این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
علوم و فناوری کامپوزیت
، جلد ۱۰، شماره ۱، صفحات ۲۱۳۲-۲۱۳۷
عنوان فارسی
بررسی اثرات زمان و دمای پخت بر خواص مکانیکی و تخریب حرارتی چرممصنوعی ساخته شده از پیویسی
چکیده فارسی مقاله
پلیوینیلکلراید بعنوان سومین پلیمر پرمصرف در دنیا از جایگاه ویژهای در صنایع مختلف برخوردار است. با توجه به کاربرد روز افزون چرم مصنوعی، بررسی و بهینهسازی شرایط پخت یکی از خلاءهای تحقیقاتی در این زمینه بهشمار میرود. هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر دما و مدت زمان پخت بر خواص مکانیکی چرم مصنوعی و همچنین شناسایی دما و زمان بهینه پخت است. درپژوهش حاضر، فیلمهای چرم مصنوعی با استفاده از روش پوششدهی با تیغه تهیه شدند و سپس در دما و مدت زمانهای مختلف جهت انجام فرآیند پخت قرار گرفتند. بررسی رنگ نمونه یکی از روشهای تشخیص میزان تخریب حرارتی است. در این تحقیق با استفاده از این روش میزان تخریب حرارتی و تاثیر آن بر خواص مکانیکی مورد بررسی قرار گرفت. همچنین جهت بررسی تاثیر شرایط پخت بر رفتار مکانیکی چرم مصنوعی، نمونههای دمبلی شکل تهیه شدند و تحت آزمون کشش تک محوری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که به دلیل حرکات مولکولی بالای ذرات در دمای 190°C، پلاستیسایزر به خوبی به زنجیرههای پیویسی امولسیونی نفوذ میکند و در نتیجه خواص مکانیکی آن را افزایش میدهد. افزایش مدت زمان پخت در دمای ثابت ابتدا سبب افزایش خواص مکانیکی میگردد، سپس به دلیل تخریب حرارتی، خواص مکانیکی نمونه کاهش مییابد. با توجه به نتایج، شرایط پخت تاثیر بسزایی بر خواص مکانیکی چرم مصنوعی دارد. با شناسایی دما و زمان بهینه پخت، تولید چرمهای مصنوعی با خواص مکانیکی بالا بدون استفاده از پرکنندههای خاص امکانپذیر گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پیویسی امولسیونی،چرم مصنوعی،دما و زمان پخت،خواص مکانیکی،تخریب حرارتی،
عنوان انگلیسی
Investigation of curing time and temperature effects on mechanical properties and thermal degradation of artificial leather made of PVC
چکیده انگلیسی مقاله
Polyvinyl chloride owns a special place in various industries as the third most used polymer worldwide. Due to the widespread usage of synthetic leather, one of the research gaps in this field is the study and optimization of curing conditions. The present research aims to investigate the effects of temperature and time of curing on the mechanical properties of synthetic leather to establish the optimal temperature and time of curing. To this end, synthetic leather films were prepared using the knife coating technique (KCT). Then specimens were placed at different temperatures and times to perform the curing process. Thermal degradation was determined by checking the color of the samples. Also, to investigate the effect of curing conditions on the mechanical behavior of synthetic leather, dumbbell-shaped samples were prepared and subjected to uniaxial tensile tests. The results showed that due to the high molecular motions of the particles at 190°C, the plasticizer penetrates well into the chains of emulsion PVC and thus increases its mechanical properties. Additionally, the mechanical properties of the synthetic leather were enhanced by increasing the cure time at constant temperatures. Afterward, thermal degradation occurred due to the long-term curing process, reducing mechanical properties. According to the obtained results, the curing conditions can significantly affect the mechanical properties of synthetic leather. Likewise, identifying the optimal temperature and time of curing in the artificial leather industry allows the development of products with high mechanical properties without special fillers.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پیویسی امولسیونی,چرم مصنوعی,دما و زمان پخت,خواص مکانیکی,تخریب حرارتی
نویسندگان مقاله
مهدی زمانی |
کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران.
محمود مهرداد شکریه |
استاد، مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران.
نشانی اینترنتی
https://jstc.iust.ac.ir/article_704170_e9460f079738b43da2102310e9eeabcd.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات