|
مهندسی شیمی ایران، جلد ۲۲، شماره ۱۲۷، صفحات ۷۸-۹۲
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی اثر دما بر ریختشناسی نانوذرات نقرۀ سنتزشده با عصارۀ نعناع فلفلی و ارزیابی خواص آنتیباکتریال آن |
|
چکیده فارسی مقاله |
استفاده از عصارۀ گیاهی در سنتز سبز نانوذرات نقره، بهدلیل حضور ترکیبات پوششدهنده و کاهندۀ طبیعی در عصاره نقش مؤثری در ریختشناسی و پایداری نانوذرات سنتزشده دارد. در این پژوهش نانوذرات نقره با استفاده از محلول نیترات نقره در مجاورت عصارۀ نعناع فلفلی سنتز شد. اثر دما و pH بر روی ریختشناسی و خلوص ذرات تشکیلشده بررسی شد. برای بررسی مشخصات ذرات تشکیلشده از آزمون پراش پرتو ایکس، طیفسنجی مرئی-فرابنفش، طیفسنجی پراش انرژی و تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی استفاده شد. همچنین بهمنظور بررسی کارایی نانوذرات نقرۀ سنتزشده، از دو باکتری اشرشیاکلی (E.coli ) و استافیلوکوکوس آرئوس (S.aureus) در آزمون آنتیباکتریال استفاده شد. در محلول واکنش شامل نیترات نقره با غلظت mM 3 و نسبت گیاه به حلال g/mL 05/0 نانوذرهای در دمای محیط تشکیل نشد؛ ولی در همین محلول واکنش با بالارفتن دما تا °C 70، ترکیبی از نانوذرات کروی، صفحهایشکل و سهگوش تشکیل شدند. همچنین با افزایش دما تا °C 90 نانوذرات کروی با اندازۀ ذرات کوچکتر تشکیل شدند. هر دو نوع نانوذرۀ تولیدشده در دمای °C 70 و 90 نسبت به رشد دو باکتری گرم مثبت و گرم منفی استفادهشده، اثر ممانعت در رشد داشتند؛ اما ذرات کروی سنتزشده در °C 90 و در pH برابر با 9 نسبت به باکتری E.coli و S.aureus بهترتیب هالۀ عدم رشدی با قطر mm 20/0±14 و 50/0±14 تشکیل دادند که نسبتبه ذرات صفحهایشکل اثر ممانعت رشد بیشتری داشتند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
نانوذرات نقره، ریختشناسی، فعالیت آنتیباکتریال، عصارۀ نعناع فلفلی، |
|
عنوان انگلیسی |
The Effect of Temperature on the Morphology of Synthesized Silver Nanoparticles Using Peppermint Extract and Evaluation of Its Antibacterial Properties |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
The use of the plant extracts in green synthesis of silver nanoparticles due to the presence of natural coating and reducing bio-compounds in the extract has an affective role on the morphology and stability of synthesized nanoparticles. In this study, silver nanoparticles were synthesized using silver nitrate in the presence of the peppermint extract. The effect of temperature and pH on the size, purity and morphology of nanoparticles was assessed. X-ray diffraction, UV–visible spectrophotometry, energy diffraction spectroscopy and scanning electron microscopy images were used to study the characteristics. In order to evaluate the performance of synthesized nanoparticles, Escherichia coli and Staphylococcus aureus were used in antibacterial assay. No nanoparticles were formed at room temperature with 3 mM silver nitrate and the peppermint extract (solid to solvent ratio of 0.05 g/mL). The nanometer-thick sheets were formed at 70 ℃, and spherical nanoparticles were formed by increasing the synthesis temperature to 90°C Both sheet and spherical nanoparticles had an inhibitory effect on the growth of both gram-positive and gram-negative bacteria used, but the spherical particles synthesized at 90°C had a significant inhibition effect than the sheet particles. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
نانوذرات نقره, ریختشناسی, فعالیت آنتیباکتریال, عصارۀ نعناع فلفلی |
|
نویسندگان مقاله |
ملیحه یعقوبی | استادیار مهندسی شیمی، دانشگاه زنجان
فاطمه عسجدی | استادیار مهندسی مواد، دانشگاه زنجان
|
|
نشانی اینترنتی |
https://www.ijche.ir/article_150909_635416017861c4e59db802cde3ffdce7.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|