بهره برداری و پرورش آبزیان، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۵۷-۶۸

عنوان فارسی امکان استفاده از ملخ صحرایی (Schistocerca gregaria ) به عنوان منبع پروتئینی در جیره بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) : عملکرد رشد و پارامترهای بیوشیمیایی خون
چکیده فارسی مقاله در این مطالعه امکان استفاده از ملخ صحرایی به عنوان منبع تامین کننده پروتئین در جیره بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان و تاثیر آن بر عملکرد رشد و پارامترهای بیوشیمیایی خون مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 300 قطعه ماهی قزل آلا با میانگین وزنی (33/0± 08/5 گرم) با جیره های غذایی 0 (شاهد)، 15 (SG15)، 30 (SG30) و 60 درصد(SG60) پودر ملخ، با مقدار یکسان نیتروژن و انرژی فرموله شدند. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی در3 تکرار به مدت 8 هفته انجام شد و 25 قطعه ماهی با ایجاد شرایط یکسان در هر تانک توزیع شدند. در پایان آزمایش، شاخص‌های رشد، بیوشیمیایی و ایمنی بر اساس فرمول‌های استاندارد محاسبه وآنالیز داده‌ها با استفاده از آزمون توکی انجام شد.نتایج نشان داد بالاترین میانگین وزن نهایی در تیمار 30 درصد وجود دارد (89/34 ± 20/616 درصد) و تفاوت بین تیمارهای صفر، 15و 60 درصد معنی‌دار بود (05/0> p). در تیمار 60 درصد افزایش معنی‌دار ضریب تبدیل غذایی نسبت به تیمار شاهد مشاهده شد (05/0 > p). در تغذیه ماهیان با جیره حاوی پودر ملخ، مقادیرگلوکز، کورتیزول، آلبومین، گلوبین و IgM اختلاف معنی داری را در بین تیمارهای مختلف آزمایشی نشان ندادند (05/0> p). اما میزان پروتئین کل، تری‌گلیسرید و کلسترول خون اختلاف معنی دار در تیمار های ازمایشی نسبت به تیمار شاهد نشان داد (05/0 > p). بنابراین می‌توان نتیجه گرفت استفاده تا 30 درصد پودر ملخ در جیره تجاری بچه ماهیان قزل آلا علاوه بر عدم تاثیر نامطلوب بر پارامترهای خونی و ایمنی باعث بهبود عملکرد رشد گردد
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پودر حشره، تغذیه، شاخص‌های خونی، ماهی قزل آلای رنگین کمان،

عنوان انگلیسی The Possibility of using locusts (Schistocerca gregaria) as a protein source in the diet of rainbow trout fingerling (Oncorhynchus mykiss): growth performance and blood biochemical parameters
چکیده انگلیسی مقاله In this study, the possibility of using locusts as a source of protein in the diet of rainbow trout and its effect on growth performance and blood biochemical parameters were investigated. 300 fish with average weight (5.08 ± 0.33g) with diets of 0% (control), 15% (SG15), 30% (SG30) and 60% (SG60) locust meal were formulated, with equal protein energy contents. Diet was distributed in a completely randomized design in three replications for eight weeks and twenty-five pieces of fish with the same conditions, in each tank. At the end of the experiment, growth, biochemical and safety indices were calculated based on standard formulas and the analysis was performed using Tukey test. The results showed that the highest final weight was observed in 30% treatment )89.34 ± 20.61%) and the difference between 0, 15 and 60% treatments was significant (p < 0.05). In 60% treatment, a significant increase in feed conversion ratio was observed compared to the control treatment (p < 0.05). In feeding fish with locust meal diet, glucose, cortisol, albumin, globin and IgM levels did not show significant differences between different experimental treatments (p < 0.05). However, the amount of total protein, triglyceride and blood cholesterol showed a significant difference in experimental treatments compared to the control treatment (p < 0.05). Therefore, it can be concluded that the use of 30% locust meal in the commercial diet of rainbow trout fingerling, in addition to adversely affecting blood and safety parameters, can improve growth performance.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله پودر حشره, تغذیه, شاخص‌های خونی, ماهی قزل آلای رنگین کمان

نویسندگان مقاله هادی اسدی |
دانش‌آموخته دکتری گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه‌سرا، گیلان، ایران.

مجید رضا خوش خلق |
نویسنده مسئول، دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه‌سرا، گیلان، ایران

حمید علاف نویریان |
دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه‌سرا، گیلان، ایران

رقیه صفری |
دانشیار گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.


نشانی اینترنتی https://japu.gau.ac.ir/article_5978_87de013a8952ba3d042619518938c9b5.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات