این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 3 مهر 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۳، شماره ۳۷، صفحات ۸۴-۹۴
عنوان فارسی
بهبود ارزش تغذیهای برگ کنار (Ziziphus Spina-Christi) با استفاده از باکتریهای تجزیه کننده تانن جدا شده از شکمبه
چکیده فارسی مقاله
چکیده مبسوط مقدمه و هدف: تانن ها دارای اثرات محدود کنندگی فراوانی بر خوشخوراکی و مصرف خوراک، هضم مواد مغذی، رشد و عملکرد دام هستند. گیاهان و محصولات جانبی زیادی وجود دارند که به علت بالا بودن مقدار ترکیبات ضد تغذیهای نظیر تانن استفاده از آنها در خوراک دام، محدود است. استفاده از روشهایی که بتواند مقدار این ترکیبات را کاهش دهد، امکان استفاده از آنها در خوراک دام را فراهم خواهد کرد. هدف آزمایش حاضر بهبود ارزش تغذیهای برگ کنار حاوی تانن و ترکیبات پلی فنولیک برای نشخوارکنندگان بود. مواد و روشها: برگ کنار با چهار نوع از باکتریهای تجزیه کننده تانن شامل کلبسیلا پنومونیه و استینتو باکتر (جداسازی شده از شکمبه گوزن)، لاکتو باسیلوس فرمنتوم (جدا سازی شده از شکمبه بز نجدی) و لاکتو باسیلوس فرمنتوم تجاری عمل آوری شدند. در دو مرحله ترکیب شیمیایی و قابلیت هضم و تخمیر برگ کنار به تنهایی یا بهصورت ترکیب در یک جیرهی استاندارد برهی پرواری با روشهای آزمایشگاهی مورد مطالعه قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی در مرحلهی اول و دوم هر کدام شامل 5 تیمار بودند، 1- برگ کنار یا جیرههای حاوی آن بدون عملآوری، 2 تا 5- برگ کنار یا جیرههای حاوی آن که با هر یک از چهار باکتری به صورت جداگانه عملآوری شدند. یافتهها: پتانسیل تولید گاز، نرخ تولید گاز، ماده آلی واقعا تجزیه شده، بازده تولید توده زندهی میکروبی، غلظت نیتروژن آمونیاکی و جمعیت پروتوزوآی برگ کنار عمل آوری شده با باکتریهای تجزیه کننده تانن نسبت به شاهد بهطور معنیداری افزایش یافت (0/05>p). درصد قابلیت هضم ماده خشک،NDF و ADF برگ کنار عملآوری شده با باکتریهای تجزیه کننده تانن نیز نسبت به شاهد افزایش یافت (0/05>p). در مرحلهی دوم آزمایش، پتانسیل تولید گاز، درصد قابلیت هضم ماده خشک،NDF و ADF، غلظت نیتروژن آمونیاکی و جمعیت پروتوزوآی جیرههای برهی پرواری حاوی برگ کنار عمل آوری شده نسبت به شاهد افزایش یافت (0/05>p). نرخ تولید گاز، ضریب تفکیک، تولید تودهی زندهی میکروبی و بازده تولید توده زندهی میکروبی در جیرههای حاوی برگ کنار عمل آوری شده نسبت به شاهد تنها عددی افزایش یافت و از نظر آماری معنیدار نبود. نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد با توجه به اثرات مثبت فرآوری برگ کنار با باکتریهای تجزیه کننده تانن، شاید بتوان گفت عملآوری این گیاه برای کاهش تانن راهکاری مناسب برای استفاده بهینهتر از برگ کنار در جیره است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنزیم تاناز، پتانسیل تولید گاز، تودهی زندهی میکروبی، غلظت تانن، قابلیت هضم
عنوان انگلیسی
Improving the Nutritional Value of Ziziphus Spina-Christi using Degrading Bacteria Isolated from the Rumen
چکیده انگلیسی مقاله
Extended Abstract Introduction and Objective: Tannins have many limiting effects on consumption, nutrient digestion, growth and performance, palatability. There are many plants and by-products that are limited in animal feed due to the high content of anti-nutritional compounds such as tannins. The use of methods that can reduce the amount of these compounds will allow their use in animal feed. The aim of the present experiment was to improve the nutritional value of Ziziphus Spina-Christi, which contains tannins and polyphenolic compounds for ruminants. Material and Methods: Ziziphus Spina-Christi leaves were treated with four tannin degrading bacteria including Klebsiella pneumonia, Acinetobacter spp. (isolated from deer rumen), Lactobacillus fermentum (isolated from Najdi goat rumen), and commercial Lactobacillus fermentum. In two stages, chemical composition, digestibility, and fermentation of Ziziphus Spina-Christi leaves were studied alone or in combination in a standard diet of fattening lambs by laboratory methods. Experimental treatments in the first and second stages each consisted of 5 treatments, 1- Ziziphus Spina-Christi leaves or diets containing it without processing (control), 2- to 5- leaves or diets containing it, which were treated separately with each of the four bacteria. Results: Gas production potential, gas production rate, truly degradable organic matter, microbial biomass production efficiency, ammonia nitrogen concentration, and protozoa population of Ziziphus Spina-Christi leaves treated with tannin-degrading bacteria increased significantly compared to the control (p< 0.05). The percentage of dry matter digestibility, NDF, and ADF of the Ziziphus Spina-Christi leaves treated with tannin degrading bacteria also increased compared to the control (p< 0.05). In the second phase of the experiment, gas production potential, dry matter, NDF, and ADF digestibility percentage, ammonia nitrogen concentration and protozoa population of fattening lamb diets containing processed Ziziphus Spina-Christi leaves were increased compared to the control (p< 0.05). Gas production rate, partitioning factor (PF) coefficient, microbial biomass production, and microbial biomass production efficiency in diets containing processed Ziziphus Spina-Christi leaves increased compared to the control only numerically (p< 0.05). Conclusion: The results of this study showed that considering the positive effects of Ziziphus Spina-Christi leaves processing with tannin-degrading bacteria, it could be said that processing this plant to reduce tannin is a suitable solution for better use of Ziziphus Spina-Christi leaves in the diet.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Digestibility, Gas production potential, Microbial biomass production, Tanase enzyme, Tannin concentration
نویسندگان مقاله
زهرا جهان آرا | Zahra Jahanara
Department of Animal Science, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Ahvaz, Iran
گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، اهواز، ایران
مرتضی چاجی | Morteza Chaji
Department of Animal Science, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Ahvaz, Iran
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-559-8&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات