کارآفرینی در کشاورزی، جلد ۶، شماره ۴، صفحات ۱۰۳-۱۲۲

عنوان فارسی تحلیل عوامل مؤثر بر هوشمندی رقابتی در شرکت‌های کارآفرین صنایع غذایی استان تهران
چکیده فارسی مقاله امروزه استفاده بهینه از فرصت‌های محیطی و ایجـاد مزیت رقابتی پایدار از جمله دغدغه‌های اصلی شرکت‌ها است. یکی از تکنیک‌های مهم در ایجاد مزیت رقابتی، هوشمندی رقابتی است. هدف پژوهش حاضر، تحلیل عوامل مؤثر بر هوشمندی رقابتی در شرکت‌های کارآفرین صنایع غذایی استان تهران است. روش گردآوری داده‌ها‌، به صورت آمیخته (کیفی و کمی) بود. در مرحله کیفی تیم مشارکت‌کننده، 16 نفر از خبرگان دانشگاهی بودند که به روش هدفمند و تکنیک گلوله برفی انتخاب شدند. در مرحله کمی، جامعه آماری شامل‌ مدیران شرکت‌های کارآفرین صنایع غذایی استان تهران به تعداد 248 نفر بودند که حجم نمونه مطابق جدول کرجسی و مورگان 150 نفر تعیین و نمونه‌ها به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. برای شناسایی عوامل مؤثر بر هوشمندی رقابتی از روش دلفی و برای تحلیل روابط از روش معادلات ساختاری با نرم‌افزارSmartPLS3 استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد عوامل موثر بر هوشمندی رقابتی شامل مواردی مانند: هوشمندی بازار، هوشمندی استراتژیک، هوشمندی رقبا، هوشمندی تکنولوژی، هوشمندی اجتماعی و هوشمندی نهادی است. همچنین تحلیل معادلات‌ ساختاری و محاسبه ضرایب استاندارد هر کدام از عوامل نشان داد که عوامل هوشمندی بازار (499/0)، هوشمندی استراتژیک (538/0)، هوشمندی رقبا (405/0)، هوشمندی تکنولوژی (381/0)، هوشمندی اجتماعی (327/0) و هوشمندی نهادی (346/0) بر هوشمندی رقابتی تاثیر مثبت و معنی‌دار دارند. در نهایت، می‌توان نتیجه‌گیری کرد که هوشمندی‌ رقابتی به عنوان یک ابزار مدیریت راهبردی و یکی از سریع‌ترین زمینه‌های رشد کسب‌وکارها به ‌شمار می‌آید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله هوشمندی رقابتی، تکنیک دلفی، صنایع غذائی، معادلات ساختاری،

عنوان انگلیسی Analysis of Factors Affecting Competitive Intelligence in Food Industry Entrepreneurial Companies in Tehran province
چکیده انگلیسی مقاله Nowdays, the optimal use of environmental opportunities and the creation of sustainable competitive advantage are among the main concerns of companies. One of the most important techniques in creating a competitive advantage is competitive intelligence. The aim of this study was to analyze the factors affecting competitive intelligence in food industry entrepreneurial companies in Tehran province. The data collection method was mixed (qualitative and quantitative). In the qualitative stage of the participating team, there were 16 university experts who were selected by purposeful method and snowball technique. In a quantitative stage, the target population included the managers of entrepreneurial companies in the food industry of Tehran province, numbering 248 people. The sample size was determined according to Krejcie and Morgan table 150 people and the samples were selected by simple random sampling method. The Delphi method was used to identify the factors and the structural equation method was used to analyze the relationships with SmartPLS3. The results showed that the factors affecting competitive intelligence include factors such: market intelligence, strategic intelligence, competitors' intelligence, technological intelligence, social intelligence and institutional intelligence. Also, structural equation analysis and accounted standard coefficient showed that market intelligence (0.499), strategic intelligence (0.538), competitors intelligence (0.405), technology intelligence (0.381), social intelligence (0.327) and institutional intelligence (0.346) have a positive and significant effect on competitive intelligence. Finally, it can be concluded that competitive intelligence is considered as a strategic management tool and one of the fastest growing areas of business.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله هوشمندی رقابتی, تکنیک دلفی, صنایع غذائی, معادلات ساختاری

نویسندگان مقاله حمیدرضا یوسفی |
گروه کارآفرینی ، واحد علی آباد کتول ، دانشگاه آزاد اسلامی ، علی آباد کتول ، ایران .

محمودرضا مستقیمی |
استادیار گروه مدیریت، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران

مجید نصیری |
- گروه مدیریت، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران

محمدباقر گرجی |
استادیار گروه مدیریت، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران


نشانی اینترنتی https://jead.gau.ac.ir/article_5421_da5783a40c5383be376ce4772ab307a6.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات