|
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۷، شماره ۳، صفحات ۹۸-۱۰۸
|
|
|
عنوان فارسی |
توسعه روش استخراج مایع-مایع هموژن تلفیق شده با میکرواستخراج مایع-مایع پخشی بر پایه حلال اتکتیک عمیق به منظور استخراج برخی از آنتی بیوتیک ها از نمونه های تخم مرغ و اندازه گیری کمی آنها با روش HPLC |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: آنتیبیوتیکها ترکیبات شیمیایی هستند که امروزه به طور گستردهای برای درمان بیماریها در حیوانات در سراسر جهان استفاده میشوند. عدم رعایت زمان منع مصرف و نیز مصرف بیش از میزان توصیه شده، سبب وجود باقیمانده آنتیبیوتیک در مواد غذایی مانند تخم مرغ میشود که میتواند اثرات نامطلوبی بر روی سلامت مصرف کننده داشته باشد. هدف از این پژوهش توسعه روشی مناسب جهت اندازهگیری آنتیبیوتیکها در تخم مرغ بود. مواد و روشها: در این کار پژوهشی یک روش کارآمد تحت عنوان استخراج مایع-مایع هموژن تلفیق شده با میکرواستخراج مایع-مایع پخشی مبتنی بر حلال اتکتیک عمیق به منظور استخراج پنی سیلین جی، اکسی تتراسایکلین، کلرامفنیکل و داکسی سایکلین از نمونههای تخم مرغ و سپس اندازهگیری آنها با کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا توسعه داده شد. یافتهها: تحت شرایط بهینه استخراج، راندمانهای استخراج آنالیتها در محدوده 59 تا 75% بودند. حد تشخیصهای این روش برای آنالیتها در محدوده 4/4–7/3 نانوگرم بر گرم بود. از مزیت دیگر روش پیشنهادی میتوان به مصرف کم حلالهای آلی اشاره کرد. نتایج بدست آمده نشان دادند که 58/28 درصد از نمونههای تخم مرغ بررسی شده حداقل به یکی از آنتیبیوتیکهای مورد مطالعه آلوده بودند. نتیجه گیری: روش توسعه داده شده به خوبی قابلیت اندازهگیری آنتی بیوتیکهای مذکور در تخم مرغ را دارا میباشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
باقیمانده آنتیبیوتیک، استخراج مایع-مایع هموژن، DLLME، حلال اتکتیک عمیق، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا، تخممرغ |
|
عنوان انگلیسی |
Development of the Homogenous Liquid-Liquid Extraction in Combination with Deep Eutectic Solvent-based Dispersive Liquid-Liquid Microextraction for the Extraction of Antibiotics from Egg Samples and Their Quantitative Analysis Using High Performance Liquid Chromatography |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objectives: Antibiotics are chemical compounds, which are extensively used in the treatment of diseases in animals worldwide. Ignorance or negligence of the withdrawal time and use of antibiotics more than that prescribed have resulted in the presence of antibiotic residues in food products such as eggs that can include adverse effects on the consumer health. The aim of this study was to develop an appropriate method to assess antibiotics in eggs. Materials & Methods: In the present study, an efficient method called homogeneous liquid-liquid extraction in combination with deep eutectic solvent-based dispersive liquid–liquid microextraction was developed for the extraction of penicillin G, oxytetracycline, chloramphenicol and doxycycline from egg samples and then analyses were carried out using high performance liquid chromatography. To achieve high extraction recoveries, effects of various parameters including concentration and volume of the zinc acetate solution, salt quantity, type and volume of the extraction/dispersive solvent and vortexing time were investigated and optimized in HLLE step as well as type and volume of the extraction solvent, ionic strength and rate and time of the centrifuging procedure in DLLME step. Results: Under the optimum extraction conditions, extraction recoveries were in the ranges of 59–75%. Detection limits of the method for analytes were in the range of 3.7–4.4 ng g–1. Consumption of small volumes of the organic solvents has been addressed as another advantage of this method. Moreover, 35 egg samples were analyzed with the highlighted method and results indicated that 28.58% of the investigated egg samples were contaminated by at least one of the listed antibiotics. Conclusion: The current developed method could effectively assess contents of the antibiotics in eggs. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Antibiotic residue, Homogenous liquid-liquid extraction, Dispersive liquid-liquid microextraction, Deep eutectic solvent, High-performance liquid chromatography, Eggs |
|
نویسندگان مقاله |
مرتضی فتحی | M Fathi Baqhyatollah university دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله
حسین رستمی | H Ropstami Baqhyatollah university دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله
محمد صمدی | M Samadi Baqhyatollah university دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله
|
|
نشانی اینترنتی |
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-22-4&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
صنایع غذایی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|