این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 19 مهر 1404
تحقیق در علوم دندانپزشکی
، جلد ۱۹، شماره ۴، صفحات ۳۳۷-۳۴۵
عنوان فارسی
بررسی آزمایشگاهی غلظت مهارکنندگی عصارههای متانولی و اتانولی گیاه کاکوتی و قانتپر بر رشد باکتری استرپتوکوکوس موتانس و قارچ کاندیدا آلبیکنس
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: با توجه به شیوع پوسیدگی و کاندیدای دهانی و عوارض درمان های موجود ، در سالهای اخیر مطالعه روی گونههای گیاهی جهت بررسی اثرات ضد میکروبی و تهیهی دهانشویههای موثر بر پلاک باکتریال دندانی مورد توجه قرار گرفته است. پژوهش حاضر اثرات عصاره های متانولی و اتانولی دو گیاه بومی خراسان شمالی، کاکوتی(Ziziphora clinopodioides) و قان تپر(Biebersteinia multifida) بر باز دارندگی رشد باکتری استرپتوکوکوس موتانس و قارچ کاندیدا آلبیکنس مورد ارزیابی قرار گرفت. مواد و روشها: این مطالعه از نوع آزمایشگاهی بود غلظتهای 100، 50، 25، 5/12، 25/6 و 125/3 (میلی گرم بر میلی لیتر) عصارههای اتانولی و متانولی گیاهان کاکوتی و قان تپر به باکتری یا قارچ افزوده شد. پلیت را 24 ساعت در گرمخانه قرار داده و سپس به هریک از خانهها معرف تری فنیل تترازولیوم کلراید افزوده گشت و مجدد در گرماخانه گذاشته شد. در هر ردیف اولین غلظتی که رنگ قرمز تشکیل شد نشانگر حداقل غلظت مهارکنندگی بود. برای بدست آوردن مقادیر حداقل غلظت کشندگی از کلیه خانههایی که رنگ قرمز در آنها تشکیل نشده بود، یک لوپ به پلیتهای حاوی محیط کشت منتقل گشت. اولین غلظتی از هر عصاره که در پلیت مربوط به آن، رشد مشاهده نشد به عنوان (MBC) Minimum Bactericidal Concentration و (MFC) Minimum Fungicidal Concentration در نظر گرفته شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS23 و با استفاده از آزمون من ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها:حداقل غلظت مهارکنندگی(MIC) دوگیاه در بازهی 6/25 تا 3/125 میلیگرم برمیلیلیتر بود و MFC , MBCاز 12/5 تا بیشتر از 100 میلیگرم بر میلیلیتر بود. غلظت مهارکنندگی دو نوع عصارهی اتانولی و متانولی گیاه کاکوتی بر قارچ کاندیدا آلبیکنس تفاوت معناداری از نظر آماری نداشت. (0/31=P) اثر مهارکنندگی عصارهی متانولی و اتانولی دو گیاه قانتپر و کاکوتی بر روی باکتری استرپتوکوکوس موتانس نیز تفاوت معناداری نداشت. (0/05=P) عصاره متانولی کاکوتی با غلظت کمتر اثر کشندگی بر استرپتوکوکوس موتانس و کاندیدا آلبیکانس دارند. نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که عصاره های گیاهی قان تپر و کاکوتی می تواند دارای اثرات آنتی باکتریال بر روی استرپتوکوک موتانس و ضد قارچ بر روی کاندیدا آلبیکانس می باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
Ziziphora clinopodioides ،Biebersteinia multifida ،Streptococ mutans، Candida albicans، دهانشویه، آنتی باکتریال، پوسیدگی
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aims: Due to the prevalence of caries and oral candidiasis and the complications of existing treatments, in recent years, the study of plant species has been considered to investigate the antimicrobial effects and preparation of effective mouthwashes on dental bacterial plaque. The present study evaluated the effects of methanolic and ethanolic extracts of two native plants of North Khorasan, Kakuti (Ziziphora clinopodioides) and Qantper (Biebersteinia multifida) on the growth inhibition of Streptococcusmutans and Candida albicans. Material and Methods: This is an experimental study. 3.125, 6.25, 12.5, 25, 50 and 100 mg/ml Different concentrations of ethanolic and methanolic extracts of cockatiel and qantper plants were added to bacteria or fungi. Place the plate in the greenhouse for 24 hours and then add triethyl phenyltrazolium chloride reagent to each house and put it back in the greenhouse. In each row, the first concentration of red formed the lowest inhibitory concentration. A loop was transferred to plates containing the culture medium to obtain minimum lethal concentrations from all non-red houses. The first concentration of each extract in which no growth was observed on the plate was considered as MBC and MFC. Data were analyzed by SPSS23 software. Results: MIC of two plants was in the range of 6.25 to 3.125 mg / ml and MFC, MBC was from 12.5 to more than 100 mg / ml. The ability of two types of ethanolic and methanolic extracts of Kakuti on Candida albicans is not statistically significant.(P=0.31) The effect of methanolic and ethanolic extracts of Qantper and Kakuti on Streptococcus mutans is not statistically significant. (P=0.05) Lower Methanol concentration of kakuti has antifurgal and antibacterial on candida albicans and streptococcus mutans. Conclusion: The results showed that Qantper and Kakuti plant extracts that were studied in this study had antibacterial and antifungal effects
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Ziziphora clinopodioides, Biebersteinia multifida, Streptococ mutans, Candida albicans, caries, mouthwash, antibactrial
نویسندگان مقاله
فرید شیعه زاده | farid shiezadeh
گروه پریودانتیکس، مرکز تحقیقات دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
مهسا پورزمانی | mahsa poorzamani
گروه بیماری های دهان و فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
پرستو ضرغامی | parastoo zarghami
گروه میکروبیولوژی، مرکز تحقیقات فرآورده های طبیعی و گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
میلاد عیدی | milad eidy
گروه پریودانتیکس، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
علیرضا ابراهیم پور | alireza ebrahimpour
گروه جراحی دهان و فک و صورت، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
زهرا رفعتی گنابادی | zahra rafatigonabadi
دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بجنورد، ایران
نشانی اینترنتی
http://jrds.ir/browse.php?a_code=A-10-1695-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
بیماری دهان
نوع مقاله منتشر شده
مطالعه اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات