این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 27 آبان 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۵۳، شماره ۱، صفحات ۱-۱۱
عنوان فارسی
مقایسه الگوی جذب و کارآیی منابع متیونین آزاد کریستاله مصنوعی و باندشده به پروتئین در مرغهای گوشتی با مصرف تکوعدهای خوراک
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش به منظور مقایسه الگوی جذب و کارآیی منابع مختلف متیونین شامل منابع آزاد کریستاله مصنوعی (دی- ال- متیونین (DL-Met)، ال- متیونین (L-Met) و دیپپتید (Met-Met)) و متیونین باند شده به پروتئین (PB-Met) در مرغهای گوشتی با مصرف تکوعدهای خوراک انجام شد. تعداد 100 قطعه جوجه گوشتی ماده سویه راس 308، در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج جیره آزمایشی (پایه، DL-Met2.0، L-Met2.0، Met-Met2.0 و PB-Met2.0) به دلیل مطابقت با رژیم تک وعدهای نیمچههای مادر گوشتی از سن 39 تا 60 روزگی تغذیه شدند. در طی دوره آزمایش، میزان 90 گرم خوراک پلت 1 بار در روز به هر مرغ داده میشد که طی مدت 5/2±17 دقیقه مصرف میگردید. نتایج نشان دادند که مکمل سازی جیره با متیونین باند شده به پروتئین (PB-Met2.0) موجب بهبود معنیدار (01/0P<) عملکرد رشد در مقایسه با مصرف آمینو اسیدهای مصنوعی شد. حداکثر غلظت متیونین پلاسمای خون، 1 ساعت پس از مصرف جیرههای حاوی DL-Met2.0 و Met-Met2.0 و 2 ساعت بعد از مصرف جیرههای حاوی PB-Met2.0 و L-Met2.0 مشاهده شد (01/0P<). بالاترین میزان پروتئین لاشه و کارآیی پروتئین (01/0P<) و همچنین پایینترین میزان نیتروژن فضولات (05/0P<) در تیمار حاوی PB-Met2.0 مشاهده شد. کارآیی آمینو اسیدهای ضروری خصوصاً متیونین، در مرغهای تغذیه شده با جیره حاوی PB-Met افزایش یافت (01/0P<). در نتیجه به نظر میرسد که در مرغهای گوشتی با مصرف تکوعدهای خوراک، DL-Met و Met-Met به دلیل عدم همزمانی جذب با سایر آمینو اسیدها، بهرهوری کمتری دارند. بنابراین همزمان سازی جذب آمینو اسید متیونین با استفاده از منابع مناسب، موجب افرایش کارآیی آن میشود. در نتیجه PB-Met بهعنوان منبع ترجیحی مکمل متیونین در جیره مرغهای گوشتی با مصرف تکوعدهای خوراک پیشنهاد میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عدم تعادل آمینو اسید،کارآیی پروتئین،گلوتاتیون،نیتروژن فضولات،هموسیستئین،
عنوان انگلیسی
Comparison of the absorption kinetics and utilization of crystalline-free and protein-bound methionine sources in broilers with single-meal feed consumption
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was performed to compare the absorption kinetics and utilization of different methionine (Met) sources including synthetic-free crystalline DL-Met (DL-Met), L-methionine (L-Met) and dipeptide (Met-Met) and protein-bound methionine (PB-Met) in broilers with single-meal feed consumption. A total of 100 female Ross 308 broiler chickens were fed in a completely randomized design with five experimental diets (basal, DL-Met2.0, L-Met2.0, Met-Met2.0 and PB-Met2.0) in accordance with compliance to the single-meal broiler breeder from 39 to 60 days of age. During experimental period, 90 grams of pellet feed was given per chicken once a day, which was consumed within 17±2.5 minutes. The results showed that dietary supplementation with PB-Met2.0 caused a significant improvement (P< 0.01) in growth performance, compared to the consumption of synthetic amino acids. The maximum blood plasma methionine concentration was observed at 1 hour after consumption of diets containing DL-Met2.0 and Met-Met2.0 and 2 hours after consumption of diets containing PB-Met2.0 and L-Met2.0 (P< 0.01). The highest carcass protein content and protein utilization efficiency (P< 0.01) and also the lowest excreta nitrogen content (P< 0.05) were observed in treatment containing PB-Met2.0. The efficacy of essential amino acids, especially methionine was increased in chickens fed diet containig PB-Met (P< 0.01). As a result, it seems that DL-Met and Met-Met have less efficiency in broilers with single-meal feed consumption, due to the lack of absorption synchronization with other amino acids. Therefore, the absorption synchronization of methionine using appropriate sources increases its efficiency. In conclusion, PB-Met is recommended as a preferred source of methionine in diet of broilers with single-meal feed consumption.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
عدم تعادل آمینو اسید,کارآیی پروتئین,گلوتاتیون,نیتروژن فضولات,هموسیستئین
نویسندگان مقاله
مونا زمانی |
دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
مجتبی زاغری |
استاد، گروه علوم دامی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
فاطمه غازیانی |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijas.ut.ac.ir/article_87685_e10a0ba35159a955c78543a8f86e0946.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات