این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 19 مهر 1404
حقوق اسلامی
، جلد ۱۸، شماره ۶۹، صفحات ۱۴۱-۱۶۵
عنوان فارسی
غذا به مثابه حقی بنیادین یا کالای راهبردی ؟ (پارادایم های دوگانه در مسأله غذا)
چکیده فارسی مقاله
امروزه از منظر حقوقی، اگرچه غذا به مثابه حقی بشری مورد اذعان اسناد حقوق بین الملل و قوانین داخلی بسیاری از جوامع قرار گرفته است، اما به مانند سایر حق های رفاهی در عمل و نظر همچنان مورد مناقشه می باشند. خصوصاً با تغییر چهره دولت ها و کنار گذاشتن نظریه دولت رفاهی و تمایل دولت ها به تنظیم گری و پرهیز از مداخله مستقیم و تأثیر بلامنازع شرکت های تجاری فراملیتی در تمام ساحات اجتماعی، همچنین بدبینی دولت های در حال توسعه از گفتمان های حق مدار که همواره این دولت ها را به چالش می کشاند و هزاران مورد مشابه باعث ایجاد گفتمان های موازی در کنار گفتمان حق بر غذا شده است. از جمله این گفتمان هایی که دارای عقبه تاریخی است، پارادایم غذا به مثابه کالای راهبری است که غذا را نه به عنوان یک حق بلکه یک کالای دارای ارزش می داند. این رویکرد بازار مدار معتقد است، وظیفه دولت ها، نه تعهد حقوقی به تأمین غذای سالم و کافی است بلکه دولت ها مکلف به ایجاد بسترهای لازم در جهت توسعه اقتصادی جامعه اند که از فواید این توسعه، بهبود وضع امنیت غذایی جامعه خواهد بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
حق بر غذا،کالای راهبردی،حقهای بنیادین،نیازهای اساسی،
عنوان انگلیسی
Food as a fundamental right or a strategic commodity? (Dual paradigms on food)
چکیده انگلیسی مقاله
Today, from a legal point of view, although food has been recognized as a human right by international law and the domestic law of many societies, it, like other welfare rights in practice and opinion, is still disputed. Especially by changing the face of governments and abandoning the theory of welfare state and the tendency of governments to regulate and avoid direct interference and the undisputed influence of transnational corporations in all social spheres, as well as the pessimism of developing governments of right-wing discourses that always It challenges governments, and thousands of similar cases have created parallel discourses alongside the right to food discourse. One of these discourses, which has a historical background, is the food paradigm as a guiding commodity that considers food not as a right but as a valuable commodity. This market-oriented approach believes that the duty of governments is not a legal obligation to provide healthy and adequate food, but governments are obliged to create the necessary conditions for the economic development of society, which will improve the food security of society.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
حق بر غذا,کالای راهبردی,حقهای بنیادین,نیازهای اساسی
نویسندگان مقاله
محمود حکمت نیا |
استاد پژوهشگاه فرهنگ واندیشه
سید امیرحسین سجادزاده |
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق عمومی دانشگاه تهران، پردیس فارابی قم، دانشکده حقوق
نشانی اینترنتی
https://hoquq.iict.ac.ir/article_247476_258979fad9d177b20758232d25fe577f.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات