این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی، جلد ۵، شماره ۱۹، صفحات ۶۱-۶۸

عنوان فارسی تولید بیوسورفکتانت توسط لاکتوباسیلوس جهت استفاده در صنایع غذایی بعنوان جایگزینی برای امولسیفایرهای سنتزی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: بیوسورفکتانت‌ها یا بیوامولسیفایرها ترکیبات کاهش دهنده کشش سطحی بوده که توسط بسیاری از باکتری‌ها و قارچ‌ها تولید می‌شوند. اهمیت این ترکیبات را در مقایسه با سورفکتانت‌های سنتزی می توان در عدم سمیت، سازگاری با محیط ‌زیست، فعالیت در دما،pH و شوری بالا برشمرد. هدف از این تحقیق جداسازی و شناسایی لاکتوباسیلوس های تولیدکننده بیوسورفکتانت و ارزیابی میزان کارآیی بیوسورفکتانت تولید شده بود. مواد و روش‌ها: در این پژوهش، نمونه‌گیری از محصولات لبنی و کشت در محیط MRS انجام شد. سویه‌های جداسازی شده با قابلیت تولید بیوسورفکتانت بر اساس تست‌های بیوشیمیایی و مولکولی مورد شناسایی قرار گرفتند.‌ شرایط بهینه تولید بیوسورفکتانت بررسی گردید و فعالیت امولسیفایری آن در یک سیستم مدل غذایی مورد مطالعه قرار گرفت. یافته‌ها: در‌ مجموع نه ‌سویه لاکتوباسیلوس از محصولات لبنی جدا شد که در بین آنها دو ‌سویه لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس پنتوزوس بیشترین قابلیت تولید بیوسورفکتانت را دارا بودند.‌ بیوسورفکتانت های استخراج شده از هر دو باکتری نشان دادند که از قابلیت مناسبی در فرایند امولسیون ‌کنندگی برخوردار هستند. نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که می توان سویه هایی از لاکتوباسیلوس با قابلیت مناسب تولید بیوسورفکتانت جداسازی نمود و در صورتی که بتوان هزینه های تولید را کاهش داد، امکان بکارگیری چنین سویه‌هایی جهت تولید بیوسورفکتانت در مقیاس صنعتی به منظور جایگزینی برای امولسیفایرهای سنتزی در صنایع غذایی وجود دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله لاکتوباسیلوس، بیوسورفکتانت، عوامل فعال سطحی

عنوان انگلیسی Production of biosurfactant by Lactobacillus for using in food industry as a substitution for synthetic emulsifiers
چکیده انگلیسی مقاله Aim and Background: Biosurfactants or Bioemulsifiers are surface tension-reducing compounds that are produced by many bacteria and fungi. Importance of these compounds in comparison with synthetic surfactants can be outlined as no toxicity, environmental friendly, activity in high temperature, pH and salinity. The purpose of this research was the isolation and identification of biosurfactant-producing Lactobacillus and evaluating the effectiveness of produced biosurfactant. Materials and Methods: In this study, sampling of dairy products and culturing in MRS medium was performed. The isolated strains with capability of production of biosurfactant were identified based on the biochemical and molecular methods. The optimum conditions of biosurfactant production were investigated and its emulsifier activity was studied in a food model system. Results: Altogether, nine strains of Lactobacillus isolated from the dairy products among them, Lactobacillus plantarum and Lactobacillus pentosus had the greatest capability for biosurfactant production. The extracted biosurfactants from both bacteria showed that they have good capability in emulsification process. Conclusion: The results of this research showed that it is possible to isolate strains of lactobacillus with appropriate capability of biosurfactant production and if the costs of production can be reduced, there is possibility of using such strains for production of biosurfactant in industrial scale as a substitution of synthetic emulsifiers in food industry.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Lactobacillus, Biosurfactant, Surface active agents

نویسندگان مقاله پریوش کیانی | parivash kiani
department of microbiology, kazerun branch, islamic azad university, kazerun, iran
گروه میکروبیولوژی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی کازرون (Islamic azad university of kazerun)

محمد مهدی محمودی | mohammad mehdi mahmoodi
department of microbiology, kazerun branch, islamic azad university, kazerun, iran
گروه میکروبیولوژی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی کازرون (Islamic azad university of kazerun)


نشانی اینترنتی http://ncmbjpiau.ir/browse.php?a_code=A-10-715-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1816/article-1816-284620.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده سلولی و مولکولی
نوع مقاله منتشر شده مقاله تحقیقی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات