این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
دانش کشاورزی و تولید پایدار
، جلد ۳۲، شماره ۴، صفحات ۸۳-۹۷
عنوان فارسی
ارزیابی واکنش عملکرد کینوا به کمپوست بقایای نیشکر و تلقیح قارچTrichoderma asperelloides و باکتری Bacillus subtilis
چکیده فارسی مقاله
اهداف: بررسی تأثیر کمپوست بقایای نیشکر، تلقیح قارچ تریکودرما و باکتری باسیلوس بر ویژگیهای زراعی و عملکرد کینوا که از نظر ارزش غذایی و تحمل شراسط نامناسب محیطی دارای ارزش است، هدف این پژوهش می باشد.مواد و روشها: آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان در سال زراعی 1399-1398 اجرا گردید. عوامل آزمایشی شامل مقدار مصرف کمپوست بقایای نیشکر در پنج سطح (صفر، 10، 20، 30 و 40 تن در هکتار) و کود زیستی در سه سطح (عدم تلقیح، تلقیح Trichoderma asperelloides و تلقیح Bacillus subtilis ) بود. یافتهها: بیشترین عملکرد بیولوژیک از تیمار تلقیح قارچ تریکودرما به مقدار 5152 کیلوگرم در هکتار و کمترین آن از تیمار عدم تلقیح به میزان 4234 کیلوگرم در هکتار بدست آمد. در رابطه با اثر مصرف کمپوست بقایای نیشکر، بیشترین عملکرد بیولوژیک از تیمار مصرف 30 تن در هکتار کمپوست بدستآمد. تلقیح قارچ تریکودرما و باکتری باسیلوس عملکرد دانه را به ترتیب 27 و 19 درصد نسبت به عدم تلقیح افزایشداد. حداکثر عملکرد دانه از تیمارهای 20 و 30 تن در هکتار به مقادیر به ترتیب 1916 و 1913 کیلوگرم در هکتار بدستآمد.نتیجه گیری: با توجه به نتایج، مصرف 20 تن از این کود آلی برای دستیابی به حداکثر عملکرد دانه کینوا توصیه میشود. همچنین تلقیح قارچ تریکودرما و باکتری باسیلوس به ویژه تریکودرما برای بهبود رشد و عملکرد کینوا پیشنهاد میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
شاخص برداشت، کود آلی، کود زیستی، گیاه زراعی، عملکرد دانه،
عنوان انگلیسی
Assessing Yield Response of Quinoa to Sugarcane Residue Compost and Trichoderma asperelloides Fungi and Bacillus subtilis Bacteria Inoculation
چکیده انگلیسی مقاله
Background and objectives: The objective of this study was to investigate the effect of Sugarecane residue compost,Trichoderma Fungi and Bacillus bacteria inoculation on some agronomic characteristics and yield of quinoa, which is valuable in terms of nutritional value and tolerance to adverse environmental conditions.Materials and Methods: The experiment was conducted as factorial arrangements in randomized complete block design with three replications in Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan during 2019-2020 growing season. Experimental factors included amount of sugarcane residue compost at five levels (zero, 10, 20, 30 and 40 t.ha-1) and biofertilizer at three levels (no inoculation, Trichoderma asperelloides and Bacillus subtilis inoculation). Results The highest biological yield (5152 kg.ha-1) was obtained from Trichoderma inoculation treatment and the lowest (4234 kg.ha-1) from non-inoculation treatment. The highest grain yield (1908 kg.ha-1) was related to Trichoderma treatment. Inoculation of Trichoderma and Bacillus increased grain yield by 27% and 19% compared to no inoculation, respectively. Maximum grain yield was obtained from treatments of 20 and 30 t.ha-1, respectively.Conclusion: Considering that the best treatments of this experiment in most traits were 20 and 30 tons of sugarcane residue compost per hectare, to reduce the cost, it is recommended to use 20 tons of this organic fertilizer to achieve maximum quinoa grain yield. Inoculation of Trichoderma and Bacillus bacteria, especially Trichoderma, is also recommended to improve the growth and yield of quinoa.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
شاخص برداشت, کود آلی, کود زیستی, گیاه زراعی, عملکرد دانه
نویسندگان مقاله
احمد شمیسی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد اگرواکولوژی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
آیدین خدائی جوقان |
هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
امین لطفی جلال آبادی |
هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
محمد حسین قرینه |
دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین (ملاثانی اهواز)، ایران
نشانی اینترنتی
https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_15818_3df5be3f69db736be5f05f0c8324464d.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات