این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 11 آذر 1404
مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی
، جلد ۳، شماره ۱۲، صفحات ۳۷-۴۵
عنوان فارسی
تولید اگزوپلی ساکارید از لاکتوباسیل های جداشده از دو محصول لبنی ماست و پنیر سنتی ایران
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف : اگزوپلی ساکاریدهای تولیدی توسط باکتری های اسید لاکتیک در بهبود خواص حسّی و بافتی محصولات شیری تخمیری مثل ماست نقش مهمی ایفا می کنند. از سوی دیگر خواص پروبیوتیکی این باکتریها و ویژگیهای پری بیوتیکی بیوپلیمر های تولیدی آنها سبب ارتقاء سلامت مصرف کننده می شوند. هدف این تحقیق، بررسی میزان تولید اگزوپلی ساکاریدهای باند شده و آزاد در 16 جدایه لاکتوباسیل جدا شده از ماست و پنیر سنتی ایران است. مواد و روش ها : به این منظور، 16 سویه لاکتوباسیلوس جدا شده از محصولات لبنی سنتی ایران شامل ماست و پنیر در محیط MRS Agar کشت و در شرایط بی هوازی و دمای 37 درجه سانتیگراد در مدت 48 - 24 ساعت گرمخانه گذاری شدند. پس از بررسی خصوصیات میکروسکوپی و ماکروسکوپی جدایه ها مانند قوام پرگنه ها در محیط کشت، تولید اگزوپلی ساکارید )به دو شکل باند شده 1 و رها شده در محیط 2( با روش فنل/ سولفوریک اندازهگیری شد. به منظور بررسی کمی تولید اگزوپلی ساکارید، نتایج به دست آمده با منحنی استاندارد گلوکز مقایسه و میزان تولید برحسب میلی گرم بر لیتر تعیین شد. یافته ها : نتایج بدست آمده نشان می دهد که از 16 سویه لاکتوباسیلوس مورد بررسی برای تولید اگزوپلی ساکارید )اعم از باند شده و رها شده در محیط(، 9 سویه، اگزوپلی ساکارید باند شده تولید کردند که بیشینه تولید، 364 میلی گرم بر لیتر و کمینه تولید، 4 میلی گرم بر لیتر بوده است. همچنین، 9 سویه از 16 سویه مورد بررسی، اگزوپلی ساکارید رها شده در محیط تولید کردند که در مورد آنها، بیشینه تولید 1519.56 میلی گرم بر لیتر و کمینه تولید، 25 / 87 میلی گرم بر لیتر بوده است. نتیجه گیری : نتایج این تحقیق نشان داد که پتانسیل تولید ترکیبات اگزوپلی ساکارید توسط گونه های بومی ایران وجود دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Investigation of Exopolysaccharide production by isolated lactic acid bacterium from Iranian traditional cheese and yoghurt
چکیده انگلیسی مقاله
Aim and backgrand:Exopolysaccharides (EPS) produced by lactic acid bacteria (LAB) play an important role in taste and texture improvement of fermented dairy products. Additionally, they may be important to the health promoting properties of LAB through host immune stimulation. The aim of this study was exopolysaccharide production of 16 Lactobacillus strains isolated from traditional dairy products of Iran. It was performed to isolate and identify both bound and released exopolysaccharides. Methods: twenty eight gram positive, catalase negative lactobacillus strains were selected based on their association with fermented dairy products of diverse origin. Colonies were assessed for both microscopic and macroscopic features. The isolates were further evaluated for release and bound EPS we used a phenol/sulfuric acid method. Results were compiled using a glucose standard curve. Results and discussion: Level of bound EPS production ranged 4-364mg/l and release EPS ranged from 87.25 to 1519 mg/l. The EPS producing strains isolated from dairy products may have properties of emulsification, stabilization, and film formation, to improve flavor, appearance and texture in foods. The EPS produced by LAB may have beneficial effects on human health such as cholesterol-lowering ability, immune modulating, and antitumor activities and prebiotic effects.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مریم تاج آبادی ابراهیمی | maryam tajabadi ebrahimi
faculty of basic science, central tehran branch of iau, tehran, iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، دانشکده علوم پایه، گروه زیست شناسی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز (Islamic azad university of tehran central)
مریم خدابخش | maryam khodabakhsh
faculty of agriculture, science amp;amp; research branch of iau, tehran, iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذائی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
انوشه شریفان | anoosheh sharifan
faculty of agriculture, science amp;amp; research branch of iau, tehran, iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذائی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
مریم هاشمی | maryam hashemi
agricultural biotechnology research institute of iran, tehran, iran
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
ابراهیم حسینی | ebrahim hosseini
faculty of agriculture, science amp;amp; research branch of iau, tehran, iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذائی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
هدی بهرامی | hoda bahrami
faculty of basic science, central tehran branch of iau, tehran, iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذائی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز (Islamic azad university of tehran central)
نشانی اینترنتی
http://ncmbjpiau.ir/browse.php?a_code=A-10-181-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1816/article-1816-284715.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
پروبیوتیک
نوع مقاله منتشر شده
مقاله تحقیقی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات