تحقیقات نظام سلامت، جلد ۱۹، شماره ۲، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی شیوع سوء تغذیه بر اساس شاخص‌های تن‌سنجی در بیماران تحت درمان با همودیالیز شهر اصفهان
چکیده فارسی مقاله مقدمه: سوء تغذیه در بیماران تحت درمان با همودیالیز شایع است و تعداد قابل توجهی از این افراد، از علایم سوء تغذیه رنج می‌برند. با این وجود، تحقیق در زمینه وضعیت شاخص‌های تن‌سنجی با دید سوء تغذیه در این بیماران در شهر اصفهان انجام نشده است. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی شیوع سوء تغذیه بر اساس شاخص‌های تن‌سنجی در بیماران تحت درمان با همودیالیز شهر اصفهان بود. روش‌ها: این مطالعه توصیفی- مقطعی، بر روی 260 نفر از بیماران تحت درمان با همودیالیز در بیمارستان‌های حجتیه (عج)، فارابی، زهرای مرضیه (س)، شریعتی و امین در شهر اصفهان در سال 1400 انجام شد. وزن، قد، دور کمر و دور بازوی بیمارانی که معیارهای ورود به تحقیق را داشتند، مورد ارزیابی قرار گرفت و شاخص سوء تغذیه بر اساس پژوهش‌های پیشین که در ایران انجام شده است، تعیین گردید. از آزمون Independent t جهت مقایسه تفاوت میانگین شاخص‌‌های مورد بررسی در دو گروه مردان و زنان استفاده شد. یافته‌ها: بیش از نیمی از مردان (9/58 درصد) دارای نمایه توده بدنی (Body mass index یا BMI) و دور بازوی (0/53 درصد) کمتر از حد طبیعی بودند. در بیشتر زنان نیز BMI (3/73 درصد)، دور کمر (0/52 درصد) و دور بازو (0/73 درصد) کمتر از حد طبیعی بیش از 50 درصد گزارش گردید. نتیجه‌گیری: درصد قابل‌ توجهی از بیماران مورد بررسی از نظر تغذیه‌ای وضعیت نامطلوبی داشتند. بنابراین، لازم است غربالگری تغذیه‌ای به ‌صورت دوره‌ای برای بیماران تحت درمان به همودیالیز صورت‌گیرد و اقدامات مورد نیاز برای پیشگیری یا درمان سوء تغذیه در آن‌ها انجام شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سوء تغذیه، تن‌سنجی، همودیالیز، ایران

عنوان انگلیسی The Prevalence of Malnutrition Based on the Anthropometric Variables in Patients Undergoing Hemodialysis in Isfahan, Iran
چکیده انگلیسی مقاله -
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Malnutrition, Anthropometry, Hemodialysis, Iran

نویسندگان مقاله محمد باقرنیا | Mohammad Bagherniya
Assistant Professor, Nutrition and Food Security Research Center AND Department of Community Nutrition, School of Nutrition and Food Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
استادیار، مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

فاطمه سادات نواب | Fatemeh Sadat Navab
MSc Student, Student Research Committee AND Nutrition and Food Security Research Center AND Department of Community Nutrition, School of Nutrition and Food Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
دانشجوی کارشناسی ارشد، کمیته تحقیقات دانشجوبی و مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

زهرا کیانی | Zahra Kiani
MSc Student, Student Research Committee AND Nutrition and Food Security Research Center AND Department of Community Nutrition, School of Nutrition and Food Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
دانشجوی کارشناسی ارشد، کمیته تحقیقات دانشجوبی و مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

محمدحسین روحانی | Seyed Mohammad Hossein Rouhani
Assistant Professor, Nutrition and Food Security Research Center AND Department of Community Nutrition, School of Nutrition and Food Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
استادیار، مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-481-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم تغذیه و صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات