مهندسی آبیاری و آب ایران، جلد ۱۱، شماره ۴، صفحات ۳۶۸-۳۸۱

عنوان فارسی بررسی کیفیت آب آشامیدنی شهر اراک با استفاده از GIS
چکیده فارسی مقاله این پژوهش به بررسی ارتباط کیفیت آب شرب مناطق مختلف شهر اراک با منابع تامین آب شرب جهت شناسایی مناطق دارای آب آشامیدنی با کیفیت نامناسب و پهنه بندی آن با استفاده از GIS و برنامه ریزی جهت رفع مشکلات مربوط به کیفیت آب شرب شهری می پردازد. در این مطالعه از آب شرب 18 منطقه در سطح شهر اراک جهت اندازه گیری پارامترهای فیزیکی و شیمیایی در طی تابستان 1396 نمونه برداری شد. آنالیز پارامترها مطابق با استاندارد آب و فاضلاب انجام گردید. جهت استخراج نقشه های آلودگی، از روش IDW در محیط GIS استفاده شد. میانگین پارامترهای کیفی آب شرب به ترتیب برای pH، TDS، EC، TH، F، Cl، NO3 و SO4 برابر با 4/7، (mg/l)67/503،(µS/cm) 28/840، (mg/lCaCO3) 36/283، (mg/l)17/0، (mg/l)15/95، ( mg/l) 66/19 و (mg/l) 27/49 تعیین شد. به طور کلی مقایسه مقادیر اندازه گیری شده با مقدار مجاز تعیین شده نشان می دهد مقدار میانگین تمامی پارامترها از استانداردهای ملی کمتر بود اما میانگین TDS، TH و NO3 از استاندارهای جهانی بیشتر می باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله واژه‎های کلیدی آب آشامیدنی، پارامترهای کیفی، پهنه بندی، سیستم اطلاعات جغرافیایی،

عنوان انگلیسی Investigation Water Quality in Arak City Using GIS
چکیده انگلیسی مقاله This study aim was to evaluate the relationship between the drinking water quality in Arak city regions and the drinking water sources to identify areas with inappropriate quality drinking water and its zoning with the geographic information system (GIS) and planning to address drinking water quality problems. In this research, drinking water from 18 areas in the city was sampled to measure physical and chemical parameters during 2016. Parameter analysis was carried out by the standard water and wastewater. To extract the contamination maps, IDW method was used in GIS environment. The drinking water quality parameters average for pH, TDS, EC, TH, F, Cl, NO3 and SO4 was 7.4, 50.67(mg/l), 28.840(µS/cm), 28.38(mg/lCaCO3), 17.0(mg/l), 15.95(mg/l), 19.66(mg/l) and 27.49 (mg/l) respectively. The results showed that the highest concentration of pH, TDS, and EC was in the east. TH is located in the south. The highest amount of F is in the west of the city and F is highest in the south, the highest NO3 and SO4 are located in the south. In general, the comparison of measured values ​​with the set value indicates that the average value of all elements was lower than national standards, but the mean of TDS, TH, and NO3 is higher than global standards.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله واژه‎های کلیدی آب آشامیدنی, پارامترهای کیفی, پهنه بندی, سیستم اطلاعات جغرافیایی

نویسندگان مقاله الهام روحی |
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، گروه محیط زیست، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اراک، اراک، ایران

مهرداد هادیپور |
گروه علوم گیاهی، دانشگاه خوارزمی، کرج، ایران

آزاده کاظمی |
گروه آموزشی محیط زیست، دانشکده کشاورزی و محیط زیست، دانشگاه اراک ، شهر اراک، کشور ایران نام موسسه آموزشی، شهر، کشور

علی اکبر ملکی راد |
گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران


نشانی اینترنتی https://www.waterjournal.ir/article_133770_792820b98909395ea34914e5a47f5092.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات