Department of Comparative Bioscience, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran.
بخش سم شناسی، گروه علوم زیستی مقایسه‌ای، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

محمدعلی قاسم‌زاده | Mohammad Ali Ghasemzadeh
Department of Chemistry, Faculty of Basic Sciences, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran.
گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم، ایران.


نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4993-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده میکروبیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات