مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، جلد ۶۸، شماره ۲، صفحات ۸۰-۸۶

عنوان فارسی بررسی فعالیت ضد قارچی عصاره الکلی پروپولیس بر قارچ‌های کاندیدا و آسپرژیلوس در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: مطالعات متعدد نشان داده‌اند بره‌ موم (پروپولیس) به میزان زیادی خواص ضدباکتریایی، ضد پروتو-زوئری، ضدقارچی و ضدویروسی دارد و مطالعات انجام شده نیز موید این است که بره موم اثرات درمانی زیادی بر روی بیماری‌های قارچی ازجمله کاندیدیازیس داشته است. مطالعه حاضر به هدف بررسی فعالیت مهارکنندگی رشد و کشندگی .عصاره الکلی بره موم بر روی مخمر کاندیدا آلبیکانس و قارچ آسپرژیلوس انجام گرفت. روش بررسی: از عصاره الکلی خام پروپولیس، رقت‌های سریال به‌صورت 20/1، 40/1، 80/1، 160/1، 320/1 و 640/1 در محیط کشت سابورودبراث تهیه شد. سپس در شرایط آسپتیک به هر لوله حاوی رقت‌های مختلف عصاره یک میلی‌لیتر از سوسپانسیون قارچی با کدورت استاندارد 5/0 مک فارلند افزوده شد. کشت‌های مخمری در دمای cº30 و کشت‌های آسپرژیلوسی در دمای cº25 به‌مدت 72-24 ساعت دمادهی شدند. یافته‌ها: در این تحقیق مشاهده شد که بیش از نیمی از سوش‌های مخمری تحت‌تاثیر مهارکنندگی غلظتگرم بر دسی لیتر 25/0 عصاره و تقریباً به همین تعداد تحت‌تاثیر حداقل کشندگی عصاره قرارگرفتند ولی در غلظت‌هایگرم بر دسی لیتر 0312/0 و 0625/0 این عصاره هیچگونه اثر مهارکنندگی و کشندگی بر روی ایزوله‌های مخمری مشاهده نگردید. در این بررسی آسپرژیلوس فومیگاتوس حتی در مقابل غلظت گرم بر دسی لیتر 0312/0 به‌طور نسبی مورد اثر واقع شده است ولی در رابطه با آسپرژیلوس نیجر این تاثیر به‌طور نسبی در غلظت گرم بر دسی لیتر 125/0 مشاهده می‌شود. علاوه بر تاثیر کمی عصاره بر رشد‌کلنی‌های آسپرژیلوسی تغییراتی در برخی خصوصیات مرفولوژیک کلنی بسته به رقت عصاره مشاهده شد
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پروپولیس،کاندیدا،آسپرژیلوس،مهارکنندگی

عنوان انگلیسی In-vitro anti fungal activity of Propolis alcoholic extract on Candida spp. and Aspergillus spp.
چکیده انگلیسی مقاله Background: Several studies have shown that propolis has antibacterial, antifungal,antiviral and antiparasitic activity. Furthermore propolis has been described to have medicinal usages in some fungal infections like Candidiasis. Our aim is to study the inhibitory effects of alcoholic extract of propolis on Candida spp. and Aspergillus spp.Methods: To determine inhibitory and fatality dose of propolis extract, we prepared serial dilution of the extract including 1/20, 1/40, 1/80, 1/160, 1/320 and 1/640 in 1 ml of liquid medium sabouraud broth. Given numbers of Candida yeasts in 1ml were added to above dilution tubes. Candida and Aspergillus cultures were incubated at 30°C and 25°C respectively for 24-72 hours.Results: We obseved that the concentration of 0.25 g/dl of propolis extract showed an inhibitory and killing effect on more than 50% of the isolates. But there were no inhibitory and killing by the concentrations 0.0312 g/dl and 0.0625 g/dl on Candida isolates. Our findings showed that 0.0312 g/dl of the extract was partially active on Aspergillus fumigatus and dilution of 0.125 g/dl was active on Aspergillus. niger. In the agar dilution method, some changes were observed on morphological features (depends on the extract dilution) as well as quantitative effects of dilution of extract on the colonies.Conclusion: We found that the alcoholic extract of propolis had a prominent antifungal activity and inhibitory effect on Candida and Aspergillus isolates.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Propolis,Candida,Aspergillus,inhibitory

نویسندگان مقاله کامبیز دیبا | diba k
گروه انگل شناسی و قار چ شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علو مپزشکی ارومیه

بیتا موسوی | mousavi b
گروه انگل شناس ی و قار چ شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علو مپزشکی کردستان

محسن محمودی | mahmoudi m
گروه انگل شناسی و قار چ شناسی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علو م پزشکی تهران

جمال هاشمی | hashemi j
گروه انگل شناسی و قار چ شناسی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علو م پزشکی تهران


نشانی اینترنتی http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-368&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات