این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مدیریت بازاریابی، جلد ۳، شماره ۵، صفحات ۱۱۱-۱۲۴

عنوان فارسی پیامدهای الحاق ایران به سازمان جهانی تجارت در حوزه صنایع غذایی ایران (مورد کاوی صنایع غذایی استان آذربایجان شرقی)
چکیده فارسی مقاله پدیده جهانی شدن و توسعه پایدار از مهمترین مسائل اقتصادی هر کشوری م یباشد که جزء از طریق تامین نیازهای ارزی و بالا بردن توان رقابتی تولیدات داخلی (به ویژه در صنایع مزیت دار) میسر نمی گردد. صنایع غذایی از جمله مهمترین صنایع مزی تدار کشور بوده که از لحاظ وفور مواد اولیه در کشور به قیمت ارزان، از لحاظ وجود منابع طبیعی، نیروی انسانی انبوه و متخصص و ... دارای مزیت تولیدی می باشد. سوال اصلی این پژوهش این است که الحاق ایران به سازمان جهانی تجارت چه آثار مثبت و منفی برای صنایع غذایی ایران (استان آذربایجان شرقی) دارد؟ بدین منظور کلیه شرکتهای فعال در زمینه تولید و صادرات مواد غذایی 50 نفر کارکن و بیشتر استان آذربایجان شرقی به عنوان جامعه آماری مورد بررسی قرار گرفته و از سوی دیگر با استفاده از پرسشنامه، اطلاعات مورد نظر این شرکتها از بالاترین فرد مسئول در امور بازاریابی، مالی و اداری و سرپرست هر شرکت گردآوری شد. نتایج نشان می دهد که الحاق ایران به سازمان جهانی تجارت در حوزه صنایع غذایی باعث خواهد شد که در کوتاه مدت یا میان مدت، شرکتهای سنتی تولیدکننده مواد غذایی و کارگاههای کوچک به خاطر عدم توانایی رقابت با شرکتهای خارجی در قیمت تمام شده، کیفیت و ...، ورشکست شوند. ولی با توجه به توانایی های بالقوه ای که کشور ما بخصوص استان آذربایجان شرقی در تولید مواد غذایی دارد، در صورت مدرنیزه کردن سیستم تولید مواد غذایی و توجه به مسائلی از قبیل کیفیت، بسته بندی و رعایت استانداردهای جهانی، در بلند مدت صنایع غذایی ایران و استان م یتواند به رقابت با شرکتهای خارجی در عرصه جهانی بپردازد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Consequences of JoiningWTO in Iranian Food Industry
چکیده انگلیسی مقاله Globalization and sustainable development are of most important economic issues of any country that will not be successfully handled without adequate foreign exchange supply and improvement of domestic production (especially in advantageous industries). Food industries are one of significant advantageous industries of Iran and enjoy many production advantageous including plenty of economical raw materials, excess and trained human resources, etc. the main question of the current research investigates the positive and negative consequences of Iran’s joining to WTO on domestic food industries (Azarbayjan Sharghi as the sample). All of active companies in food production and export in the province of Azarbayjan Sharghi with 50 or more employees have been chosen as the statistical sample. Using questionnaires, the information is gathered from the highest person in charge for marketing, financial, administrative and supervisory functions. The results suggest that the Iran’s join to WTO will lead to bankruptcy of traditional and small food producers in short and medium time due to competitive incompetencies in sales price, quality, etc. However, regarding potentials of the country (Azarbayjan Sharghi, in specific) in food industries, if mechanized production systems are employed and word-level quality, packaging and standards be considered, the domestic industry can compete internationally.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حسین وظیفه دوست |
استادیار، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

بیژن صفوی |
استادیار، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی تهران جنوب (Islamic azad university of tehran south)

بهزاد احمدی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی بین الملل ، دانشگاه آزاد اسلامی واحدعلوم وتحقیقات تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)


نشانی اینترنتی http://jomm.srbiau.ac.ir/article_2838_609.html
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1740/article-1740-267352.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات