بهره برداری و پرورش آبزیان، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۴۳-۴۹

عنوان فارسی تاثیر روش غذادهی اتوماتیک و دستی بر شاخص های رشد و بازماندگی میگوی پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei)
چکیده فارسی مقاله غذا 60درصد هزینه تولید میگو را در بر می گیرد .بنا براین نوع غذا و مدیریت غذادهی اهمیت زیادی دررشد میگو و کاهش هزینه های تولید دارد. غذادهی می بایست بر اساس احتیاجات غذایی و زمانی که میگو نیاز دارد انجام گیرد.تعیین تعداد نوبت های غذادهی روزانه و درصد غذادهی بستگی به گونه پرورشی،وزن ومیزان تولیدات طبیعی آب و شرایط آب وهوایی منطقه دارد. در این مطالعه شاخص های رشد و بازماندگی میگو در دو روش دستی و غذاپاش اتوماتیک با هم مقایسه شدندنتایج این تحقیق نشان داد شاخص های رشد ویژه ، روزانه ،رشد نهایی و بازماندگی میگو هایی که در روش غذادهی با غذاپاش اتوماتیک غذادهی شده بودند ، بطور معنا داری افزایش نشان داد(05/0< P) و ضریب تبدیل غذایی کاهش نشان می دهد (05/0< P). لذا بر اساس این مطالعه می توان بیان کرد ،در صورتی که غذا دهی با غذا پاش اتوماتیک، همیشه غذا در دسترس میگو ها قرار می گیرد که رشد میگوها مناسبتر و تولید اقتصادی تر است از غذا دهی دستی می باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله غذاده اتوماتیک، مدیریت غذادهی، میگو،

عنوان انگلیسی The effect of automatic and manual feeding method on growth and survival indices of western white shrimp
چکیده انگلیسی مقاله 60% of the cost of producing shrimp. Therefore, food type and feeding management are very important in shrimp growth and reduction of production costs. Feeding should be based on the nutritional needs of the shrimp. The number of feedings per day and the percentage of feeding depends on the breeding species, weight and amount of natural water production and climatic conditions of the region. In this study, shrimp growth and survival indices were compared in two methods: manual and automatic feeder. The results of this study showed the specific growth indices, daily, final growth and survival of shrimp that were fed by automatic feeder method Showed a significant increase (P < 0.05). The feed conversion ratio decreased (P < 0.05). This study showed that automatic feeders are always available in the required amount of shrimp. Shrimp grow better and produce more economically than manual feeding.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله غذاده اتوماتیک, مدیریت غذادهی, میگو

نویسندگان مقاله مهرداد محمدی دوست |
کارشناس، پژوهشکده آبزی پروری آبهای جنوب کشور، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران.

امین طبیبی |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، رشته تکثیر و پرورش آبزیان، گروه شیالت، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر،

لفته محسنی نژاد |
کارشناس،پژوهشکده آبزی پروری آبهای جنوب کشور، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران.

آرش جاهدی |
کارشناس ارشد، مجتمع آموزشی علمی کاربردی جهاد کشاورزی خوزستان، اهواز

فاطمه حکمت پور |
کارشناس ،پژوهشکده آبزی پروری آبهای جنوب کشور، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران.


نشانی اینترنتی https://japu.gau.ac.ir/article_5634_707d8af8dc6b1d03fe3343c851ffb5dc.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات