این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی اصفهان، جلد ۴۰، شماره ۶۷۰، صفحات ۲۹۵-۲۹۹

عنوان فارسی مقایسه‌ی فراوانی رفتارهای تغذیه‌ای در میانسالان مبتلا به دیابت در مقایسه با افراد سالم در شهر اصفهان
چکیده فارسی مقاله مقاله پژوهشیمقدمه: دیابت، یکی از بیماری‌های مزمن شایع در بزرگسالان است که با بسیاری از فاکتورها از جمله نوع تغذیه ارتباط دارد. در این مطالعه بر آن شدیم تا به بررسی مقایسه‌ای توزیع فراوانی رفتارهای تغذیه‌ای در میانسالان مبتلا به دیابت با افراد سالم بپردازیم.روش‌ها: این مطالعه‌ی مقطعی، بر روی میانسالان مراجعه‌کننده به مراکز خدمات جامع سلامت شهر اصفهان (افراد 59-30 سال) در سال 95-1394 انجام گرفت. دو گروه دارای دیابت (245 نفر) و بدون دیابت (735 نفر) به شیوه‌ی در دسترس انتخاب شدند و فاکتورهای تغذیه‌ای در آن‌ها مقایسه شد.یافته‌ها: در مبتلایان به دیابت، مصرف مطلوب لبنیات کمتر است. بر اساس نتایج Logistic regression، مصرف نامطلوب میوه و سبزی، لبنیات، روغن و نوشیدنی‌های گازدار با شانس بیشتر ابتلا به دیابت همراه است (نسبت شانس به ترتیب برابر با 1/97، 26/97، 6/4 و 2/01).نتیجه‌گیری: تغییر الگوی تغذیه‌ای در جوامع می‌تواند شانس ابتلا به بیماری دیابت را افزایش دهد. البته به مطالعات بیشتری جهت بررسی فاکتور‌های خطر در بیماران مبتلا به دیابت نیاز است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دیابت نوع 2، تغذیه، میانسالی،

عنوان انگلیسی Comparison of the Frequency of Nutritional Behaviors between Diabetic and Non-Diabetic Adults in Isfahan City
چکیده انگلیسی مقاله Background: Diabetes mellitus is one of the most common chronic diseases in adults that is related to many factors including nutrition habits. In this study, we aimed to compare the frequency of nutritional behaviors between diabetic and healthy adults.Methods: This cross-sectional study was performed on middle-aged people (30-59 years) referred to primary health care centers in Isfahan city between 2015-2016. Two groups with 245 diabetics and 735 non-diabetics were included through convenient sampling and their nutritional behaviors were compared between them.Findings: The desirable consumption of dairy products is less common among diabetic patients. According to the multiple logistic regression analysis, undesirable consumption of fruit &vegetables, dairy products, fatty acids, and carbonated beverages are significantly associated with increased chances of diabetes mellitus (OR = 1.97, 26.97, 4.6, 2.01 respectively).Conclusion: The change in nutrition pattern in the communities can increase the chance of developing diabetes mellitus, however further studies are needed to evaluate risk factors in diabetic patients.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله دیابت نوع 2, تغذیه, میانسالی

نویسندگان مقاله آناهیتا بابک |
استادیار، گروه پزشکی اجتماعی و خانواده، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

راضیه خلیلی‌نژاد مطلق |
مرکز بهداشت شماره 2 اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

نسرین افشارمهر |
دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی https://jims.mui.ac.ir/article_24330_1ee5d901f8d32b4c3c0d92e66fc94046.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات