سلامت و مراقبت، جلد ۱۸، شماره ۲، صفحات ۱۳۱-۱۳۸

عنوان فارسی آگاهی، نگرش و عملکرد مادران در خصوص تغذیه سالم کودکان پایه پنجم و ششم دبستانی
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: وجود اختلال و کمبود تغذیه‌ای در کودکان منجر به کاهش رشد ذهنی و جسمی می‌شود و تغذیه سالم در یادگیری آنها مؤثر می‌باشد و با توجه به آمار برآورد شده از مطالعات انجام شده در این خصوص که دلیل بر تغذیه نامناسب کودکان و همچنین آگاهی ناکافی مادران در این زمینه می‌باشد، این مطالعه با هدف بررسی میزان آگاهی و نگرش و عملکرد مادران در رابطه با تغذیه کودکان انجام شد. روش کار: این تحقیق یک مطالعه مقطعی از نوع توصیفی- تحلیلی است که در آن تعداد 243 نمونه به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای دو مرحله‌ای جهت بررسی انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه‌ای محقق ساخته بود. داده‌ها در SPSS با استفاده ازآزمون‌های ضریب همبستگی پیرسون و آنالیز واریانس یک طرفه و t مستقل در سطح معناداری 05/0 p<مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: در این مطالعه 1/90 درصد (228 نفر) از مادران خانه‌دار و 9/9 درصد (24 نفر) آنها شاغل بودند. یافته‌ها اختلاف معنی‌داری را در میانگین نمره نگرش بر حسب میزان تحصیلات نشان داد (005/0=p). بین آگاهی با نگرش و نیز آگاهی با عملکرد همبستگی معنی داری وجود نداشت. اما این آزمون حاکی از آن بود که بین نگرش و عملکرد همبستگی مستقیم معنیداری وجود داشت (259/0=r و 001/0>p). نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های پژوهش میزان آگاهی و نگرش مادران در خصوص تغذیه سالم کودکان در سطح متوسط و مطلوبی بود ولی با توجه به نقش تعیین‌کننده مادران در سلامت کودکان و از آنجا که عدم آگاهی ایشان منجر به بروز اختلالات گوناگون در کودکان می‌شود، آموزش صحیح مادران‌ در این مورد حائز اهمیت است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آگاهی، نگرش، مادر، تغذیه کودک

عنوان انگلیسی Knowledge, Attitude and Practice of Mothers about Healthy Nutrition of Their Children in Fifth and Sixth Year Elementary School
چکیده انگلیسی مقاله Background & objectives: Nutritional deficiencies can lead to physical and mental problems in children. Notably, healthy nutrition is important in effective learning. According to estimates from prior studies, because of the poor nutrition of children and as well as insufficient knowledge of their mothers; this study aimed to assess the knowledge, attitude and practice of mothers about healthy nutrition of their children in fifth and sixth year elementary school. Methods: This descriptive and cross-sectional study in which two-stage cluster sampling, 243 samples were selected for the study. A valid and reliable research tool questionnaire was used to collect data. Data were analyzed by SPSS software and independent t test, Pearson correlation coefficient, ANOVA at significant level of p< 0.05. Results: 90.1% (228 person) were housewives and 9.9% (n=24) were employed. Results showed no significant difference in mean score of attitude based on the level of education (p=0.005). There was no significant correlation between knowledge and attitude (r=0.069 and p=0.284), as well as awareness with performance (r=0.004 and p=0.946). But the test showed that there is a direct and significant correlation between attitude and practice (r=0.259 and p< 0.001). Conclusion: According to the findings of the study, knowledge and attitude of mothers of students about healthy nutrition is intermediate and satisfactory. However, given the decisive role of mothers in nutrition of students and because of their lack of knowledge can lead to various disorders in children, proper education of mothers is recommended.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Knowledge, Attitude, Mother, Child Nutrition

نویسندگان مقاله اعظم فتحی | azam fathi
school of health
mohebisiamak@yahoo.com

سیامک محبی | siamak mohebi
school of health
mohebisiamak@yahoo.com

غلامرضا شریفی راد | golamreza sharifirad
school of health
mohebisiamak@yahoo.com


نشانی اینترنتی http://hcjournal.arums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-203&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1800/article-1800-282676.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده مقطعی و توصیفی- تحلیلی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات