|
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، جلد ۶۴، شماره ۷، صفحات ۱۷-۲۷
|
|
|
عنوان فارسی |
مقایسه اثرات سبوس برنج و سبوس گندم بر فراسنج های لیپیدی سرم در زنان هیپرکلسترولمیک |
|
چکیده فارسی مقاله |
اصلاح الگوی غذایی از جمله استفاده از سبوس غلات در رژیم غذایی از روشهای مؤثر در کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی می باشد. این تحقیق به منظور مقایسه اثرات مصرف سبوس برنج و سبوس گندم بر چربی های خون زنان هیپرکلسترولمیک صورت گرفت.روش بررسی: این مطالعه به روش کار آزمایی بالینی تصادفی بر روی نوزده زن سالم با محدوده سنی65-35 سال که غلظت کلسترول تام سرم آنها در حالت ناشتا mg/dl300 -240 بود صورت گرفت. تجزیه و تحلیل آماری داده ها با استفاده از آزمون های t-test و Paired t test انجام پذیرفت.یافته ها: در این مطالعه دو گروه از نظر میانگین سن، وزن، BMI و عوامل مداخله گر رژیمی تفاوت آماری معنی داری با یکدیگر نداشتند. مصرف سبوس گندم در مدت چهار هفته توانست غلظت کلسترول تام و LDL-C سرم را به ترتیب به میزان 11% و 21% کاهش دهد (01/0 P< ). در حالیکه سبوس برنج هیچ اثری بر این فراسنج ها نداشت. هم چنین، در طول مطالعه تغییر معنی داری در غلظت تری گلیسرید، HDL-C، نسبت LDL-C/HDL-C و نسبت کلسترول تام به HDL-C سرم در دو گروه مورد مطالعه مشاهده نگردید.نتیجه گیری: این مطالعه بطور کلّی نشان داد که مصرف سبوس گندم در مقایسه با سبوس برنج اثرات سودمندی بر روی غلظت کلسترول تام و LDL-C سرم در زنان هیپرکلسترولمیک دارد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
سبوس برنج، سبوس گندم، هیپرکلسترولمی، چربی های خون |
|
عنوان انگلیسی |
Comparison of the effects of rice bran and wheat bran on serum lipid profiles in hypercholesterolemic women |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Cardiovascular diseases are the most important causes of mortality in Iran. Hypercholesterolemia is one of the major risk factors for cardiovascular diseases. Dietary modification such as cereal bran consumption is an approach to reduce this risk factor. The purpose of this present study was to compare the effects of rice bran and wheat bran on serum lipids in hypercholesterolemic women. Methods: This study was a randomized clinical trial in which 19 women aged 35-65 years with fasting serum total cholesterol 240-300 mg/dl randomly allocated in two groups of wheat bran and rice bran. All subjects recieved 40 g/day bran in addition to their usual diet for 4 weeks. Anthropometric measurements, dietary assessments by using a 24-hr dietary recall questionnaire and determination of serum lipids were done at the beginning and the end of the study. Data were statistically analyzed by t-test and paired t-test. Results: There were no significant differences between groups for mean body weight, BMI and dietary confounding factors. During 4 weeks, wheat bran significantly reduced serum total cholesterol and LDL-C by 11% and 21% respectively (P< 0.01) but rice bran had no effects on these parameters. No significant changes were found in mean serum triglyceride, HDL-C levels, LDL-C/ HDL-C and total cholesterol/ HDL-C ratios in both groups. Conclusion: It is concluded that wheat bran have benefical effects on serum total cholesterol and LDL-C levels in hypercholesterolemic women in comparision with rice bran. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Rice bran, wheat bran, hypercholesterolemia, serum lipids |
|
نویسندگان مقاله |
فاطمه متانی | matani f
آزاده امین پور | aminpoor a
هادی طبیبی | tabibi h
|
|
نشانی اینترنتی |
http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-921&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|