|
مهندسی شیمی ایران، جلد ۲۲، شماره ۱۲۷، صفحات ۳۹-۵۴
|
|
|
عنوان فارسی |
خشککردن قارچ شیتاکه با استفاده از خشککن ترکیبی هوای گرم- فروسرخ |
|
چکیده فارسی مقاله |
در طرح پیش رو برای بررسی فرایند رطوبتزدایی از قارچ خوراکی- دارویی شیتاکه، از خشککن ترکیبی هوایگرم- فروسرخ استفاده شده است. تأثیر متغیرهای ورودی را که شامل دما، سرعت هوای ورودی و توان در خشککن ترکیبی هوای گرم- فروسرخ است، بر زمان خشکشدن نمونهها تا رسیدن به رطوبت نهایی 10 درصد بر مبنای وزن تر، میزان انرژی مصرفی، تغیرات رنگ سطحی نمونهها، میزان آنتیاکسیدان و فسفر استخراجی از عصارۀ قارچ خوراکی- دارویی شیتاکه خشک بررسی شد. از نرمافزار طراحی آزمایش بهروش سنترال کامپوزیت استفاده شده است. پس از بررسی نحوۀ تأثیر متغیرها بر پاسخهای فرایند، مشخص شد که با افزایش دما، سرعت و توان میزان آنتی اکسیدان افزایش مییابد و مقدار R2، 9163/0 بهدست آمد. افزایش دما تأثیر چشمگیری روی رنگ داشت و میزان تغییرات رنگ سطح نمونهها را افزایش داد که مقدار R2، 9041/0 بهدست آمد. با افزایش دما، سرعت و توان زمان خشکشدن، کاهش پیدا کرد و مقدار R2، 9969/0 بهدست آمد. برای دستیابی به کمینۀ میزان انرژی مصرفی، زمان خشکشدن نمونهها و تغییرات رنگ سطح نمونهها و بیشینۀ میزان آنتیاکسیدان و فسفر عصارۀ قارچ شیتاکۀ خشک، فرایند بهینهسازی شد. شرایط عملیاتی بهینه بهترتیب در دما، سرعت هوای ورودی و توان 88/54 درجۀ سلسیوس،53/0 متر برثانیه و 1183 وات بهدست آمد. در این شرایط میزان انرژیمصرفی، زمان، تغییر رنگ، میزان آنتیاکسیدان و فسفر پیشبینیشده بهترتیب برابر 05/1 کیلووات ساعت،94/ 40دقیقه،24/32، 42/90 میلیگرم بر میلیلیتر، 82 درصد، بهدست آمد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
قارچ شیتاکه، خشککن ترکیبی، انرژیمصرفی، آنتیاکسیدان، فسفر، رنگ، طراحی آزمایش، |
|
عنوان انگلیسی |
Drying of Shitake Mushrooms Using a Combination of Convective-Infrared Dryer |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
In this study, a convective-infrared combined dryer was used to investigate the dehumidification process of Shitake edible-medicinal mushrooms. The effect of input variables including temperature, inlet air velocity and power in the combined hot-infrared air dryer on the drying time of the samples to reach the final humidity of 10% based on fresh weight, energy consumption, color changes, amount of antioxidants and phosphorus extracted were investigated. Design Expert software using central composite method has been used. After examining the effect of variables on process responses, it was found that with increasing temperature, speed and power, the amount of antioxidants increases. Increasing the temperature had a significant effect on the color and increased the amount of color changes on the surface of the samples. With increasing temperature, the speed and power of drying time decreased. The process was optimized to achieve the minimum amount of energy consumption, drying time of the samples and color changes of the surface of the samples and the maximum amount of antioxidants and phosphorus of dried shiitake mushroom extract. Optimal operating conditions were obtained at temperature, inlet air velocity and power of 54.88 °C, 0.53 m/s and 1183 w, respectively. In these conditions, the amount of energy consumption, time, color change, antioxidant and phosphorus predicted amount are equal to 1.05 kWh, 40.94 minutes, 32.24, 90.42 mg/ml, 82%, respectively. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
قارچ شیتاکه, خشککن ترکیبی, انرژیمصرفی, آنتیاکسیدان, فسفر, رنگ, طراحی آزمایش |
|
نویسندگان مقاله |
مطهره دل انگیز | دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
مائده شهیری طبرستانی | استادیار گروه مهندسی کشاورزی، دانشگاه پیام نور
کامیار موقرنژاد | استاد مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
|
|
نشانی اینترنتی |
https://www.ijche.ir/article_150121_a1af538e57fe48cdf0f9cfd4a958e952.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|