مجله فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران، جلد ۲، شماره ۱، صفحات ۱۶-۸

عنوان فارسی اثر محافظتی عصاره هیدروالکلی خرفه بر بهبود آسیب اکسیداتیو القا شده توسط لیپوپلی ساکارید درهیپوکمپ موش‌صحرایی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: یکی از مهم‌ترین عوامل بروز اختلالات نورودژنریتیو و بیماری‌هایی با نقص در یادگیری و حافظه مانند الزایمر و زوال عقل، التهاب دستگاه عصبی است که معمولاً با استرس اکسیداتیو همراه می‌شود. التهاب دستگاه عصبی می تواند منجر به فعال شدن سلولهای ایمنی و راه‌اندازی آبشاری از واکنش‌های سلولی و شیمیایی شده و درنهایت باعث تولیدمقادیر بسیار زیادی از گونه‌های فعال اکسیژن گردد. مطالعات اخیر نشان داده اند که استفاده از گیاهانی که دارای مواد آنتی اکسیداتیو قوی هستند می تواند یک گزینه مناسب برای پیشگیری و درمان التهاب عصبی و استرس اکسیداتیو باشد. گیاه خرفه به دلیل دارا بودن انواع اسیدهای چرب غیراشباع و آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند : آلفا-توکوفرول، اسید‌آسکوربیک و گلوتاتیون احتمالا می‌تواند اثرات مثبتی در جلوگیری از التهاب و استرس اکسیداتیو داشته باشد. در این تحقیق اثر عصاره هیدروالکلی خرفه بر بهبود آسیب اکسیداتیو القا شده توسط لیپوپلی ساکارید باکتریایی (LPS) در هیپوکمپ موشهای صحرایی مورد بررسی قرار گرفت. روش ها: موشهای صحرایی نر نژاد ویستار با محدوده وزنی 10±220 گرم در 4 گروه قرارگرفتند. حیوانات عصاره خرفه(400 mg/kg) را طی یک دوره 14 روزه از طریق دهانی (گاواژ) دریافت نمودند. LPS (1mg/kg)، به صورت داخل صفاقی تزریق گردید . میزان فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیداتیو شامل کاتالاز(CAT) ، سوپراکسید دسموتاز(SOD) و گلوتاتیون ردوکتاز (GR) در هیپوکمپ سنجیده شد. همچنین میزان پراکسیداسیون لیپیدی نیز به عنوان مارکری برای تعیین آسیب اکسیداتیو اندازه گیری شد. یافته ها: LPS موجب تحریک و افزایش فعالیت آنزیم SOD،CAT و کاهش فعالیت GR نسبت به گروه کنترل شد. همچنین LPS موجب افزایش مالون دی آلدئید (MDA) شد. عصاره خرفه به صورت معناداری فعالیت آنزیم های SOD، CAT و GR را نسبت به گروه LPS افزایش داد و باعث کاهش معنادار MAD نسبت به گروه دریافت کننده LPS گردید. نتیجه ­گیری: به نظر می رسد گیاه خرفه به علت دارا بودن ترکیبات ویژه و اثرات آنتی اکسیدانی قوی می تواند به عنوان یک محصول طبیعی جهت پیشگیری و درمان آسیب های اکسیداتیو در نظر گرفته شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Protective effect of hydro-alcoholic extract of Portulaca oleracea on LPS-induced oxidative damage in the hippocampus of rats
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: One of the main causes of neurodegenerative disorders and diseases with deficits in learning and memory is nervous system inflammation (neuroinflammation), which is usually associated with oxidative stress. Neuroinflammation can activate immune cells with a cascade of cellular and chemical reactions and finally produce large amounts of reactive oxygen species. Recent studies have shown that the use of plants with a high amount of antioxidants can be a proper candidate for the prevention and treatment of neuroinflammation and oxidative stress . Portulaca oleracea is rich in unsaturated fatty acids and antioxidants such as: α-tocopherol, ascorbic acid and glutathion, so can have positive effects on the prevention of neuroinflammation and oxidative stress. In this study, effect of a hydro-alcoholic extract of Portulaca oleracea on improvement of oxidative damage induced by bacterial lipopolysaccharide (LPS) was assessed in rat hippocampus. Methods: Male wistar rats (220±10 g) were divided to 4 groups. Animals received hydro-alcoholic extract of Portulaca oleracea (400 mg/kg) for 14 days by oral gavage. LPS (1mg/kg) was injected intraperitoneally. The antioxidant enzymes activity was determined by measuring catalase (CAT), superoxide dismutase (SOD) and glutathione Reductase (GR) in the hippocampus .Also, lipid peroxidation was measured as a marker of oxidative damage. Results: LPS stimulated and increased the activity of SOD and CAT but reduced the activity of GR compared to control group. Also, LPS enhanced malondialdehyde (MDA) level. Pre-treatment with Portulaca oleracea significantly increased SOD, CAT and GR and decreased MAD compared to LPS group. Conclusion: It seems Portulaca oleracea can be introduced as a natural product for prevention and treatment of oxidative damage due to its special compounds and powerful antioxidative activity.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله لیلا کریمی زندی | leila karimi zandi
department of biology, faculty of science, university of isfahan, isfahan, iran
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)

مریم نوربخش نیا | maryam noorbakhshnia
department of biology, faculty of science, university of isfahan, isfahan, iran
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)

علی اکبر احسان پور | ali akbar ehsanpour
department of biology, faculty of science, university of isfahan, isfahan, iran
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)

سمیه رجاییان | somayeh rajaeian
department of biology, faculty of science, university of isfahan, isfahan, iran
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)


نشانی اینترنتی http://phypha.ir/ijpp/browse.php?a_code=A-10-1-28&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1913/article-1913-290497.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده یادگیری و حافظه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات