این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مهندسی شیمی ایران، جلد ۱۷، شماره ۹۶، صفحات ۶-۲۱

عنوان فارسی استخراج و خالص‌سازی ترکیبات موثره زعفران
چکیده فارسی مقاله زعفران به واسطه وجود ترکیبات موثره، یعنی کروسین، پیکروکروسین و سافرانال دارای خواص تغذیه‌ای بی‌شمار و ویژگی‌های حسی بی نظیری است. از این‌رو، استخراج و خالص‌سازی این ترکیبات برای کاربرد در صنایع غذایی و داروسازی از اهمیت بسزایی برخوردار است. روش‌های خیساندن، تقطیر بخار، فراصوت، سیال فوق بحرانی، استخراج فاز جامد و تبلور برای استخراج ترکیبات زعفران بررسی شده‌اند. وقت‌گیر بودن، پایین بودن بازده استخراج، مصرف حجم بالای حلال و غیراختصاصی بودن، از معایب روش‌های استخراج سنتی به‌شمار می‌آیند. برای خالص‌سازی ترکیبات زعفران، معمولاً از ترکیب دو روش استخراج استفاده می‌شود. استخراج عصاره زعفران به روش خیساندن و پس از آن تزریق عصاره به یک ستون حاوی فاز جامد راهی برای خالص‌سازی ترکیبات موثره آن به‌شمار می‌آید. در این مطالعه، به بررسی روش‌های مختلف استخراج و خالص‌سازی زعفران پرداخته شده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله زعفران، کروسین، پیکروکروسین، سافرانال، استخراج، خالص‌سازی،

عنوان انگلیسی Extraction and Purification of Saffron Bioactive Components
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله زعفران, کروسین, پیکروکروسین, سافرانال, استخراج, خالص‌سازی

نویسندگان مقاله حمید رجبی |


سید مهدی جعفری |



نشانی اینترنتی https://www.ijche.ir/article_112613_dfcc802f6ad486d7b79251358de44072.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات