|
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، جلد ۶۰، شماره ۱، صفحات ۱-۸
|
|
|
عنوان فارسی |
مطالعه بالینی و آزمایشگاهی افزایش حساسیت به گندم در بین کودکان حساس به گندم |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: شیوع آلرژی غذایی در شیرخواران در حدود 8-6 درصد می باشد. و گندم که منبع مهم کربوهیدرات و پروتئین دنیا می باشد در زمره 6 آلرژن شایع غذایی در کودکان به حساب می آید. هدف این مطالعه شناسائی بیماران مبتلا به آلرژی به گندم، و تشریح اهمیت آن جهت آشنایی بیشتر با این بیماری می باشد.مواد و روشها: از میان کودکان با علائم آلرژی (پوستی، گوارشی و تنفسی) مراجعه کننده به درمانگاه ایمونولوژی و آلرژی مرکز طبی کودکان، در مدت 12 ماه، 35 بیمار مشکوک به آلرژی به گندم شناسایی شدند تشخیص آلرژی به گندم بر اساس تست خراش پوستی، ایمونوگلوبولین E مثبت با آلرژن گندم، وجود سابقه واضح آنافیلاکسی با خوردن گندم و یا چالش مثبت با گندم در این بیماران داده شد.یافته ها: آزمون پریک در 85.1 درصد موارد، ایمونوگلوبولین E در 90.3 درصد موارد انجام شده مثبت بود. آزمون چالش با گندم در 11 مورد انجام شد که27.2 درصد مثبت بود ( و در 21 مورد به دلیل سابقه آنافیلاکسی و یا واکنش حاد انجام چالش مجاز نبود) نهایتا تعداد 24 بیمار با تشخیص قطعی آلرژی به گندم شناسایی شدند. تظاهرات بالینی این بیماران در 87 درصد موارد به صورت آنافیلاکسی به دنبال خوردن گندم بوده که این تظاهرات در 91 درصد موارد تکرار شونده بوده است. همچنین در 50 درصد بیماران تظاهرات مزمن آلرژن به صورت آسم و درماتیت آتوپیک وجود داشت. در بیماران ما سن شروع علائم بالینی با سن شروع تغذیه کمکی مطابقت داشت. نتیجه گیری و توصیه ها: پیشنهاد می شود تغذیه کمکی با گندم در کودکان آتوپیک حتی الامکان تا یکسالگی به تاخیر افتد همچنین با توجه به عدم رابطه رژیم غذایی مادر و بروز آلرژی به گندم در شیرخوار، پرهیز مادر از گندم در دوران شیردهی ضرورت ندارد. آنافیلاکسی در بین این بیماران و تکرار آن که حاکی از شدت واکنشهای غذایی در این بیماران می باشد، توجه بیشتر هنگام چالش با گندم را می طلبد و از سوی دیگر نمایانگر وجود موارد خفیف تر احتمالی از این آلرژی در جامعه می باشد که به مراکز درمانی مراجعه نکرده و ناشناخته می مانند این مطالعات توجه بیشتر پزشکان را به این نوع آلرژی جلب می کنند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
The Study Of Clinical And Laboratory Finding In Wheat Allergy |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Food allergy is affecting 6-8 percent of infants. Wheat is major source of carbohydrate and protein in the people's nutrition in all worlds and also account for one of six main food allergens in children. The goal of this study is diagnosis of wheat allergic patients and description of its importance for better recognition of this disease.Materials and Methods: Among children with different symptoms of allergy (dermatologic - Gastro intestinal and respiratory symptoms) referred to Immunology and allergy Department of Markaz Tebbi Kodakan, during one year, 35 cases was suspected to have wheat allergy. Skin prick test and IgE specific with wheat for all of them and open food challenge test with wheat for 11 patients without history of anaphylaxy) were done. The criteria for diagnosis was based on a convincing history of anaphylaxis after ingestion of wheat or the positive result in food challenge with wheat in addition to positive skin prick test ( SPT) or specific IgE ( Eliza) with wheat.Results: In 35 suspected cases to wheat allergy, SPT in 85/1 percent, specific IgE in 90/3 percent were positive. Food challenge test were done in 11 cases and was positive in 27/2 percent of patients. 24 patients were definitely diagnosed as wheat allergic ones. Anaphylaxis was the predominant clinical feature, accounted for 87 percent of acute symptoms which were repeated for two or more episode in 91 percent of the cases with anaphylaxis. In 50 percent of patients chronic symptoms like asthma and atopic dermatitis were also observed.Conclusion: The mean age of symptom was compatible with time of onset of complementary foods. Therefore, were proposed exclusive breastfeeding without maternal avoidance and not to be introducing wheat in infant regimen until 12 mouth of age. Anaphylaxis was occurred, repeatedly in these patients which demonstrate, in one part, severity of the reactions in our patients and in other part the probable existence of more cases with milder reactions in whom never been referred to us . |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
زهرا پورپاک | pourpak z
محبوبه منصوری | mansouri m
ابوالحسن فرهودی | farhoodi a
|
|
نشانی اینترنتی |
http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-1273&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|