این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۵۱، شماره ۳، صفحات ۲۰۱-۲۱۰

عنوان فارسی تأثیر جایگزینی کاه گندم با یونجه خشک و ذرت سیلوشده در جیره‌های حاوی سطوح یکسان الیاف ‌مؤثر فیزیکی بر عملکرد گاوهای شیرده
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به منظور بررسی تأثیر جایگزینی کاه گندم با یونجه خشک و ذرت سیلوشده (7 درصد ماده خشک) بر­ مصرف خوراک، قابلیت هضم و عملکرد گاوهای شیرده هلشتاین در اواخر شیردهی انجام شد. برای این منظور، هشت رأس گاو هلشتاین با 35/0±9/2 زایش و میانگین تولید شیر روزانه 6/2±6/43 کیلوگرم و روز شیردهی 18±214 طی 4 دوره 21 روزه در قالب طرح مربع لاتین مکرر 4×4 مورد استفاده قرار گرفتند. جیره­ها شامل 1- تیمار شاهد (یونجه خشک 5/13، ذرت سیلوشده 20 و مواد متراکم 5/66 درصد)، 2- تیمار کاه خردشده جایگزین شده با ذرت سیلوشده، 3- تیمار کاه خردشده جایگزین شده با یونجه خشک و 4- تیمار کاه خردشده جایگزین شده با نسبت مساوی از ذرت سیلوشده و یونجه خشک بود. جیره­ها حاوی مقادیر مشابهی از NDF، NDF علوفه­ای و NDF مؤثر فیزیکی بودند. ماده خشک مصرفی، تولید و ترکیبات شیر، همچنین قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام و NDF بین گاوهای تیمارهای مختلف تفاوت معنی­داری نداشت. گاوهای تغذیه شده با جیره­های حاوی کاه نسبت به گروه شاهد تمایل کمتری به افزایش وزن بدن داشتند (06/0=P)، اما متغیرهای شکمبه­ای و خون تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفتند. نتایج نشان می­دهند که کاه گندم خردشده در سطح هفت درصد جیره در گاوهای با تولید بالا قابل جایگزینی با منابع رایج علوفه­ای است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله قابلیت هضم الیاف،کاه گندم،گاو شیرده،ماده خشک مصرفی،

عنوان انگلیسی Effect of replacing wheat straw with alfalfa hay and corn silage in the diets ‎containing similar concentrations of physically effective NDF on performance of‏ ‏lactating dairy cows
چکیده انگلیسی مقاله This study aimed to investigate the effects of partial replacement of wheat straw for corn silage and alfalfa hay at 7% diet dry matter (DM) on feed intake, nutrient digestibility, and milk production of late-lactation Holstein cows. Eight multiparous Holstein cows (averaging 2.9±0.35 parity; 43.6±2.6 kg/d milk yield; 214±18 d in milk) were used in a replicated 4×4 Latin Square design. During each of four 21-d periods, cows were fed total mixed rations varying in forage source: 1) control (13.5% alfalfa hay, 20% corn silage and 66.5% concentrate), 2) wheat straw replaced for corn silage, 3) wheat straw replaced for alfalfa hay 4) wheat straw equally replaced for corn silage and alfalfa hay. Diets were formulated to contain similar values of NDF, forage NDF and physically effective NDF. The DM intake, milk production and compositions as well as total tract digestibility of DM, organic matter, NDF, and crude protein were unaffected by treatments. Likewise, ruminal and blood parameters were not affected by experimental treatments. Body weight gain tended to be lower (P=0.06) for cows fed the wheat straw-included diets. These results indicated that, at 7% of diet DM, chopped wheat straw could be used as an alternative for major forage sources high concentrate diets for lactation cows yielding over 40 kg/d milk.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله قابلیت هضم الیاف,کاه گندم,گاو شیرده,ماده خشک مصرفی

نویسندگان مقاله موحد پورمیرزا |
دانش‌آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

احمد افضل‌ زاده |
استاد، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

علی اسدی الموتی |
استادیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

محمد علی نوروزیان |
دانشیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران


نشانی اینترنتی https://ijas.ut.ac.ir/article_78953_ac3a558697ebfbd987b176bb53a99f43.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات