مهندسی شیمی ایران، جلد ۱۵، شماره ۸۴، صفحات ۴۱-۴۸

عنوان فارسی کاربرد نانو ذرات مغناطیس در حوزه‌های زیستی و غذایی
چکیده فارسی مقاله ذرات جاذب نانومغناطیس در ابعاد nm100-1 برای فرایند جداسازی مغناطیسی به‌کار می‌روند که آنها را بنابر خواص مغناطیسی‌شان، به گروه‌های: فرومغناطیسی، فری مغناطیسی، پاد فرومغناطیسی، دیامغناطیسی و پارامغناطیسی تقسیم‌بندی می‌کنند؛ که به علت برخورداری از نسبت سطح به حجم زیاد دارای انرژی فراوانی‌اند و به کاهش سطح انرژی خود گرایش دارند. در نتیجه، دارای ظرفیت زیاد بارالکتریکی و محدودیت پراکندگی‌اند. نانوذرات مغناطیسی به کمک روشهای مختلفی تولید می‌‌شوند که متداول‌ترین آن روش رسوب‌گذاری هم‌زمان است. این ذرات به پارامترهایی چون تغییرات pH ، دما، و قدرت یونی بسیار حساس‌اند و از طریق ترکیب با گروه‌های کربوکسیل، فسفات و سولفات پایدار می‌شوند. از این ذرات برای جداسازی بسپارها، زدودن مواد پرتوزا از فاضلاب‌ها، تصفیه آب‌های آشامیدنی، درمان سرطان، بی‌حرکت کردن آنزیم، خالص‌سازی پروتئین، بسته‌بندی مواد غذایی و تکنیک ردیابی استفاده می‌شود. کاربرد این ذرات بسیار ساده، از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه و فاقد خطرات جانبی است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ذرات نانو مغناطیس، روش، خالص سازی، جداسازی، نافعال سازی،

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله ذرات نانو مغناطیس, روش, خالص سازی, جداسازی, نافعال سازی

نویسندگان مقاله مهرداد نیاکوثری |


زهرا فرقانی |



نشانی اینترنتی https://www.ijche.ir/article_112498_cf34aa25e7fdd584c05b3e240b9b8371.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات