کارآفرینی در کشاورزی، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۱۷-۳۲

عنوان فارسی بررسی وضعیت مؤلفه‌های مدیریت کارآفرینانه در رابطه بین ظرفیت جذب و کارآفرینی سازمانی در تعاونی‌های کشاورزی شهرستان کرمانشاه
چکیده فارسی مقاله امروزه با افزایش تغییرات محیطی و فضای کسب و‌کار شدت رقابت بین سازمان‌ها افزایش یافته است. کارآفرینی سازمانی فرآیندی است که سازمان‌ها را قادر می‌سازد تا در برابر چالش‌ها مقاومت کرده و پیچیدگی‌ها را مدیریت کنند. در این راستا، پژوهش حاضر به بررسی مؤلفه‌های مدیریت کارآفرینانه در رابطه بین ظرفیت جذب و کارآفرینی سازمانی در تعاونی‌های کشاورزی شهرستان کرمانشاه پرداخته است. جامعه آماری تحقیق شامل تمام مدیران تعاونی‌های کشاورزی شهرستان کرمانشاه بودند (176N=) که با استفاده از جدول بارتلت 110 نفر از آن‌ها به روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای با انتساب متناسب انتخاب شدند. ابزار اندازه‌گیری پژوهش، پرسشنامه‌ استاندارد بود که روایی آن با استفاده از روایی صوری و همگرا و پایایی آن با استفاده از روش پایایی ترکیبی و آلفای کرونباخ بررسی شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزارهای ‌SmartPLS3 و SPSS25 استفاده شد. نتایج نشان داد که مؤلفه‌های مدیریت کارآفرینانه (راهبرد رشد، جهت‌گیری استراتژیک، جهت‌گیری منابع، فرهنگ رشد، فلسفه پاداش و ساختار مدیریت) رابطه بین ظرفیت جذب و کارآفرینی سازمانی در بین تعاونی‌های کشاورزی شهرستان کرمانشاه را تعدیل می‌کنند؛ به-گونه‌ای که تأثیر ظرفیت جذب بر کارآفرینی سازمانی در بین شرکت‌های کشاورزی که رویکرد مدیریت کارآفرینانه دارند بیشتر از شرکت‌هایی است که رویکرد مدیریت سنتی دارند. با توجه به نتایج پیشنهاد می‌شود که مدیران شرکت-های تعاونی کشاورزی در جهت توسعه کارآفرینی سازمانی ضروری است که اقدامات و تمهیدات آموزشی لازم در راستای افزایش روحیه کارآفرینی و تقویت انگیزه آنان فراهم نمایند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ظرفیت جذب، کارآفرینی سازمانی، مدیریت کارآفرینانه، تعاونی‌های کشاورزی،

عنوان انگلیسی Investigating the status of entrepreneurial management components in the relationship between absorption capacity and organizational entrepreneurship in agricultural cooperatives in Kermanshah city
چکیده انگلیسی مقاله Today, with increasing environmental changes and business environment, the intensity of competition between organizations has increased. Organizational entrepreneurship is a process that enables organizations to withstand challenges and manage complexities. In this regard, the present study investigates the components of entrepreneurial management in the relationship between absorption capacity and organizational entrepreneurship in agricultural cooperatives in Kermanshah. The statistical population of the study included all managers of agricultural cooperatives in Kermanshah (N = 176), using Bartlett table, 110 of them were selected by stratified random sampling with appropriate assignment. The research measurement tool was a standard questionnaire whose validity was assessed using face and convergent validity and its reliability was assessed using combined reliability and Cronbach's alpha. SmartPLS3 and SPSS25 software were used to analyze the data. The results showed that the components of entrepreneurial management (growth strategy, strategic orientation, resource orientation, growth culture, reward philosophy and management structure) moderate the relationship between absorption capacity and organizational entrepreneurship among agricultural cooperatives in Kermanshah. As the effect of absorption capacity on organizational entrepreneurship is greater among agricultural companies that have an entrepreneurial management approach than companies that have a traditional management approach. According to the results, it is suggested that the managers of agricultural cooperatives in order to develop organizational entrepreneurship, it is necessary to provide the necessary educational measures and arrangements in order to increase the entrepreneurial spirit and strengthen their motivation.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله ظرفیت جذب, کارآفرینی سازمانی, مدیریت کارآفرینانه, تعاونی‌های کشاورزی

نویسندگان مقاله حامد نظری دارخوری |
دانش‌آموخته کارشناسی‌ارشد، رشته ترویج و آموزش کشاورزی پایدار- نوآوری و کارآفرینی کشاورزی

فرحناز رستمی قبادی |
استادیار، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه

نعمت اله شیری |
استادیار، گروه کارآفرینی و توسعه روستایی، دانشگاه ایلام

مژگان خوش مرام |
دکتری ، گروه ترویج و آموزش کشاورزی


نشانی اینترنتی https://jead.gau.ac.ir/article_5719_355ca1a7e3e5ae69b7520a35d556d522.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات