این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۵۴، شماره ۴، صفحات ۳۳۷-۳۴۹

عنوان فارسی اثر اسیدلینولئیک مزدوج و سدیم استات بر ماده خشک مصرفی، عملکرد و پروفایل چربی شیر در گاوهای هلشتاین تازهزا
چکیده فارسی مقاله به منظور تعیین اثرات سدیم استات و اسید لینولئیک مزدوج (CLA) بر میزان ماده خشک مصرفی، قابلیت هضم خوراک، عملکرد و پروفایل چربی شیر، از 33 رأس گاو هلشتاین چند نوبت زایش طی روزهای 5-31 بعد زایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار و 11 تکرار استفاده شد. جیره­های آزمایشی شامل 1-جیره پایه ، 2- جیره حاوی300 گرم مکمل سدیم استات، 3- جیره حاوی 100 گرم مکمل CLA بود. ماده خشک مصرفی و تولید شیر به­صورت روزانه، وزن بدن و نمره وضعیت بدنی در ابتدا و انتهای آزمایش اندازه گیری و نمونه شیر با فواصل منظم برای تعیین مقدار ترکیبات شیر گرفته شد. همچنین، در روز پایانی یک نمونه برای تعیین پروفایل اسیدهای چرب شبر گرفته شد. اختلاف معنی‌داری بین گروه دریافت­کننده سدیم استات و CLA با گروه شاهد برای ماده خشک مصرفی مشاهده نشد )05/0(p>. با مصرف سدیم استات و CLA تولید شیر به­ترتیب 16/3  و 46/2 کیلوگرم در روز نسبت به تیمار شاهد افزایش معنی­داری یافت. همان­طور که انتظار می­رفت مقدار چربی شیر با تیمار CLA کاهش داشت. با مصرف CLA توازن منفی انرژی تغییر معنی­دار نداشت که علت آن صرف انرژی ذخیره شده برای تولید شیر بیشتر می­باشد. مصرف CLA توانست با افزایش انتقال ایزومر ترانس 10 سیس 12 CLA به شیر و کاهش شاخص­های ترومبوژنیک و آتروزنیک برای سلامت مصرف کننده شیر مفید باشد. تولید و درصد پروتئین و لاکتوز شیر بین تیمارها تفاوت معنی­داری نداشت. عرضه استات سدیم باعث بهبود سنتز شیر و چربی شیر در گاوهای شیری شد، در نتیجه فرض لیپوژنیک بودن استات در بافت پستان تأیید شده است. در حالی­که، سدیم استات باعث منفی­تر کردن توازن منفی انرژی و افزایش شاخص آتروژنیک و ترومبوژنیک شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله افت چربی شیر، بیوهیدروژناسیون، سنتز چربی شیر، کبدچرب، مکمل چربی،

عنوان انگلیسی Effect of conjugated linoleic acid and sodium acetate on dry matter imtake, performance and milk fatty acid profile in Holstein cows
چکیده انگلیسی مقاله In order to determine the effects of sodium acetate and conjugated linoleic acid (CLA) on dry matter consumed, feed digestibility, milk yield and milk fat profile, 33 Holstein cows several calving times during days 5-31 after calving in a completely randomized design with Three treatments and 11 replications were used. The experimental diets included 1- basic diet (control), 2- diet containing 300 gr of sodium acetate , 3- diet containing 100 gr of CLA. Daily dry matter intake and milk production, body weight and body condition score were measured at the beginning and end of the experiment. milk samples were taken at regular intervals to determine the amount of milk compounds. Also, on the last day, a sample was taken to determine the profile of fatty acids. Dry matter intake was not significant among dietary treatment (P>0.05). Milk production was increased by supplementing diets with sodium acetate (3.16 kg/d) and CLA (2.46 kg/d) compared to control treatment. CLA supplementing decreased milk fat content significantly and sodium acetate increased it. The yield and content of milk protein and lactose were not significantly different between the treatments. With the consumption of sodium acetate, the amount of milk fat and milk production increased, as probably the hypothesis that sodium acetate is lipogenic for adipose tissue was ignored and Acetate partition nutriunt toward milk fat production. CLA consumtion, negative energy balance did not change between as spared energy partition toward more milk yield. The use of CLA could be beneficial for the health of consumers by increasing the trans-10-cis-12 CLA isomer transfer to milk and reducing thrombogenic and atherogenic indicators.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله افت چربی شیر, بیوهیدروژناسیون, سنتز چربی شیر, کبدچرب, مکمل چربی

نویسندگان مقاله سحر کریمی ازندریانی |
گروه علوم دامی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

مهدی گنج خانلو |
گروه علوم دامی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

کامران رضایزدی |
گروه علوم دامی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

ابوالفضل زالی |
گروه علوم دامی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

حسین مرادی شهربابک |
گروه علوم دامی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

مهدی ژندی |
گروه علوم دامی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

حامد خلیل وندی بهروزیار |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران


نشانی اینترنتی https://ijas.ut.ac.ir/article_95067_5711b96321b8aad83082708a1ada12aa.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات