این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۳، شماره ۳۷، صفحات ۱۲۹-۱۳۸

عنوان فارسی تاثیر روغن کتان و پودر زنجیبل بر متابولیسم چربی، پروفیل‌های لیپیدی و آنزیم‌های کبدی خروس مادر گوشتی
چکیده فارسی مقاله چکیده مبسوط مقدمه و هدف: یکی از مشکلات صنعت گله مادر، تجمع چربی‌های بطنی و افزایش شاخص‌های چربی پلاسمایی با پیشرفت دوره‌ی تولید است. این تغییرات، مرغ‌‌ و خروس‌ها را مستعد ابتلا به بیماری‌های متابولیک و کاهش باروری می‌کند. این پژوهش با هدف مطالعه‌ی تاثیر روغن کتان و پودر زنجیبل روی متابولیسم چربی، پروفیل‌های لیپیدی و آنزیم‌های کبدی خروس مادر گوشتی انجام گرفت. مواد و روش‌ها: آزمایش با استفاده از 72 قطعه خروس مادر گوشتی راس 308 با سن 45 هفته و به صورت طرح کاملا تصادفی فاکتوریل (2×4) شامل 2 سطح پودر زنجبیل (صفر و 1/5 درصد جیره) و 4 سطح روغن کتان (صفر، 1، 2 و 3 درصد جیره) به مدت 10 هفته در 8 تیمار آزمایشی 3 تکرار و 3 قطعه خروس مادر در هر تکرار انجام شد. یافته‌ها: نتایج پژوهش حاضر نشان داد، مصرف پودر زنجبیل، روغن کتان باعث کاهش معنی‌دار غلظت تری‌گلیسرید و کلسترول پلاسمایی خروس‎های مادر گوشتی نسبت به گروه شاهد شد(0/05>p). اثرات متقابل سطوح مختلف پودر زنجبیل و روغن کتان نیز بر فراسنجه‌های فوق (تری‏گلیسرید و کلسترول کل پلاسمایی) معنی ‏دار بود (0/05>p). مصرف پودر زنجبیل، باعث کاهش معنی‌دار لیپوپروتئین‌های با چگالی پایین و افزایش لیپوپروتئین‌های با چگالی بالا در پلاسمایی خون پرندگان شد(0/05>p)، در حالی که روغن کتان و اثرات همزمان پودر زنجبیل و روغن کتان تاثیر معنی‌داری بر لیپوپروتئین‌های با چگالی پایین و لیپوپروتئین‌های با چگالی بالا نداشت (0/05>p). غلظت گلوکز تحت تاثیر پودر زنجبیل و روغن کتان و نیز اثرات متقابل پودر زنجبیل و روغن کتان قرار نگرفت (0/05>p). افزودن سطح 1/5 درصد پودر زنجبیل باعث کاهش آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز شد (0/05>p)، در حالی که افزودن روغن کتان و همزمان روغن کتان و پودر زنجبیل تاثیری معنی‌داری روی آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز نداشت (0/05>p). اثر اصلی مصرف پودر زنجبیل، روغن کتان و اثرات متقابل پودر زنجبیل و روغن کتان در کاهش غلظت آنزیم آلانین آمینو ترانسفراز پلاسمایی معنی‏ دار بود (0/05>p). وزن کبد، وزن نسبی کبد و وزن چربی شکم، وزن نسبی وزن چربی شکم تحت تاثیر پودر زنجبیل و روغن کتان و نیز اثرات همزمان زنجبیل و کتان قرار نگرفت (0/05>p). نتیجه‌گیری: براساس نتایج پژوهش حاضر، مکمل کردن جیره خروس مادر به صورت همزمان با سطح 1/5 درصد پودر زنجبیل و  سطح 2 درصد روغن کتان اثر مثبتی بر پروفیل‌ لیپیدی و آنزیم‌های کبدی دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنتی‌اکسیدان، آنزیم کبدی، امگا 3، خروس مادر، متابولیت چربی

عنوان انگلیسی The Effect of Flaxseed oil and Ginger Powder on Fat Metabolism, Lipid Profiles and Liver Enzymes of Broilers
چکیده انگلیسی مقاله Extended Abstract Introduction and Objective: One of the major problems of mother herd industry is the accumulation of abdominal fats and increasing plasma fat index by furthering production period. These changes predispose chickens and roosters to metabolic diseases and fertility issues. The aim of this study was to investigate the effect of flaxseed oil and ginger powder on fat metabolism, lipid profiles and liver enzymes of broilers. Material and Methods: we used 72 pieces of Ross 308 broiler mother rooster by 45 weeks of age, in a completely randomized factorial design (4×2) including 2 levels of ginger powder (consisting 0 & 1.5 percent of ratio), 4 levels of flaxseed oil. (0, 1, 2 and 3percent of ratio) as long as 10 weeks in 8 experimental treatments with 3 replicate and 3 roosters per replication. Results: The results of present study revealed that consumption of ginger powder and flaxseed oil significantly reduced the triglyceride and plasma cholesterol concentrations in broiler compared to the control group (p< 0.05).  Also, interactions of different levels of ginger powder and flaxseed oil on triglyceride and total plasma were significant (p< 0.05). Consumption ginger powder significantly reduced low-density lipoproteins and increased high-density lipoproteins of blood plasma (p< 0.05), while flaxseed oil and the simultaneous effects of ginger powder and flaxseed oil had a significant effect on low density lipoproteins (LDL). And did not have any significant effect on high density lipoproteins (HDL) (p< 0.05).  The Glucose concentration didn't affect by ginger powder and flaxseed oil and also the interaction effects of ginger powder and flaxseed oil (p< 0.05). Using 1.5% of ginger powder in diet decreased aspartate aminotransferase enzyme (p< 0.05), while using flaxseed oil and simultaneous consumption of flaxseed oil and ginger powder had no significant effect on aspartate aminotransferase enzyme (p< 0.05). The main effect of ginger powder, flaxseed oil and the interaction effects of ginger powder and flaxseed oil in reducing plasma alanine aminotransferase were also significant (p< 0.05). Liver weight, relative liver weight and abdominal fat weight, relative weight of abdominal fat weight didn't affect by ginger powder and flaxseed oil and the simultaneous effects of ginger and flax (p< 0.05). Conclusion: Based on the results of the present study, supplementation of the mother rooster diet simultaneously with a level of 1.5% ginger powder and the level of 2% flaxseed oil had positive effect on lipid profile and liver enzymes.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antioxidant, Fat metabolite, Liver enzyme, Omega 3, Rooster

نویسندگان مقاله امین کاظمی زاده | amin kazemizadeh
Department of Animal Science. Khuzestan university of Agriculure and Natural Resources, Mollasani, Iran.
دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران

خلیل میرزاده | Khalil Mirzadeh
Department of Animal Science. Khuzestan university of Agriculure and Natural Resources, Mollasani, Iran
گروه علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران

علی آقائی | Ali Aghaei
Department of Animal Science. Khuzestan university of Agriculure and Natural Resources, Mollasani, Iran,
گروه علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران

زربخت انصاری پیرسرائی | Zarbakht Ansari Pirsaraei
Department, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran
گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1700-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات