این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی، جلد ۴، شماره ۱۴، صفحات ۷۹-۹۱

عنوان فارسی جداسازی و شناسایی سویه تولید کننده بیوسورفکتانت از جنس آسینتوباکتر و بررسی اثرات ضد باکتریایی بیوسورفکتانت تولید شده از آن بر روی برخی از باکتری های گرم مثبت و منفی در محیط آزمایشگاه
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: بیوسورفکتانت‌ها ترکیبات زیستی آمفی‌فیلیک خارج سلولی یا بخشی از غشاء‌های سلولی تولید شده بوسیله انواع میکروارگانیسم ها هستند. هدف از این پژوهش شناسایی یک سویه باکتری از جنس آسینتوباکتر ‌ تولید کننده بیوسورفکتانت بود. مواد و روش: در این پژوهش نمونه‌های مختلف از نفت، آب و خاک آلوده به نفت تهیه شدند. فعالیت همولیتیک، فعالیت امولسیفیه کنندگی و اندازه‌گیری کشش سطحی مورد استفاده قرار گرفتند و سویه انتخابی بوسیله تست های بیوشیمیایی شناسایی شدند. همچنین ماهیت بیوسورفکتانت و اثرات ضد باکتریایی نیز برای سویه‌ انتخابی بررسی شد. یافته‌ها: در این پژوهش 88 سویه باکتریایی جداسازی شدند. از میان آنها24 سویه دارای فعالیت همولیتیک بودند که از میان آنها 12 سویه فعالیت امولسیفیه کنندگی بالای70 درصد داشتند و در نهایت از میان آنها4سویه قادر به رساندن کشش سطحی به کمتر از mN/m40 بودند. براساس تست‌های بیوشیمیایی، یک سویه‌ انتخابی در این پژوهش به عنوان آسینتوباکتر 88 شناسایی و انتخاب شد. نتایج بررسی ماهیت بیوسورفکتانت با کروماتوگرافی لایه نازک مشخص گردید، از نوع گلیکولیپیدی بود. همچنین بیوسورفکتانت‌ تولیدی سویه‌ انتخابی دارای فعالیت ضد باکتریایی بر علیه شش باکتری عفونت‌زا بودند. حساس‌ترین باکتری نسبت به تاثیر عصاره بیوسورفکتانت آسینتوباکتر لوفی 88، استافیلوکوکوس اورئوس و مقاوم‌ترین باکتری نسبت به این عصاره؛ پروتئوس میرابیلیس می‌باشد. نتایج MIC , MBC نشان داد که MIC عصاره در رقت 63 و MBC عصاره در رقت 125 میلی گرم بر میلی لیتر بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و استافیلوکوکوس اپیدرمیس و سودوموناس آئروزینوزا بیشترین اثرداشت. نتیجه گیری: با توجه به نتایج این تحقیق می‌توان گفت که این باکتری‌ دارای پتانسیل فراوانی برای کاربرد‌های بیوتکنولوژی و زیست محیطی می باشند. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Isolation and identification of biosurfactant-producing strains from the genus Acinetobacter spp and antibacterial effects of biosurfactant produced on some of the negative and gram-positive bacteria in vitro
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: Biosurfactants are amphiphilic biological compounds produced extracellularly or as part of the cell membranes by a variety of microorganisms. The aim of this study was to identify a strain of bacteria of the genus Acinetobacter.spp biosurfactant producers. Materials and Methods: In this study, different samples of oil, water and soil contaminated with oil were prepared. Hemolytic activity, emulsification activity and measurement of surface tension were used and selected strains were identified by biochemical tests. The nature and effect of bacterial biosurfactant was evaluated for strain selection. Results: In this study, eighty eight bacterial strains were isolated. Twenty four strains have been isolated from the isolated strains with hemolytic activity, among which 12 strains with high emulsification activity of 70% were separated. Finally, 4 strains were able to reach the surface tension to less than 40mN/m. On the basis of biochemical tests, a strain selected for this study were identified as Acinetobacter ssp The nature of the biosurfactants were determined by TLC, kind of the glycolipid. Furthermore, the produced biosurfactant of the selected strain had antibacterial activity against six infectious bacteria. The most sensitive ones to the effects of bacterial biosurfactant extract of Acinetobacter ssp, were Staphylococcus aureus and the most resistant bacteria to extract were Proteus mirabilis, the results of MIC, MBC showed that Extract dilution MIC at 63 and MBC Extract in concentration of 125 mg/ ml on Staphylococcus epidermidis, Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa were the most effective. The findings indicated that the bacterial strains with over 70% of emulsification and the surface tension below 40 mN/m, are able to produce biosurfactant and oil degradation having stronger antibacterial effects. Conclusions: According to these results it can be said that this bacterium has a great potential for applications in biotechnology and environmental requirements.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد جواد مصطفی پور رمی | m j mostafapour
department of biology, faculty of science, ilam university
دانشکده علوم، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ایلام (Ilam university)

سلمان احمدی اسبچین | salman ahmady abchin
department of biology, faculty of science, ilam university
دانشکده علوم، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ایلام (Ilam university)

معین صفری | moein saffari
department of biology, faculty of science, ilam university
دانشکده علوم، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ایلام (Ilam university)


نشانی اینترنتی http://ncmbjpiau.ir/browse.php?a_code=A-10-413-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1816/article-1816-284692.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده سلولی و مولکولی
نوع مقاله منتشر شده مقاله تحقیقی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات