|
دانش کشاورزی و تولید پایدار، جلد ۳۱، شماره ۱، صفحات ۱۴۵-۱۶۱
|
|
|
عنوان فارسی |
اثر دو پایه تجاری و تلقیح با دو گونه قارچ میکوریز بر جذب برخی عناصر و صفات کیفی خیار گلخانهای |
|
چکیده فارسی مقاله |
اهداف: آزمایش حاضر به منظور بررسی اثر دو پایه تجاری و تلقیح با دو گونه قارچ میکوریز بر جذب برخی عناصر و صفات کیفی خیار گلخانهای، در کشتهای خاکی آن انجام گردید. مواد و روشها: آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار، درگلخانه گروه علوم و مهندسی باغبانی دانشگاه تبریز اجرا گردید. فاکتور اول پیوند خیار گلخانهای رقم ناگین روی دو پایه کدوی شینتوزا، روت پاور و همزیستی با دو گونه قارچ میکوریز (Diversisporaversiformis و Rhizophagus intraradices) به عنوان فاکتور دوم بود. یافتهها: نتایج بدست آمده نشان داد بین پایهها و گونههای قارچ میکوریز مورد مطالعه از نظر صفات کیفی تفاوت معنیداری وجود داشت. بطوری که پایه شینتوزا تلقیح شده با قارچ میکوریز گونهی D.versiformis ضمن داشتن بیشترین عملکرد در واحد سطح (6260.28 گرم در متر مربع) موجب افزایش غلظت فسفر و پتاسیم در برگها شد. همچنین در تیمار گیاهان پیوندی و کلونیزه شده با قارچهای میکوریز صفات کیفی میوه از جمله ظرفیت آنتیاکسیدانی و فنل کل میوه، سفتی بافت میوه، محتوای مواد جامد محلول (TSS) میوه افزایش یافت. در ضمن سایر صفات کیفی میوه از جمله pH وEC عصاره میوه و TA میوه در بین تمام تیمارها تقریبا یکسان بود. نتیجهگیری: در نهایت نتایج تحقیق نشان داد که پیوند خیار بر روی پایه کدو همراه با استفاده از قارچ میکوریز موجب افزایش عملکرد در واحد سطح با حداقل مصرف نهادههای کشاورزی، بهبود شاخصهای کیفی میوه و جذب عناصر غذایی، برای تولید پایدار خیار گلخانهای در شرایط کشت خاکی قابل توصیه است. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
خیارگلخانهای، شینتوزا، روت پاور، پیوند، قارچ میکوریزا، کیفیت میوه، |
|
عنوان انگلیسی |
The Effect of Commercial Rootstocks and Inoculation with two Species of Mycorrhizal Fungi on some Element Uptake and Qualitative Traits of Greenhouse Cucumber |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objective: In order to study the effect of two commercial rootstocks and two mycorrhizal fungi species colonization on absorb some elements and fruit quality of greenhouse cucumber, present study was conducted in greenhouse. Materials and Methods: a factorial experiment in a completely randomized block design with three replications was carried out, in the greenhouse of science and horticulture engineering department, University of Tabriz. The first factor was the grafting of cucumber cv. Nagin on the two rootstocks of Shintoza, and Routpower and symbiosis with two species of mycorrhizal fungi (Diversispora versiformis and Rhizophagus intraradices) considered as the second factor. Results: The results showed that there was a significant difference between the rootstock and species of mycorrhizal fungi in terms of qualitive traits. Inoculation of Shintoza with D. mycorrhizal fungi produced the most yield per square meter and increased the concentration of phosphorus and potassium in leaves. Also, in these treatments, qualitative traits such as total antioxidant capacity and total phenol content, fruit firmness, soluble solids content (TSS) were increased. In addition, other fruit quality charachteristics including pH and EC of fruit extract and titrable acidity of fruit were similar among all treatments. Conclusion: the results showed that grafting of greenhouse cucumber on squash rootstock and using of mycorrhizal fungi to increase of fruit yield with minimal consumption of agricultural inputs, and quality characteristics and absorption of nutrients, for sustainable cucumber fruit production in greenhouse condition. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
خیارگلخانهای, شینتوزا, روت پاور, پیوند, قارچ میکوریزا, کیفیت میوه |
|
نویسندگان مقاله |
اصغر مارزی زاده | گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
صاحبعلی بلندنظر | گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
جعفر حاجیلو | گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
علی لطف الهی | گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
|
|
نشانی اینترنتی |
https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_12793_dbfa0c69fc1d096321ba89fe184cd11c.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|