مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، جلد ۶۷، شماره ۷، صفحات ۴۷۰-۴۷۶

عنوان فارسی بررسی توزیع فراوانی ژن tst با ژن‌های entC , entA و entA/C در ایزوله‌های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از مواد غذایی مختلف
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: استافیلوکوکوس اورئوس یکی از شایع‌ترین علل مهم بیماری‌های منتقله از راه غذا در جهان می‌باشد. انتروتوکسین‌ها و توکسین سندروم شوک توکسیک این باکتری از دسته فاکتورهای ویرولانس بسیار مهم و جزء سوپر آنتی ژن‌های توکسین پیروژنیک (PTSAgs) می‌باشند که تاثیرات عمیقی بر میزبان خود دارند. گردش خطرناک سویه‌های مولد TSST1 در زنجیره مواد غذایی و نتیجتاً در جامعه، موضوع قابل اهمیتی است. هدف مطالعه نیز دستیابی به الگوهای ترکیبی ژن tst با ژن‌های انتروتوکسین (ent) در سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از مواد غذایی مختلف می‌باشد. روش بررسی: بیش از 1040 نمونه ماده غذایی مختلف جمع‌آوری و از نظر وجود استافیلوکوکوس اورئوس، طبق استاندارد ملی ایران به‌شماره 1194 مورد بررسی قرار گرفتند. پس از استخراج DNA ژنومی سویه‌های ایزوله شده، واکنش PCR برای ژن‌های نامبرده به‌کمک پرایمرهای اختصاصی و سوش استاندارد انجام شد. یافته‌ها: در مجموع، تعداد 100 سویه (5/9%) استافیلوکوکوس اورئوس از نمونه‌های غذایی جدا گردید. از 25% ایزوله‌های حامل ژن entC، هفت سویه (28%) به‌طور همزمان دارای ژن tst نیز بودند و از 8% ایزوله‌های استافیلوکوکوس اورئوس حامل ژن entA، یک سویه (5/12%) به‌طور همزمان ژن tst را نیز تولید می‌کرد. همچنین از مجموع 9% سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس حامل ژن‌های entA+C به‌صورت ترکیبی، چهار سویه (4/44%) ژن tst را نیز همراه داشتند. نتیجه‌گیری: شیوع سویه‌های دارای ژنوتیپ‌های ترکیبی tst-entC و tst-entA-C در کشور ما بالا می‌باشد و گردش این سویه‌ها در جامعه، سلامت و بهداشت عمومی را به مخاطره می‌اندازد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Prevalence of tst, entC, entA and entA/C genes in staphylococcus aureus strains isolated from different foods
چکیده انگلیسی مقاله Background: Staphylococcus aureus is a major foodborne pathogen throughout the world. Enterotoxins and toxic shock syndrome toxin-1 are important virulence factors and as pyrogenic toxin superantigens have profound effects on the ir host. Thus circulation of TSST1 producing S.aureus among people and food chain is a worrying issue. The present paper was conducted to study Prevalence of tst, entC, entA and entA/C genes in staphylococcus aureus strains isolated from different foods.Methods: Over 1040 food samples have been analyzed differentially according to Iran national standard (number= 1194) for S.aureus identification. After DNA extraction, PCR reactions were carried out by reference strain as positive control, adequate primers. Results: At present study, prevalence of foodstuffs contaminated by S.aureus isolates was about 9.5% (100 strains). Of 25% of isolates producing entC, 28% (seven strains) had tst gene at the same time and of 8% of isolates producing entA, 12.5% (one strain) were positive for tst genes simultaneously. Altogether of 9% isolates producing combination of entC and entA, 44.4% (four strains) were also producer of tst gene. Conclusion: Prevalence of TSST1 producing strains in combination with enterotoxin genes is considerable especially with entC and A plus C. On the other hand, circulation of these isolates in humans, animals, foods and environment has hazardous effect for general public health.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سعید اشراقی | eshraghi s


زهره صالحی پور | salehipour z


محمدرضا پورمند | pourmand mr


عباس رحیمی فروشانی | rahimi forushani a


محمد تقی زهرایی صالحی | zahraei salehi mt


سولماز آقا امیری | agha amiri s


روناک بختیاری | bakhtyari r


ترانه پیمانه عابدی محتسب | abedi mohtasab tp


نادیا مردانی | mardani n


سونیا سید امیری | seyed amiri s


محمد مهدی سلطان دلال | soltan dallal mm



نشانی اینترنتی http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-433&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات