علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۷، شماره ۳، صفحات ۴۵-۵۶

عنوان فارسی بررسی خصوصیات آنتی اکسیدانی و بازدارندگی آنزیم مبدل آنژیوتنسین اجزاء پپتیدی پروتئین آبکافت شده دانه کدو
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: پپتیدهای زیست­فعال خواص بیولوژیکی متعددی (ﺿﺪ ﻓﺸﺎر ﺧﻮن، ﺿـﺪاﮐﺴﺎیشی و ﺿﺪﺳﺮﻃﺎن) متأثر از ترکیب آمینواسیدی و وزن مولکولی دارند. هدف از این پژوهش تعیین ترکیب آمینو اسیدی پروتئین آبکافت شده دانه کدو و بررسی تأثیر وزن مولکولی بر مهار رادیکال ABTS، نیتریک اکسید و بازدارندگی آنزیم ACE اجزاء پروتئین آن بود. مواد و روش‌ها: پروتئین آبکافت شده دانه کدو در شرایط بهینه بر مبنای پژوهش قبلی تهیه و پس از تعیین ترکیب آمینو اسیدی آن، تأثیر توزیع وزن مولکولی بر خصوصیات زیست فعالی (مهار رادیکال ABTS، نیتریک اکسید و بازدارندگی آنزیم ACE) فراکسیون­های حاصل پس از جداسازی و خالص­سازی توسط کرماتوگرافی طرد اندازه (SEC) و کروماتوگرافی مایع با فشار بالا- فاز معکوس (RP-HPLC) ارزیابی شد. یافته‌ها‌: نتایج SEC نشان دادند که عمده وزن مولکولی پپتیدها در محدوده 13-5/6 کیلودالتون بود. فراکسیون­های شماره 63-37، 52-46 و 59-47، به­ترتیب، بیشترین قابلیت بازدارندگی آنزیم ACE، مهار رادیکال نیتریک اکسید و ABTS داشتند. خالص­سازی بیشتر فراکسیون­ها توسط RP-HPC نشان داد که پپتیدهای آبگریزتر قابلیت بیشتری در مهار آنزیم ACE و رادیکال ABTS داشتند. نتیجه گیری: اجزاء پپتیدی پروتئین آبکافت شده دانه کدو با خواص آنتی­اکسیدانی و بازدارندگی ACE قابلیت کاربرد به­عنوان نگهدارنده­ی طبیعی در فرمولاسیون مواد غذایی، تولید محصولات فراسودمند و همچنین داروی کنترل فشار خون را دارند.     
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پپتیدهای زیست فعال، کروماتوگرافی، فشار خون، آنتی­ اکسیدان، دانه کدو

عنوان انگلیسی Assessment of ACE-inhibitory and Antioxidant Activities of the Peptide Fragments from Pumpkin Seeds
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Bioactive peptides include several biological (anti-hypertensive, antioxidant and anti-cancer) characteristics affected by their amino acid composition and molecular weight. The aim of this study was to assess amino acid profile of the pumpkin seed protein hydrolysate and investigation of the effects of molecular weight on radical scavenging of ABTS, nitric oxide and ACE enzyme inhibition of the hydrolysate fragments.  Materials & Methods: Pumpkin seed protein hydrolysate was prepared under optimal conditions based on previous studies. Then, the hydrolysate amino acid profile was assessed and effects of the peptide molecular weight distribution on bioactive characteristics of the fractions were studied after separation and purification steps using size exclusion chromatography (SEC) and high-pressure reverse-phase liquid chromatography (RP-HPLC). Results: Size exclusion chromatography results showed that the major molecular weight of peptides was in the range of 6.5–13 kDa. The fraction numbers of 47–63, 46–52 and 47–59 showed the highest inhibitory capacity of ACE enzyme, radical scavenging of nitric oxide and ABTS, respectively. Further purification of the fractions using RP-HPC demonstrated that further hydrophobic peptides were further capable of inhibiting ACE and ABTS radicals. Conclusion: Peptide components of the pumpkin seed protein hydrolysate with antioxidant and ACE inhibitory characteristics can be used as a natural preservative in food formulations, functional products and blood pressure control drugs.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Bioactive peptides, Chromatography, Blood pressure, Antioxidant, Pumpkin seeds

نویسندگان مقاله علیرضا صادقی ماهونک | AR Sadeghi Mahoonak
professor, Department of Food Science & Technology, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

شیما کاوه | Sh Kaveh
Ph.D candidate of Food Chemistry, Department of Food Science and Technology, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran.
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-750-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات