این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 22 مهر 1404
مجله دانشکده پزشکی اصفهان
، جلد ۴۰، شماره ۷۰۰، صفحات ۱۰۵۲-۱۰۵۸
عنوان فارسی
تأثیر بالینی کورکومین در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید
چکیده فارسی مقاله
مقاله پژوهشی مقدمه: آرتریت روماتوئید، یک بیماری التهابی مزمن است که میتواند منجر به آسیب پیشروندهی مفصل، درد و از بین رفتن عملکرد آن شود و برای آن درمان قطعی وجود ندارد. کورکومین، دارای خواص ضدالتهابی، آنتیاکسیدانی و ضد درد است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر مکمل یاری با کورکومین پیپرین (فرم دارای حلالیت بالای کورکومین) بر روی علائم بالینی بیماری آرتریت روماتوئید بود. روشها: مطالعهی حاضر، از نوع کارآزمایی بالینی تصادفیسازی شدهی دوسوکور بود که بر روی 54 بیمار بالغ 20 تا 65 ساله که به بیماری آتریت روماتوئید مبتلا بودند انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و افراد گروه مداخله به مدت 3 ماه روزانه یک کپسول کورکومین پیپرین حاوی 500 میلیگرم کورکومین و گروه شاهد روزانه یک عدد کپسول دارونما حاوی 500 میلیگرم مالتودکسترین دریافت کردند. یافتهها: تعداد 52 نفر مطالعه را تکمیل کردند. میانگین سنی افراد شرکتکننده در گروه مداخله 6/1 ± 53/5 و در گروه شاهد، 8/1 ± 54/6 بود که از لحاظ آماری معنیدار نبود. در انتهای مطالعه شاخص فعالیت بیماری (DAS-28) در هر دو گروه مداخله و شاهد، نسبت به ابتدای مطالعه به صورت معنیداری کاهش یافت. این کاهش در گروه مداخله به طور معنیداری بیشتر از گروه شاهد بود. نتیجهگیری: مصرف مکمل کورکومین پیپرین باعث بهبود معنیدار شاخصهای بالینی بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آرتریت روماتوئید، عوامل ضد التهابی، سرعت رسوب گلبولی، کورکومین، اندازهگیری درد،
عنوان انگلیسی
The Effect of Curcumin Supplementation on Clinical Factors in Patients with Rheumatoid Arthritis
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Rheumatoid arthritis is a chronic inflammatory disease that leads to progressive joint damage, pain and loss of function, which has no known therapy so far. Curcumin has anti-inflammatory, antioxidant and analgesic properties. The aim of this study was to investigate the effect of supplementation with curcumin piperine (a highly soluble form of curcumin) on the clinical symptoms of rheumatoid arthritis. Methods: The present study was a double-blind randomized controlled trial study, which was conducted on 54 adult patients aged 20 to 65 years who were suffering from rheumatoid arthritis. The patients were randomly divided into two groups; (i) intervention group received a curcumin piperine capsule containing 500 mg curcumin, and (ii) control group received a placebo capsule containing 500 mg maltodextrin daily for three months. Findings: A total of 52 samples completed the study. The average age of participants in the intervention group was 53.5 ± 6.1 and in the control group was 54.6 ± 8.1, which was not statistically significant. The erythrocyte sedimentation rate (ESR) and finally the disease activity index (DAS-28) decreased significantly in both groups at the end of the study compared to the beginning of the study. But this reduction in the intervention group was significantly higher than the control group (erythrocyte sedimentation rate and disease activity index). Conclusion: Use of curcumin - piperine supplement significantly improved the clinical indicators of patients with rheumatoid arthritis.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آرتریت روماتوئید, عوامل ضد التهابی, سرعت رسوب گلبولی, کورکومین, اندازهگیری درد
نویسندگان مقاله
اشکان اکبری |
رزیدنت، گروه داخلی، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
پیمان متقی |
دانشیار، گروه داخلی، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
منصور ثالثی |
دانشیار، گروه داخلی، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
مهرناز شجاعی |
کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه، مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکدهی تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
غلامرضا عسکری |
دانشیار، مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکدهی تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
امیرحسین صاحبکار |
دکتری تخصصی بیوتکنولوژی، گروه بیوتکنولوژی، دانشکدهی داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
محمد باقرنیا |
استادیار، مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکدهی تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
نشانی اینترنتی
https://jims.mui.ac.ir/article_28039_0c950d1f9dab6066f0e576818fd18e02.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات