این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 شهریور 1404
پژوهشنامه فیزیولوژی ورزشی کاربردی
، جلد ۱۶، شماره ۳۱، صفحات ۱۰۵-۱۱۴
عنوان فارسی
بررسی وضعیت تغذیه کاراته کاران تیم ملی بانوان
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: تغذیه مناسب به ویژه دریافت انرژی و مواد مغذی ضروری و کافی در بانوان به خصوص ورزشکاران بسیار حائز اهمیت است. تحقیق حاضر به منظور بررسی وضعیت تغذیه ای کاراته کاران تیم ملی انجام شد.مواد و روشها: این مطالعه به صورت توصیفی- تحلیلی روی 15 کاراته کار تیم ملی بانوان در رده سنی 18-14سال انجام گرفت. داده های عمومی با استفاده از پرسشنامه های فرم اطلاعات عمومی و اندازه گیریهای تنسنجی جمع آوری شد و فرمهای ثبت غذای دریافتی و ثبت فعالیت هفت روزه نیز تکمیل گردید. داده ها با استفاده از نرم افزارهای Nutrition 4 و Spss نسخه 22 مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.یافتهها: میانگین کالری دریافتی 540 ± 2368 و انرژی مصرفی روزانه 354 ± 2446 کیلوکالری در روز بود. میانگین دریافت کربوهیدرات، پروتئین و چربی در حدود مقادیر توصیه DRI بود. کربوهیدرات، پروتئین و چربی به ترتیب 36/55 ،52/14 ،11/30 درصد از کل انرژی دریافتی روزانه را تشکیل میداد. در بین ریز مغذیها، میانگین دریافت ویتامینD،E ، پیرویدوکسین، فولات، کلسیم و منیزیم به طور معنیداری کمتر و ویتامینهای A، K، C، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پنتوتنیکاسید، بیوتین، کوبالامین، فسفر، آهن، روی و مس به طور معنی داری بیشتر از مقادیر توصیه شده DRI بود.نتیجهگیری: وضعیت تغذیه ای کاراته کاران در بیشتر ریزمغذیها با مقادیر استاندارد متفاوت است. این تفاوت در دریافت مواد مغذی با مقادیر توصیه شده ممکن است بر رشد فیزیولوژیکی و عملکرد ورزشی آنها اثرگذار باشد. بنابراین کنترل و بازبینی رژیم غذایی این ورزشکاران ضروری به نظر میرسد. در نتیجه ورزشکاران نیازمند اطلاعات تغذیه ای (تغذیه قبل، حین و بعد از تمرین) و آشنایی با گروه های مختلف غذایی میباشند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کاراته، مواد مغذی، ورزش، وضعیت تغذیه،
عنوان انگلیسی
Nutritional Evaluation of Iranian Women's National Karate Team
چکیده انگلیسی مقاله
Background Purpose: Proper nutrition, especially essential energy and nutrients intake, is very important, particularly for women athletes. This study was conducted to investigate the nutritional status of Iranian national karate athletes.Methodology: This descriptive-analytical study was conducted on 15 Iranian women karate athletes of the national team aged 14-18. The required data were collected using general information questionnaires, and food and 7-day activity diaries were also kept. The data were analyzed using Nutrition 4 and SPSS 22.Results: The average calorie intake was 2368 ± 540 and the daily energy intake was 2446 ± 354 kcal/day. The average carbohydrate, protein, and fat intake were within the recommended DRI values. Carbohydrates, proteins, and fats accounted for 55.36, 14.52, and 30.11 percent of the total daily energy intake, respectively. Regarding the micronutrients, the average intake of vitamins D, E, pyridoxine, folate, calcium and magnesium was significantly lower and vitamins A, K, C, Thiamine, riboflavin, niacin, pantothenic acid, biotin, cobalamin, Phosphorus, iron, zinc and copper were significantly higher than the recommended DRI values.Conclusion: in terms of most of micronutrients, the nutritional status of karate athletes was different from standard values. The difference between the nutrient intake and the recommended doses may affect the athletes' physiological growth as well as their athletic function. Therefore, controlling and reviewing the athletes' diet seems essential. As a result, athletes need nutritional information (nutrition before, during, and after exercise) and the knowledge about different food groups.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
کاراته, مواد مغذی, ورزش, وضعیت تغذیه
نویسندگان مقاله
فاطمه اله صفت |
دانش آموخته کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی گرایش تغذیه ورزشی، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران
یاسر کاظم زاده |
استادیار گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران.
سعید صداقتی |
استادیار گروه مدیریت ورزشی، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران
نشانی اینترنتی
https://asp.journals.umz.ac.ir/article_2827_0a0ade6ab5bd5853e82935f0c2fc246b.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات