|
دانش کشاورزی و تولید پایدار، جلد ۳۱، شماره ۲، صفحات ۱۲۹-۱۴۷
|
|
|
عنوان فارسی |
اثر قارچ اندوفیت Piriformospora indica بر شاخصهای مورفوفیزیولوژیکی پایه گلابی پیرودوارف در شرایط تنش شوری |
|
چکیده فارسی مقاله |
چکیده اهداف: گلابی یکی از مهمترین درختان میوه مناطق معتدله و جزء درختان حساس به شوری است. پژوهشها نشان داده است که استفاده از قارچ اندوفیت Piriformospora indica اثرات منفی تنش شوری را در گیاهان کاهش داده و ویژگیهای مورفوفیزیولوژیکی آنها را بهبود میبخشد. مواد و روشها: در پژوهش حاضر، آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تکرار، روی پایههای گلابی پیرودوارف در گلدان اجرا شد. فاکتور اول، شامل دو سطح قارچ P. indica (تلقیح و عدم تلقیح) و فاکتور دوم، چهار سطح شوری حاصل از کلرید سدیم در خاک (7/1، 3، 5/4 و 6 دسیزیمنس بر متر) بود که پس از تلقیح قارچ با ریشه گیاهان، اعمال گردید. یافتهها: نتایج نشان داد اثر متقابل شوری × قارچ بر ویژگیهای مورفوفیزیولوژیکی، میزان کلروفیل کل (05/0 P<)، میزان رشد قطری سرشاخه، نشت یونی، پرولین، قندهای محلول، آنزیمهای پراکسیداز و پلیفنل اکسیداز و درصد کلنیزه شدن ریشه (01/0 P<) معنیدار بود. در بالاترین سطح شوری (6 دسیزیمنس بر متر) تلقیح قارچ باعث افزایش نسبت سطح بر وزن خشک ریشه (81/38 %)، رشد قطری سرشاخه (14/31 %)، میزان کلروفیل کل (72/27 %)، آنزیم پراکسیداز (100 %)، پلیفنل اکسیداز (5/62 %) و درصد کلنیزه شدن ریشه (100 %) و کاهش در میزان نشت یونی (34/19 %)، پرولین (34/10 %) و میزان قندهای محلول (77/8 %) در مقایسه با گیاهان شاهد بدون تلقیح شده است. نتیجهگیری: بطور کلی نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشان داد که همزیستی P. indica، میتواند اثرات مخرب شوری را در این رقم گلابی تعدیل نماید. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
واژههای کلیدی قارچ اندوفیت، کلروفیل، گلابی، محتوای نسبی آب برگ، نشت یونی، |
|
عنوان انگلیسی |
The Effects of Endophytic Fungus Piriformospora indica on Morphophysiological Traits of Pyrus Rootstock cv. Pyrodvarf under Salinity Stress Conditions |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
AbstractBackground & Objective: The pear is one of the most important fruit trees in temperate regions and is salt-sensitive trees. Studies have shown that the use of Piriformospora indica as an endophytic fungus reduces the adverse effects of salinity stress on plants and improves morphophysiological traits. Materials & Methods: In the present study, the experiment was performed as a factorial completely randomized design with 5 replications on the pyrus rootstock CV Pyrodvarf in pot culture experiment. The first factor includes two levels of P. indica fungus (inoculation and non-inoculation) and the second factor is four salinity levels of soil (1.7, 3, 4.5 and 6 dS.m-1) using sodium chloride. After inoculation with the fungus, the salinity levels were applied to the plants. Results: The results showed that the interaction effect of salinity × fungi on morphophysiological characteristics, total chlorophyll content (P < 0.05), branch diameter growth, electrolyte leakage, proline, soluble sugars, peroxidase and polyphenol oxidase enzymes and root colonization percentage (P < 0.01) were significant. At the highest salinity levels (6 dS/m), fungal inoculation caused an increase in surface-to-root dry weight ratio (38.81%), branch diameter growth (31.14%), total chlorophyll (27.72%), peroxidase (100%), polyphenol oxidase (62.5%) and root colonization percentage (100%) and decrease in electrolyte leakage rate (19.34%), proline (10.34%) and soluble sugars (8.77%) ) compared to non-inoculated control plants.Conclusion: In general, the results of this study showed that the coexistence of P. indica can modulate the destructive effects of salinity on this pear cultivar. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
واژههای کلیدی قارچ اندوفیت, کلروفیل, گلابی, محتوای نسبی آب برگ, نشت یونی |
|
نویسندگان مقاله |
محمد عدلی پور | فیزیولوژی و اصلاح درختان میوه، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
حمید حسن پور | فیزیولوژی و اصلاح درختان میوه، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
فریبرز زارع نهندی | علوم باغبانی – میوهکاری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
ناصر علی اصغرزاد | بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
عباس عبدالهی | علوم باغبانی – میوهکاری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
|
|
نشانی اینترنتی |
https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_13102_d9e2c7ebd1fd41228c070ace9c629a1f.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|