|
مهندسی شیمی ایران، جلد ۱۵، شماره ۸۴، صفحات ۴۱-۴۸
|
|
|
عنوان فارسی |
کاربرد نانو ذرات مغناطیس در حوزههای زیستی و غذایی |
|
چکیده فارسی مقاله |
ذرات جاذب نانومغناطیس در ابعاد nm100-1 برای فرایند جداسازی مغناطیسی بهکار میروند که آنها را بنابر خواص مغناطیسیشان، به گروههای: فرومغناطیسی، فری مغناطیسی، پاد فرومغناطیسی، دیامغناطیسی و پارامغناطیسی تقسیمبندی میکنند؛ که به علت برخورداری از نسبت سطح به حجم زیاد دارای انرژی فراوانیاند و به کاهش سطح انرژی خود گرایش دارند. در نتیجه، دارای ظرفیت زیاد بارالکتریکی و محدودیت پراکندگیاند. نانوذرات مغناطیسی به کمک روشهای مختلفی تولید میشوند که متداولترین آن روش رسوبگذاری همزمان است. این ذرات به پارامترهایی چون تغییرات pH ، دما، و قدرت یونی بسیار حساساند و از طریق ترکیب با گروههای کربوکسیل، فسفات و سولفات پایدار میشوند. از این ذرات برای جداسازی بسپارها، زدودن مواد پرتوزا از فاضلابها، تصفیه آبهای آشامیدنی، درمان سرطان، بیحرکت کردن آنزیم، خالصسازی پروتئین، بستهبندی مواد غذایی و تکنیک ردیابی استفاده میشود. کاربرد این ذرات بسیار ساده، از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه و فاقد خطرات جانبی است. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
ذرات نانو مغناطیس، روش، خالص سازی، جداسازی، نافعال سازی، |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
ذرات نانو مغناطیس, روش, خالص سازی, جداسازی, نافعال سازی |
|
نویسندگان مقاله |
مهرداد نیاکوثری |
زهرا فرقانی |
|
|
نشانی اینترنتی |
https://www.ijche.ir/article_112498_cf34aa25e7fdd584c05b3e240b9b8371.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|